Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Om Beehive & Zimbra Vad är Oracle Beehive? Oracle Beehive är den samarbetsplattform som tjänster såsom e-post, kalender, direktmeddelanden etc hanterar.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Om Beehive & Zimbra Vad är Oracle Beehive? Oracle Beehive är den samarbetsplattform som tjänster såsom e-post, kalender, direktmeddelanden etc hanterar."— Presentationens avskrift:

1 Om Beehive & Zimbra Vad är Oracle Beehive? Oracle Beehive är den samarbetsplattform som tjänster såsom e-post, kalender, direktmeddelanden etc hanterar. Var är Zimbra? Zimbra är en web baserad e-post klient som arbetar mot Oracle Beehive. Zimbra är en fristående produkt som har sitt ursprung i open source.

2 Vad är nästa steg? Acceptans test av Zimbra på en funktionell nivå. Zimbra klienten skall testas så att dess funktionalitet motsvaras av den vi idag har. Vad händer sedan? Om testen utfaller väl så kommer migrationsprocessen att fortsätta samt att prestandatester kommer att utföras. Om dessa utfaller väl så förbereds ett skifte från OCS till Beehive/Zimbra.

3 Testmall - Inloggning 1.1. Fungerar inloggning? Notera att användarnamn är hela mail adressen. 1.2. Om möjligt, prova inloggning externt. Fungerar detta?

4 Testmall - Mail 2.1. Skriv ett mail till en användare i Kungsbacka Kommun som finns i Beehive både med och utan bilaga. 2.2. Ta emot ett mail från en användare i Kungsbacka Kommun som finns i Beehive både med och utan bilaga. 2.3. Skriv ett mail till en extern användare både med och utan bilaga. 2.4. Ta emot ett mail från en extern användare både med och utan bilaga. 2.5. Skapa en ny mapp. Flytta några mail dit. 2.6. Har mail från OCS korrekt flyttats till Beehive?

5 Testmall - Adressbok 3.1. Skapa en egen personlig kontakt.
3.2. Skapa en egen personlig kontaktgrupp. 3.3. Verifiera att dessa kan användas vid skapandet av mail.

6 Testmall - Kalender 4.1. Skapa ett möte i kalendern. Inkludera ett konferensrum i bokningen. 4.2. Skapa ett möte i kalendern på en tid då ett annat möte redan är bokat. Inkludera ett redan bokat konferensrum i bokningen. Detta skall då visas som bokat.

7 Testmall - Sökningar 5.1. Sök i E-post efter några sökord. Verifiera att resultatet är det förväntade. 5.2. Sök i personliga kontakter. Verifiera resultatet. 5.2. Sök i företagskontakter. Verifiera resultatet.

8 Testmall - Inställningar
6.1. Sätt ett automatiskt svarmeddelande under inställningar -> E-post. Sände ett mail till kontot från något annat e-post konto och verifiera att detta fungerar. 6.2. Skapa en signatur. Verifiera att signaturern kommer med genom att skriva ett nytt mail.

9 Begränsningar i Testmiljön
E-post från E-post till Resultat Extern användare Test användare Till Beehive & OCS Test användare i Beehive Endast till Beehive Vanlig användare Till OCS Test användare i OCS Endast till OCS Till extern användare Vanlig användare i OCS

10 Frågor & Rapportering Frågor & avstämmningsrapporter Alla frågor & rapporter kring test av Zimbra/Beehive hanteras av Calle på Oracle som är projektledare. Kontaktuppgifter till honom är: –

11 http://kbamail1.kungsbacka.se Åtkomst
(notera att användarnamn är hela mailadressen )


Ladda ner ppt "Om Beehive & Zimbra Vad är Oracle Beehive? Oracle Beehive är den samarbetsplattform som tjänster såsom e-post, kalender, direktmeddelanden etc hanterar."

Liknande presentationer


Google-annonser