Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Startade med 11 barn i ett garage i Venezuela för drygt 40 år sedan, då som en väg bort från kriminalitet och droger, av grundaren José Antonio Abreu;

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Startade med 11 barn i ett garage i Venezuela för drygt 40 år sedan, då som en väg bort från kriminalitet och droger, av grundaren José Antonio Abreu;"— Presentationens avskrift:

1 Startade med 11 barn i ett garage i Venezuela för drygt 40 år sedan, då som en väg bort från kriminalitet och droger, av grundaren José Antonio Abreu; musiker och nationalekonom. Finns nu i alla världsdelar, i 65 länder. Startade i Sverige (Göteborg) Finns nu i 25 av landets kommuner, med fokus på orkester och kör. El Sistema i Gävle startades av Kulturskolan hösten 2015,i samarbete med Sätra rektorsområde, på två skolor med målgrupperna f-klass, åk 1 samt grundsärskolan. Vårat fokus var då sång, rytmik och drama. Detta läsår har vi utökat med stråkinstrument för åk 2 samt kör för åk 2+3. Vår verksamhet ligger inom den obligatoriska skoldagen, 2 ggr/veckan, plus Vänstay.

2 Varför El Sistema? LEDORD: Musik – Passion – Tillsammans
Gävle kommun LEDORD: Musik – Passion – Tillsammans MOTTO: ”Spela, sjung, kämpa”. Det är vad vi måste göra för att få våra drömmar att slå in. FOKUS: Den klassiska musiken, folkmusik från hela världen samt barnens egna skapande. EFFEKTER: Inlevelseförmåga, samhörighet, fokus och disciplin, sådant som ger oss ett gott liv och ett gott samhälle. Pågående utredning i Scotland, påvisar bl a minskat våld, motverkad rasism, ökat studieresultat samt ökat hopp och framtidstro hos de unga, där El Sistema finns.

3 Våra samarbetspartners
Våra samarbetspartners Gävle Symfoniorkester Forsbacka kammarkör ABF VÄNSTAY El Sistemas familjeträff på onsdagar. ”Alla som vill barnen och samhället gott är välkomna.”

4 för det är enda sättet att få framgång i livet.
”Allt du gör – från det enklaste till det svåraste – ska göras med engagemang och kärlek, för det är enda sättet att få framgång i livet. Framgång innebär inte berömmelse och handlar inte bara om social ställning. Framgång är att vara lycklig och ha ett rikt och fullt liv.” Gustavo Dudamel

5 ulrika.sweden@gavle.se www.facebook.com/elsistemagavle
Tack för oss!


Ladda ner ppt "Startade med 11 barn i ett garage i Venezuela för drygt 40 år sedan, då som en väg bort från kriminalitet och droger, av grundaren José Antonio Abreu;"

Liknande presentationer


Google-annonser