Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Landshypotek Banks Lantbrukspanel

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Landshypotek Banks Lantbrukspanel"— Presentationens avskrift:

1 Landshypotek Banks Lantbrukspanel

2 Om panelen Landshypotek Banks Lantbrukspanel är en återkommande svarspanel med större, drivna och engagerade lantbruksföretagare runt om i landet. Med panelen på cirka 100 personer tar Landshypotek Bank tempen i olika frågor som rör branschen och hur det är att vara företagare inom de gröna näringarna. Genom svarspanelen kan banken och dess kunder sprida kunskap till både konsument och samhället i stort om det svenska lantbruket idag.

3 Panelen - bakgrund Med strukturomvandlingen står ett fåtal lantbrukare för stor del av den svenska livsmedelsproduktionen. Bland de svarande finns några av landets större lantbruksföretagare. Undersökningen är inte statistiskt säkerställd och gör inte anspråk på det, men den ger en god bild av känslan hos landets större lantbrukare och därmed större primärproducenter av livsmedel. Landshypotek Bank har varit jord- och skogsbrukarnas egen bank sedan och bankens kunder är några av landets främsta lantbrukare. Urvalet är gjort av bankens förtroendevalda och kundansvariga. Landshypotek Bank fångar med panelen återkommande aktuella känslor och frågor hos de större lantbrukarna just nu.

4 Syfte Vi på Landshypotek Bank är nära våra kunder och vill lyfta fram våra kunder. Vi tycker att lantbrukarna får alldeles för lite uppmärksamhet och alldeles för få lyfter fram både den kompetens och de överväganden som den enskilde företagaren inom lantbruket står för. Vi har tidigare sett att det finns en bristande kunskap hos allmänheten om det svenska lantbruket idag. Vi tror också att en ökad dialog om lantbruket ger en ökad stolthet. Den bild som konsumenten har av näringen är viktig för branschens framtid och utveckling. Vi är övertygade om att de som driver företag inom de gröna näringarna kan bidra med både kunskap och en rättvisande bild av det svenska lantbruket.

5 Rapport Vi varje panelomgång som genomförs cirka två gånger om året sätts en rapport samman som visar resultatet av frågorna och innehåller intervjuer med lantbrukare. Några exempel hur rapporten ser ut visas på följande tre sidor.

6 Exempel från första rapporten

7 Exempel från första rapporten

8 Exempel från första rapporten

9 Mer info Läs mer om panelen, hitta pressmeddelanden, intervjuer med lantbrukare och rapporter på landshypotek.se/lantbrukspanelen. Följ Landshypotek Bank på Facebook, Twitter, Linkedin och Instagram. Har du några frågor angående panelen vänligen kontakta: Sofie Essayh, kommunikatör och presskontakt, Landshypotek Bank ,


Ladda ner ppt "Landshypotek Banks Lantbrukspanel"

Liknande presentationer


Google-annonser