Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Utbildning för klubbens LCIF-koordinator

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Utbildning för klubbens LCIF-koordinator"— Presentationens avskrift:

1 Utbildning för klubbens LCIF-koordinator
Webbseminarium 1: Introduktion till LCIF och Kampanj 100 CCT WEBINAR 1.SW

2 Välkommen till den första delen av utbildning för klubbarnas LCIF-koordinatorer! Vi är mycket glada över att du är en del av vårt team. Under detta webbseminarium ska vi berätta mer om LCIF och Kampanj 100. Vi hoppas att dessa webbseminarier kommer ett ge dig det du behöver för att komma igång och för att ha ett framgångsrikt år! (Gå vidare till nästa bild)

3 Introduktion till LCIF
Kanske vet du mycket om LCIF eller så kanske detta är första gången du intar en ledarpost inom LCIF. Oavsett vilken erfarenhet du har ska vi börja med en introduktion till vår stiftelse!

4 Vad är LCIF? Vår stiftelse!
Den del av LCI som tar emot donationer Vår stiftelse! En anslagsbeviljande och icke vinstgivande organisation Vad är LCIF? När du tänker på LCIF, vad tänker du på? (paus) LCIF är den del av LCI som tar emot donationer. LCIF är en icke vinstgivande organisation som samlar in pengar och distribuerar dem till Lions medlemmar, så att de kan genomföra projekt i stor skala som de annars inte skulle kunna genomföra. Men det viktigaste att veta om LCIF är att stiftelsen är vår stiftelse! LCIF bildades av Lions, att hjälpa Lions, så att Lions kan hjälpa världen. (Gå vidare till nästa bild)

5 Vad gör LCIF? LCIF stödjer de insatser som lionklubbar och partner gör, genom att hjälpa samhällen lokalt och globalt samt inge hopp och förbättra liv genom humanitära serviceprojekt och anslag. Tack vare anslagen gör LCIF det möjligt för Lions med- lemmar att genomföra projekt inom alla områden för våra globala frågor. LCIF:s uppgift är att stödja de insatser som lionklubbar och partner gör, genom att hjälpa samhällen lokalt och globalt samt inge hopp och förbättra liv genom humanitära serviceprojekt och anslag. Våra anslag gör det möjligt för Lions klubbar och distrikt att ta sig an större projekt som de annars inte skulle kunna genomföra på egen hand. Det finns flera olika typer av anslag. Till exempel kan distrikten ansöka om anslag för att genomföra LCIF:s program såsom Lions Quest och Syn för barn. LCIF beviljar också anslag så att Lions kan bilda partnerskap med andra organisationer, för att genomföra omfattande projekt ibland i flera områden. Exempel på partnerskap är det med Special Olympics, vilket tillhandahåller synundersökningar vid Special Olympics-evenemang samt med GAVI, för att tillhandahålla miljoner mässlingsvaccinationer till barn. Detta är bara några få exempel på de program som har möjliggjorts tack vare LCIF-anslag. LCIF stödjer Lions även genom att bevilja anslag till katastrofhjälp, diabetesinsatser, leoprojekt och många andra typer av projekt! Anslag är dock inte det enda LCIF jobbar med. (Gå vidare till nästa bild) Syn Ungdomar Katastrofhjälp Humanitära insatser Barncancer Diabetes Hungersnöd Miljö

6 Vad gör LCIF? LCIF stärker gemenskapen mellan Lions medlemmar tack vare deras generositet! När du donerar till LCIF möjliggör du Lions hjälpinsatser Vi hjälper När vi hjälper påverkar vi det lokala samhället När vi donerar till LCIF gör vi fler hjälpinsatser möjliga för Lions medlemmar Donationer gör det möjligt för oss att utöka vår påverkan Hjälpinsatser är både donationer och insatser LCIF stärker gemenskapen mellan Lions medlemmar tack vare deras generositet! Att donera till LCIF möjliggör Lions hjälpinsatser och hjälper medlemmarna att hjälpa till i samhället. När du donerar till LCIF bidrar du till medlemmarnas hjälpinsatser. (Gå vidare till nästa bild)

