Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Varför män till förskolan? & Vilka män till förskolan?

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Varför män till förskolan? & Vilka män till förskolan?"— Presentationens avskrift:

1 Varför män till förskolan? & Vilka män till förskolan?
Vill du välja färg och/eller layout? Klicka på den lilla pilen under knappen ”Ny bild” under startfliken. Nu kan du välja utseende på din bild. OBS! Du kan välja fritt vilken färg du vill använda men tänk på att inte blanda för många olika. Välkomna till Del 1: Varför män till förskolan? & Vilka män till förskolan?

2 Jämställd förskola är ett webbaserat utbildningsprogram framtaget av Eskilstuna kommun i samarbete med Mälardalens högskola. Syftet är att utbilda och utveckla kommuners arbete med att få en mer jämställd förskola med fokus på att få fler män att arbeta i förskolan.

3 Dagens program Föreläsning ca 10 minuter Egen reflektion ca 5 minuter
Diskussionsfrågor i grupp ca 30 minuter Samlingsdiskussion - Hur går vi vidare? ca 15 minuter

4 Dags att starta föreläsningsfilmen

5 Mia Heikkilä tipsar om:
Vill du läsa mer? Mia Heikkilä tipsar om: Kapitel 8 ”Manliga” förebilder i förskolan - hur kan det förstås?  S i Fler män i förskolan. En antologi om breddad rekrytering. Sveriges Kommuner och Landsting

6 Egen reflektion Låt nu alla deltagare få cirka 5 minuter till egen reflektion kring filmen och de tankar den har gett dem.

7 Diskussionsfrågor - Diskutera varje fråga i cirka 5 minuter 1. Diskutera utifrån filmen: Varför vill vi ha fler män i förskolan? 2. Hur ser könsfördelningen ut i vår verksamhet? 3. På vilket sätt skulle en jämnare könsfördelning påverka vår arbetssituation? Exempelvis: - Blir det någon skillnad? - Skulle det påverka det sociala arbetsklimatet? - Samspelet mellan föräldrar, kollegor och barn? - Eventuella fördelar och nackdelar? 4. Hur tar vi de kvinnor och män som kommer till vår verksamhet t.ex. ny personal, studenter och praktikanter? Hur gör vi dem delaktiga i vår verksamhet? Fundera även på om det är så att vi gör skillnad i kön?

8 - Diskutera i grupper, cirka 15 minuter
Fortsättning - Diskutera i grupper, cirka 15 minuter Hur kan vi utnyttja vår nya kunskap för att hjälpa verksamheten att utvecklas? Om ni vill veta mer eller hitta mer litteratur i ämnet gå in på vår hemsida: Mer info mdh.se/mkl/jamstalldforskola

9 Tack för att ni har deltagit i:


Ladda ner ppt "Varför män till förskolan? & Vilka män till förskolan?"

Liknande presentationer


Google-annonser