Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Trafikverkets kvalitetskrav för dig som arbetar på vägen

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Trafikverkets kvalitetskrav för dig som arbetar på vägen"— Presentationens avskrift:

1 Trafikverkets kvalitetskrav för dig som arbetar på vägen

2 Certifiering Arbete på väg
Det finns möjlighet att certifiera sig på fyra nivåer: Nivå 2 som är för förare av vägunderhåll-, service- och arbetsfordon Nivå 3b som är för trafikdirigering som vakt och lots Nivå 3a som är för utmärkningsansvariga Nivå 4 som är för de som styr och leder entreprenaden och ansvarar för trafik- och skyddsanordningar Det finns möjlighet att certifiera sig på fyra nivåer: Nivå 2 som är för förare av vägunderhåll-, service- och arbetsfordon Nivå 3b som är för trafikdirigering som vakt och lots Nivå 3a som är för utmärkningsansvariga Nivå 4 som är för de som styr och leder entreprenaden och ansvarar för trafik- och skyddsanordningar

3 Certifiering – så går det till
Trafikverket lämnar uppgifter till entreprenören hur registrering av certifieringstest ska gå till. I dagsläget är det på Trafikverkets förarprovskontor på olika ställen i Sverige. Certifiering ska göras innan entreprenaden startar. Bokningsavgiften är cirka SEK per person. För att kunna registrera bokning måste personnummer och ID06-nummer anges för varje enskild deltagare. Vid provtillfället Ta med sin ID06-legitimation samt godkänd legitimation (körkort, pass etcetera). För godkänt prov krävs minst 75 procent korrekta svar. Vid underkänt resultat finns möjlighet att göra om provet en gång men inte vid samma tillfälle utan ett nytt tillfälle behöver bokas. Ej godkänt certifieringsprov – för den som inte klarat provet efter två försök, ska entreprenören föreslå kompetenshöjande åtgärder När kompetenshöjande åtgärder är utförda finns det möjlighet att genomföra ett nytt kunskapsprov enligt samma rutin igen.

4 Din cerifiering i ditt ID06
Efter att godkänd certifiering lagras och uppdateras ditt ID06-kort. Inget intyg utfärdas. Resultat kan ses på certifieringskollen.acertit.se där man skriver kortnumret. Man ser resultatet på certifiering och vilken nivå och hur länge certifieringen gäller. Tanken är att resultat så småningom förs över på kompetensdatabasen.

5 Arbete på väg Sätt alltid säkerheten främst!
Läs mer på Starnet-sidan Arbete på väg

6


Ladda ner ppt "Trafikverkets kvalitetskrav för dig som arbetar på vägen"

Liknande presentationer


Google-annonser