Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Sammanträdesprotokoll Motala kommunala pensionärsråd

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Sammanträdesprotokoll Motala kommunala pensionärsråd"— Presentationens avskrift:

1 Sammanträdesprotokoll Motala kommunala pensionärsråd 018-02-21
Ett försök att med bildspel informera om vad som tagits upp på sammanträdet

2 En nytt trygghetslarm för övervakning skall börja användas i kommunen
En nytt trygghetslarm för övervakning skall börja användas i kommunen. Den har större möjligheter och kan, efter brukarnas medgivande, även användas för kameraövervakning i rummen nattetid. Larmet skall gå direkt till personalen och ej till någon larmcentral.

3 Vad är god hälsa? WHO ́s defination från 1948 förtydligar begreppet: ”Ett tillstånd av fullständigt fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande, inte endast frånvaro av sjukdom och handikapp” Kommunen arbetar brett inom flera områden för att öka folkhälsan. Övervikt och psykisk hälsa står i fokus.

4 Trygg hemgång Teamet är igång med sin verksamhet att skapa en trygghemgång för de som kommer från slutenvård ska känna sig väl mottagna i hemmet för att minska behovet att först behöva gå till korttidsboende innan hemgång. Teamet ser till att hemmet blir förberett med tex enklare anpassningar och att det finns mat i kylen medan biståndshandläggarna under tiden utreder hur stort behovet av hjälp är framöver. Även arbetsterapeut kopplas in direkt för att få igång rörelse och beställa hjälpmedel. Sjuksköterska finns med i teamet för att säkerställa den medicinska delen

5 Hälsocenter–frågan som ställdes från KPR är: När blir det klart i de nya lokalerna? Verksamhetschef Bo Lundén informerar om att på Solbacken finns bassängen kvar för användande. En fördröjning har skett för inflytt av träningsmaskinerna i nya lokalerna då de inte varit tillgängliga. Omkring vecka 12 beräknas lokalerna på Samuelsbergvara klara för att kunna starta igång verksamheten. Under väntetiden har gamla stans lokaler fått utökade öppettider. Ingen begränsning i vad det gäller begränsning av antalet terminer..

6 Information om rehab i hemmet
Information om rehab i hemmet. Verksamhetschef Bo Lundén tillsammans med sjukgymnast berättar om rehab i hemmet som kan erbjudas utefter behov för alla över 18 år. Arbetet har pågått under fyraår och det finns stor vinning i att anpassa träningen i hemmet och koppla det till de hjälpmedel som kan behövas. En stor del av arbetet består i att försöka motivera till träning och hitta en nivå för att patienterna ska förstå och orka träna vidare på egen hand.

7 Information om äldreboende Mossenskolan 3
Petter förevisar hur huset kommer se ut och går även igenom varje våningsplans utformning. Huset är planerat att kunna erbjuda 54 lägenheter varav ett mindre antal lägenheter kan anpassas för parboende. Det kommer finnas ett inglasat atrium, samlingslokaler, stora balkonger och en trädgård att promenera. Upphandling går ut i mars tilldelning i maj, byggstart i höst.


Ladda ner ppt "Sammanträdesprotokoll Motala kommunala pensionärsråd"

Liknande presentationer


Google-annonser