Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Avvikelser 2018 har det inkommit 158 avvikelser varav 53 är besvarade.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Avvikelser 2018 har det inkommit 158 avvikelser varav 53 är besvarade."— Presentationens avskrift:

1 Avvikelser 2018 har det inkommit 158 avvikelser varav 53 är besvarade.
Samtliga 53 är besvarade inom 2 månader. 102 st handlar om samordnad vårdplan (SVPL) och mestadels om SAMSA. ”Inneliggande pat som skrivs hem utan rapport, rutin i SAMSA har ej följts”. ”Bristande vpl pga otillräcklig kompetens av usk”. ”Akuten kan ej rapportera hem pat då inte telefonnummer finns till ansvarig ssk i kommunen”. ”Ingen motpart vid video-vpl. Pat bytt avd. Ingen info i SAMSA. Pat ej med.klar. Onödig tid för pers och anh. Avbrutet möte”. ”Vårdbegäran är gjord men finns inget meddelande om inskrivning eller meddelande till vård och omsorg”

2 Regional avvikelseprojekt samt pilot 2018
Ett regionalt projekt har startat med en projektledare från VGR och en projektledare som representerar kommunerna. Första mötet är 10 april. Syftet är att vi gemensamt behöver titta på hur det ser ut idag med våra rutiner för avvikelsehantering mellan vårdgivare, vilka typer av avvikelser vi har mellan vårdgivare, vad är en avvikelse i samverkan och hur en ny gemensam rutin skulle kunna se ut. Delregionerna har fått förfrågan om någon vill vara pilot i projektet och Södra Älvsborg ställer sig positivt till detta, om ingen säger något annat.

3 Avvikelsegrupp 2018 Delregional avvikelsegrupp har bildats med representanter från både kommun, primärvård och SÄS och ett första möte har hållits. Vi har diskuterat dagens avvikelsehantering och hur vi kan få en bättre kvalitet på avvikelserna. Den delregionala avvikelsegruppen avvaktar första mötet med den regionala för att vi inte går i olika spår parallellt.

4 Ny hemsida Gamla hemsidan stängs ner 31 maj
Fram tills den nya sidan är på plats, 1 juni, rensas gammalt innehåll Förslaget är ta fram en länsgemensam plattform med samtliga delregioner


Ladda ner ppt "Avvikelser 2018 har det inkommit 158 avvikelser varav 53 är besvarade."

Liknande presentationer


Google-annonser