Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Samprojekt mellan Skola, BUP och IFO

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Samprojekt mellan Skola, BUP och IFO"— Presentationens avskrift:

1 Samprojekt mellan Skola, BUP och IFO

2 Projektet är ett samverkansprojekt mellan IFO och skola i Borås Stad och BUP vid Södra Älvsborgs Sjukhus. Pilotfasen utförs inom Borås Stad men i implementeringsfasen ska det spridas till samtliga kommuner inom Närvårdsamverkan Södra Älvsborg. Det bedrivs inom ramen för Närvårdsamverkan Södra Älvsborg. Det innebär att övriga kommuner för Närvårdsamverkan Södra Älvsborg kommer att kopplas på i implementeringsfasen men själva pilotprojektet utförs inom Borås. Projektet delfinansieras av Västra Götalandsregionen sociala investeringsmedel.

3 Syfte och mål Utgångspunkt: hög frånvaro i lågstadiet – ännu högre frånvaro i mellanstadiet och högstadiet – svårare att klara av grundskolan. Syfte: att skapa förutsättningar för skolan att tidigt uppmärksamma oroande frånvaro och tidigt sätta in insatser för att öka närvaron (genom samverkan om det så krävs). Mål: att öka andelen elever som går ur grundskolan med behörighet till gymnasieskolans program. Förväntad konsekvens: tidiga insatser som ökar skolnärvaron – minskat lidande för individen och mindre resurskrävande för samhället – social investering.

4 Projektets fyra olika delar
Att skapa en väl fungerande frånvaroregistrering. Att skapa en gemensam rutin för frånvarohantering på projektskolorna. Att verka för att elever som har en frånvaro på minst 15 procent under tre månader ska uppmärksammas. Att skapa en väl fungerande samverkan mellan skola, SOC och BUP (med Västbus som grund) för att höja skolnärvaron.

5 15 % frånvaro 1:a perioden: 208 2:a perioden: 151

6

7 Frågor och funderingar?


Ladda ner ppt "Samprojekt mellan Skola, BUP och IFO"

Liknande presentationer


Google-annonser