Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Botkyrkas rapportering till Europarådets Intercultural cities index (KS/2017:696) Helena Rojas, utvecklingschef.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Botkyrkas rapportering till Europarådets Intercultural cities index (KS/2017:696) Helena Rojas, utvecklingschef."— Presentationens avskrift:

1 Botkyrkas rapportering till Europarådets Intercultural cities index (KS/2017:696) Helena Rojas, utvecklingschef

2 Rapport till Europarådet
Ett underlag till Europarådet för bedömning av Botkyrkas interkulturella utveckling och kapacitet. Rapporten följer frågorna och rubrikerna i ICC index och tar upp en rad områden som sedan ger oss ett betyg i Europarådets Intercultural city index. Europarådets bedömning av Botkyrka visar våra styrkor och svagheter i relation till andra kommuner och städer i Intercultural Cities. Den information som återges i rapporten har redovisats av ansvariga för de verksamheter som berörs och sammanställts av utvecklingschef på kommunledningsförvaltningen. Statistiken kommer från kommunens databank.

3 Rapporten redogör för frågor gällande:
Allmänt om Botkyrka. Ledning och styrning. Interkulturell kunskap och kompetens i organisationen. Personalpolitik. Kommunal service. En välkomnande kultur i plats och organisation. Språk. Förskola –skola –gymnasium. Samhällsplanering. Samarbeten med aktörer i civilsamhället. Initiativ och samarbetet över gränser mellan aktörer i civilsamhället. Näringsliv och arbetsmarknad. Medling och konflikthantering. En öppen inställning till internationell relationer.

4 Bakgrund Intercultural cities
1. Etablerades Ett svar på ”White paper on Intercultural Dialogue – Living Together as Equals in Dignity”. 2. Botkyrka har tillsammans med övriga pilotstäder inom ICC bidragit till ny Soft European Law om interkulturell integration. Sedan beslutet har nätverket vuxit från 21 till 117 städer/kommuner 3. ICC har givits fortsatt mandat och resurser av Europarådet och tar ytterligare steg genom en handlingsplan för (Building Inclusive Societies).


Ladda ner ppt "Botkyrkas rapportering till Europarådets Intercultural cities index (KS/2017:696) Helena Rojas, utvecklingschef."

Liknande presentationer


Google-annonser