7 Hur har LCIF hjälpt världen?
LCIF har beviljat över USD 1 miljard i anslag! Mer än USD 1 miljard i anslag beviljat USD 118 miljoner i anslag till katastrofhjälp 16 miljoner barn och ungdomar har fått hjälp via Lions Quest Tack vare två framgångsrika kampanjer har USD 415 miljoner investerats i SightFirst Tillhandahållit mässlingsvaccin till mer än 87 miljoner barn Förbättrat eller återställt synen för 30 miljoner människor Tack vare osjälviska insatser och hängivenhet bland tusentals medlemmar i Lions har LCIF kunnat bevilja mer än USD 1 miljard i anslag till Lions projekt och samarbeten runtom i världen. Denna generositet bland Lions medlemmar har gjort det möjligt för LCIF att rädda syn, stödja ungdomar, tillhandahålla katastrofhjälp och ta sig an angelägna humanitära behov. LCIF är er stiftelse. Den tillhör varje medlem samt stärker hjälpinsatserna och deras påverkan i hela världen. Framgångarna för LCIF är framgångarna för Lions medlemmar runtom i världen. (Gå vidare till nästa bild)

8 Lokal och global påverkan
ANZI Stödjer genforskning om barncancer i Australien KANADA Tillhandahåller katastrofhjälp i samband med bränderna i Alberta Stiftelsens påverkan kan ses både lokalt och globalt. Låt oss titta på några av de många berättelser som illustrerar LCIF:s påverkan i varje konstitutionellt område. I maj 2016 härjade omfattande skogsbränder i den kanadensiska provinsen Alberta. Skogsbränderna blev den största evakueringen och den mest kostsamma katastrofen i Kanadas historia och mer än 2 000 människor blev hemlösa. LCIF beviljade ett anslag på USD 100 000 med vilket Lions i Kanada kunde tillhandahålla angelägen hjälp i samhället. I Australien blir ordet ”cancer” en del av vardagen för många familjer, eftersom cirka 800 barn drabbas varje år. För att öka möjligheterna till överlevnad beviljade LCIF ett anslag på USD 200 000 till genforskning, vilket gjorde att ett forskningscenter kunde forska på gener bland 400 barn med aggressiva former av cancer. Målet med detta projekt är att ge läkarna möjlighet att skapa specialanpassade behandlingsplaner för deras patienter, baserat på den information som kommit fram i genforskningen. (Gå vidare till nästa bild)

9 Lokal och global påverkan
USA Stöttat program om att förhindra diabetes i Elmhurst, Illinois INDIEN Tillhandahållit möjligheter till utbildning bland personer med funktionsnedsättning EUROPA Beviljat större katastrofanslag efter jordbävningen i Italien En medlem i delstaten Illinois, USA, framförde en idé till sina kamrater i Lions om att ge tillbaka till samhället. Hennes son hade diagnostiserats med barndiabetes, så hon föreslog att klubben skulle satsa på förebyggande diabetesinsatser. Tack vare ett anslag från LCIF på USD 95 000 samarbetade hennes distrikt och lokala hälsovårdsmyndigheter, för att ta fram ett program om förebyggande av diabetes och förändrad livsstil. Nu, tack vare medlemmarnas konkreta insatser, kan programmet identifiera personer som inte har tillgång till hälsovård, kanske har prediabetes och hjälper dem att komma i kontakt med de resurser de behöver för att vara friska. I augusti 2016 drabbades Italien av en jordbävning med magnituden 6,2. Hela byar förstördes och 300 människor miste livet. LCIF beviljade omedelbart ett anslag på USD 100 000, för att hjälpa till med både omedelbara och långsiktiga hjälpinsatser, vilket gjorde att Lions medlemmar kunde arbeta tillsammans och hjälpa människor i de drabbade områdena. Människor med funktionsnedsättning ställs inför många utmaningar och har begränsade möjligheter i många delar av världen. Lions i ett distrikt i Indien beviljades ett anslag på USD 63 000 från LCIF, med vilket de kunde utöka resurserna vid ett yrkesutbildningscenter och därmed hjälpa dem i utbildning, så att de kan hitta arbete. Tack vare anslaget från LCIF och stödet från lokala medlemmar har nu personer med funktionsnedsättning större möjligheter att få arbete, vilket skapar stabilitet för dem och deras familjer. (Gå vidare till nästa bild)

