Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Välkomna till Män i förskolan Del 3: - Hur kan vi arbeta med frågan?

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Välkomna till Män i förskolan Del 3: - Hur kan vi arbeta med frågan?"— Presentationens avskrift:

1 Välkomna till Män i förskolan Del 3: - Hur kan vi arbeta med frågan?
Vill du välja färg och/eller layout? Klicka på den lilla pilen under knappen ”Ny bild” under startfliken. Nu kan du välja utseende på din bild. OBS! Du kan välja fritt vilken färg du vill använda men tänk på att inte blanda för många olika. Välkomna till Del 3: Män i förskolan - Hur kan vi arbeta med frågan?

2 Jämställd förskola är ett webbaserat utbildningsprogram framtaget av Eskilstuna kommun i samarbete med Mälardalens högskola. Syftet är att utbilda och utveckla kommuners arbete med att få en mer jämställd förskola med fokus på att få fler män att arbeta i förskolan.

3 Dagens program Föreläsning ca 10 minuter Egen reflektion ca 5 minuter
Diskussionsfrågor i grupp ca 30 minuter Samlingsdiskussion - Hur går vi vidare? ca 15 minuter

4 Dags att starta föreläsningsfilmen

5 Mia Heikkilä tipsar om:
Vill du läsa mer? Mia Heikkilä tipsar om: Eva-Karin Wedin (2014) Jämställdhetsarbete i förskola och skola Stockholm: Norstedts juridik

6 Egen reflektion Låt nu alla deltagare få cirka 5 minuter till egen reflektion kring filmen och de tankar den har gett dem.

7 Diskussionsfrågor - Diskutera varje fråga i cirka 5 minuter 1. Är förskolan beredd på att ta emot fler män i förskolan? 2. Vad kan jag bidra med i det fortsatta arbetet med att få fler män till förskolan? 3. Vad skulle vi vilja se att våra chefer/politiker gjorde för att få fler män att arbeta i vår verksamhet?  4. Vad är ett rimligt mål för vår verksamhet/kommun att sträva efter?

8 Fortsättning - Diskutera i grupper, cirka 15 minuter Hur kan vi utnyttja vår nya kunskap för att hjälpa verksamheten att utvecklas? Om ni vill veta mer eller hitta mer litteratur i ämnet gå in på vår hemsida: Mer info mdh.se/mkl/jamstalldforskola

9 Tack för att ni har deltagit i:


Ladda ner ppt "Välkomna till Män i förskolan Del 3: - Hur kan vi arbeta med frågan?"

Liknande presentationer


Google-annonser