Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

    Hör gärna av dig! Vi kanske inte kan svara på allt, men vi lovar att göra ett gott försök. Vision – Region Östergötlands aktivitetsplan för 2018 bygger.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "    Hör gärna av dig! Vi kanske inte kan svara på allt, men vi lovar att göra ett gott försök. Vision – Region Östergötlands aktivitetsplan för 2018 bygger."— Presentationens avskrift:

1 Hör gärna av dig! Vi kanske inte kan svara på allt, men vi lovar att göra ett gott försök. Vision – Region Östergötlands aktivitetsplan för 2018 bygger på de gemensamma beslut om inriktningen på verksamheten som fattades på Förbundsmötet 2016 för åren och från styrelsens planeringskonferens 2017. Aktivitetsplan 2018 Lotta Dahl, ordförande Telefon: 010 – E-post: Vision - Region Östergötland har ca medlemmar inom verksamhetsområdena: Länsövergripande produktionsenheter i Östergötland, Närsjukvården i centrala-, östra- och västra Östergötland samt Stöd- och serviceenheter. Ann-Sofie Nilsson, assistent Telefon: 010 – E-post: Visions hjärtefrågor Visions medlemmar representerar över yrkestitlar. Du kan vara med oavsett om du är akademiker eller ej, tillsvidare- eller visstidsanställd, och oavsett om du jobbar heltid eller deltid. Alla som kan vara med i Vision ska få frågan: -Vill du vara med i Vision? Målet är att vi ska vara i majoritet i alla våra yrkesgrupper. Vision driver rätten till kollektivavtal som medel för ett starkt inflytande över villkoren för våra medlemmar. Vision går till offensiv för fackliga rättigheter och starka fackliga organisationer och för den fackliga ideologin. I slutändan handlar ett medlemskap om en sak. Att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv. Postadress: Vision Region Östergötland Linköping Besöksadress: Storgatan 8 i Linköping Lokal hemsida: Nationell hemsida: Telefon till Vision-Direkt Region Östergötland

2 Aktiviteter - medlemmar Aktiviteter – ombud/skyddsombud
Jan-dec Arbetsplatsträffar & Medlemsträffar Vid behov kontaktas den områdesansvariga i styrelsen. Jan-dec Medlemsutbildning Webbutbildning 15 feb ”Grötkväll” i Motala/Linköping/Norrköping Endast för medlemmar som inte har möjlighet att vara med på grötlunchen i dec. 15 mars Årsmöte i Linköping Möte, middag och någon gäst. 3 okt Biokväll i Linköping Facklig information och filmvisning. 4 okt Biokväll i Motala Facklig information och filmvisning. 17 okt Biokväll i Norrköping Facklig information och filmvisning. 27 nov Höst- & budgetmöte i Linköping Möte med styrelseval samt föreläsare. 7 dec Grötlunch på NiF En sittning, kl 11 dec Grötlunch på LiM En sittning, kl 13 dec Grötlunch på ViN Två sittningar, kl & 18 dec Grötlunch på US En sittning, kl 19 dec Grötlunch på US Aktiviteter - medlemmar Aktiviteter – ombud/skyddsombud OBS! Tidpunkter för de olika aktiviteterna kan komma att ändras och separata inbjudningar kommer att skickas ut direkt till medlemmarnas registrerade e-postadress vid varje särskilt tillfälle. Vi hoppas att du ska hitta aktiviteter och utbildningar som intresserar och engagerar dig. Anmälan görs oftast direkt på vår lokala hemsida: Jan-dec Ombudsträffar i resp. centrum Planeras av ombud och områdesanvariga i styrelsen utifrån behov. 11 jan Frukostmöte på US för ombud/skyddsomb. Förmiddag för sjukhusområdet inkl. primärvård. Arbetsmiljö, nätverkande & aktuella frågor. 30 jan Frukostmöte på LiM för ombud/skyddsomb. Förmiddag för sjukhusområdet inkl. primärvård. Arbetsmiljö, nätverkande & aktuella frågor. 6 feb Träff för dig som är Visions representant i en samverksgrupp på centrumnivå Förmiddag i Linköping inkl. lunch. Aktuella frågor. 13 feb Frukostmöte på ViN för ombud/skyddsomb. Förmiddag för sjukhusområdet inkl. primärvård. Arbetsmiljö, nätverkande & aktuella frågor. 6 mars Frukostmöte på CVU för ombud/skyddsomb. Förmiddag med arbetsmiljö, nätverkande & aktuella frågor. 9 maj Frukostmöte på FTV för ombud/skyddsomb. Förmiddag med arbetsmiljö, nätverkande & aktuella frågor. 13-14 Grundläggande utbildning för ombud mars Två heldagar i Linköping,. Innehåll: Kommunikation/bemötande/ledarskap, ombudets roll, lönepolitik, lagar, avtal och rekrytering. 18-19 Grundläggande utbildning för skyddsombud april Två heldagar i Linköping. Innehåll: Systematiskt arbetsmiljöarbete, skyddsombudets roll och arbetsmiljölagen m.m Påbyggnadsutbildning för ombud/skyddsombud okt Internat. Innehåll: Diskriminering, OSA-föreskriften i arbetsmiljölagen, hot/våld i arbetet, försäkringar samt aktuella frågor. Aktiviteter - Styrelsen Jan-dec Styrelsemöten Protokollförda möten i styrelsen. Jan-dec Arbetsmöten Internarbete och kunskapsutbyte för ledamötena i styrelsen. Jan Strategikonferens Intern verksamhetsplanering för ledamöter i styrelsen inför Okt Planeringskonferens Verksamhetsplanering och budgetarbete för ledamöter i styrelsen inför kommande år. Region Östergötland


Ladda ner ppt "    Hör gärna av dig! Vi kanske inte kan svara på allt, men vi lovar att göra ett gott försök. Vision – Region Östergötlands aktivitetsplan för 2018 bygger."

Liknande presentationer


Google-annonser