10 Lokal och global påverkan
OSEAL Initierade SightFirst-insatser i Kina, för att bygga upp omfattande och bärkraftig ögonvård Flodblindhet är en parasitsjukdom som kan orsaka synskador och blindhet som inte kan botas. Sedan 1993 har LCIF beviljat mer än USD 33 miljoner till att stödja distribution av mediciner mot flodblindhet till mer än 250 miljoner människor i Afrika och Latinamerika, vilket gör att dessa insatser är på väg att utrota denna sjukdom som kan förebyggas och botas. Blindhet på grund av grå starr är ett stort problem i Kina. För att tillgodose detta angelägna behov har LCIF och utvalda partner genomfört särskilda SightFirst-insatser i Kina. Detta långsiktiga program har genomförts i tre faser: De två första faserna fokuserade på gråstarroperationer och att bygga upp ögonvårdsenheter i avlägsna och underutvecklade områden. Den tredje fasen kommer hjälpa till att utöka synvården och inleda ett program om trakom. LCIF har totalt beviljat mer än USD 30 miljoner, genomfört mer än 5 miljoner gråstarroperationer och hjälpt till i hundratals samhällen. Tillsammans med Lions i Kina och våra partner har LCIF hjälpt till att skapa tillgång till ögonvård för dem som behöver den allra mest. (Gå vidare till nästa bild) Sydamerika/Afrika Arbetar med att utrota flodblindhet i 15 länder

11 Varför donerar Lions medlemmar till LCIF?
LCIF är vår stiftelse! LCIF existerar för att möjliggöra Lions hjälpinsatser LCIF är den enda globala stiftelse som bara hjälper Lions hjälpinsatser 100 % av donationerna används till anslag och program 100 % av era donationer har en direkt påverkan i de samhällen där Lions hjälper till Lions medlemmar är de som donerar allra mest till LCIF och du kanske är en av dem. Efter att ha hört dessa berättelser kanske du redan känner till svaret på följande fråga, men andra medlemmar kanske ställer sig frågan: Varför donerar Lions medlemmar till LCIF? För att LCIF är vår stiftelse! LCIF:s mål är att stödja Lions hjälpinsatser. Det är den enda stiftelse som stödjer projekt som leds av Lions medlemmar. När du donerar till LCIF donerar du till Lions hjälpinsatser på din hemort och över hela världen. (Gå vidare till nästa bild)

12 Introduktion till Kampanj 100
Låt oss nu tala om vår nya kampanj!

13 Vad är Kampanj 100: LCIF stärker hjälpinsatser?
Kampanj 100: LCIF stärker hjälpinsatser är stiftelsens nästa kampanj som kommer att förändra världen. Tack vare Kampanj 100 kommer vi att samla in USD 300 miljoner till att: Öka påverkan av våra hjälpinsatser Bekämpa diabetes Utöka våra globala frågor Kampanj 100: LCIF stärker hjälpinsatser är stiftelsens kampanj som kommer att förändra världen. Tack vare Kampanj 100 kommer vi att samla in USD 300 miljoner och därmed kunna öka påverkan för våra hjälpinsatser, bekämpa diabetes och utöka våra globala frågor. Kampanj 100 kommer göra det möjligt för oss att hjälpa hundratals miljoner människor varje år och säkerställa att Lions medlemmar har de resurser som behövs för att utöka våra globala frågor och ha större påverkan. Världen står inför många utmaningar i dag. För andra kan utmaningarna vara alltför stora att klara av, men inte för Lions. Lions ser behoven i världen och säger ”Vi hjälper.” Genom Kampanj 100: Kommer vi att öka vår påverkan genom att: Utöka våra nuvarande program Fokusera på syn, ungdomar, katastrofhjälp och humanitära insatser Vi kommer bekämpa diabetes genom att: Minska förekomsten av diabetes Förbättra tillvaron för dem som har diagnostiserats Vi kommer att utöka våra globala frågor genom att: Identifiera områden med störst behov och möjligheter inom våra globala frågor: Hungersnöd, barncancer och miljö Vi kommer att genomföra pilotprojekt Vi kommer att skapa bärkraftiga och långsiktiga program Vi vet att våra mål är ambitiösa. Ingen enskild medlem, klubb eller distrikt kan ta sig an dem på egen hand, men tillsammans, och med stöd från vår globala stiftelse, kan vi. (Gå vidare till nästa bild)

14 Vad är Kampanj 100? 100 år av hjälpinsatser 100 % deltagande
USD 100 varje år Namnet på vår kampanj är Kampanj 100: LCIF stärker hjälpinsatser. Du kanske undrar vad detta namn innebär? För 100 år sedan började det med Melvin Jones. Han hade en vision och Lions medlemmar följer fortfarande samma vision: Vi hjälper de mest utsatta i världen. Detta är något en enskild medlem, en klubb eller ett distrikt kan göra på egen hand, men tillsammans kan vi. När Lions medlemmar med stolthet ser tillbaka på våra första 100 år ser vi även in i framtiden. Vi ser att behoven i världen aldrig har varit större. Vi ser nya utmaningar framför oss. Tänk om 100 % av alla medlemmar skulle bidra till denna globala insats. Vad kan din donation på USD 100 (bara USD 2 per vecka) göra? Det viktigaste för Lions och Leos är hjälpinsatser. Det är det vi gör, men vi gör det inte själva. Lions stärks av LCIF. Tack vare LCIF har Lions medlemmar de resurser som behövs för att kunna ta itu med de frågor vi bryr oss om. Eftersom vi inser att hjälpinsatser omfattar både att ge och att göra kommer vår påverkan att bestå under de kommande 100 åren och även därefter. Med anledning av alla dessa skäl hjälper vi och donerar vi. (Gå vidare till nästa bild)

15 Vad kan USD 100 göra? Syn 2 gråstarroperationer
Hungersnöd Regelbunden tillgång till mat för 14 personer i nöd Ungdomar Lions Quests kursplan i ett klassrum under ett år Vad kan USD 100 göra? Diabetes Undersökningar för 18 människor i riskzonen Barncancer Bidrar till inköp av utrustning för att diagnostisera/behandla 8 barn Som vi nyss nämnde ber vi alla medlemmar att överväga en donation på USD 100 per år under kampanjen. USD 100 är cirka USD 8 per månad eller USD 2 per vecka. Det kanske inte verkar särskild mycket, men se på alla de saker USD 100 kan skapa genom LCIF: Gråstarroperationer, Lions Quest-kurser, diabetesundersökningar, mässlingsvaccinationer, katastrofhjälp, tillgång till rent vatten, utrustning för att diagnostisera barncancer, tillgång till mat...och detta är bara några exempel! Tänk dig hur mycket mer vi skulle kunna åstadkomma om alla bidrog med USD 2 per vecka, eller mer! (Gå vidare till nästa bild) Miljö Tillgång till rent vatten för 14 personer Humanitära insatser Mässlingvaccinationer till 100 barn Katastrofhjälp Omedelbar hjälp till 4 offer vid en naturkatastrof

16 Hur Lions medlemmar kan bidra
Lions medlemmar kan delta i kampanjen och stödja stiftelsen på tre huvudsakliga sätt: Donera Förespråka Frivillig Så medlemmarna i din klubb kommer troligen att fråga dig: Hur kan vi delta? Lions medlemmar kan delta i kampanjen och stödja stiftelsen på tre huvudsakliga sätt: De kan donera: Lions medlemmar är de som donerar allra mest till stiftelsen, men det återstår fortfarande många medlemmar som kan donera. Tack vare dessa donationer kan medlemmarna göra stiftelsen bärkraftig samt göra vårt arbete och Lions insatser möjliga. De kan vara förespråkare: Lions medlemmar är de som allra bäst kan framföra vår berättelse och informera om den påverkan våra insatser har. Ju fler medlemmar som framför sina berättelser, desto mer sprider vi budskapet och desto mer deltagande och stöd kommer vi att få! De kan vara frivilliga: Lions medlemmar kan leda och delta i de projekt som stiftelsen stödjer. Lions hjälpinsatser gör det möjligt för stiftelsen att uppnå sina mål och genom att delta som frivilliga kan medlemmarna genomföra de hjälpinsatser LCIF möjliggör! (Gå vidare till nästa bild)

17 Din roll Nu har du lärt dig mycket om LCIF, dess påverkan och Kampanj 100. Låt oss nu titta på din roll i våra framgångar! (Gå vidare till nästa bild)

18 Framför din berättelse
Din roll Som klubbens LCIF-koordinator spelar du en mycket viktig roll i vårt globala team. Du kommer säkerställa deltagande av alla medlemmar i din klubb genom fyra huvudsakliga uppgifter: Deltagande Framför din berättelse Sammanställ en plan Bygg upp ett team Samla in pengar Som klubbens LCIF-koordinator kommer du hjälpa klubben att skapa kontakt med LCIF och erbjuda dem olika sätt att delta. De insatser du gör för att säkerställa deras deltagande kommer bidra till våra framgångar! Du är en mycket viktig del i vårt globala ledarskapsteam. Din roll består av fyra huvudsakliga uppgifter med ett gemensamt mål - att främja deltagande av varje medlem: Framför din berättelse: Hjälp medlemmarna att förstå den betydelse LCIF har både i det lokala samhället och runtom i världen. Sammanställ en plan: Lär dig mer om de många olika sätt du och din klubb kan stödja Kampanj 100. Därefter sätter du upp mål. Bygg upp ett team: Bilda en kommitté som hjälper till att samla in pengar och nå ut med budskapet i samhället. Samla in pengar: Gör din egen donation först. Därefter frågar du andra om att stödja Kampanj 100 och informerar dem om olika sätt att bidra. I nästa webbseminarium kommer du att lära dig mer om din roll och hur du kan bli framgångsrik! (Gå vidare till nästa bild)

19 Nästa steg Innan vi avslutar ska vi titta på nästa steg.
(Gå vidare till nästa bild)

20 Nästa steg Svara på frågorna om detta webbseminarium och testa dina kunskaper Gå igenom din handbok för att se innehållet i nästa webb- seminarium Kontakta distriktets LCIF- koordinator om du har frågor Bekanta dig med vår webbplats lcif.org och lcif.org/be100 Innan du deltar i nästa webbseminarium bör du göra följande saker: Svara på frågorna om detta webbseminarium och testa dina kunskaper om det vi talade om i dag. Du når dessa frågor på resurssidan för klubbens LCIF-koordinator. Läs igenom din handbok och titta närmare på det vi kommer att tala om i nästa webbseminarium! Kontakta distriktets LCIF-koordinator om du har frågor och för att informera om att du har deltagit i detta webbseminarium. Bekanta dig med vår webbplats och de resurser som finns där. Gå till LCIF.org och LCIF.org/be100 och klicka runt, för att bekanta dig med innehållet! (Gå vidare till nästa bild)

21 Tack för att du har deltagit i dag
Tack för att du har deltagit i dag! Vi ser framemot ditt deltagande i nästa webbseminarium! (Avsluta presentationen)


Ladda ner ppt "Utbildning för klubbens LCIF-koordinator"

Liknande presentationer


Google-annonser