Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

FRÅGESTUND TENTAMEN LÖK20G VT 2017

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "FRÅGESTUND TENTAMEN LÖK20G VT 2017"— Presentationens avskrift:

1 FRÅGESTUND TENTAMEN LÖK20G VT 2017

2 GENERELLA FRÅGOR Får man använda annan litteratur?
Ja, men fokus ska ligga på kurslitteraturen och (minst) tre referenser ska komma från kurslitteraturen. Får man referera till föreläsningar? Ja det går bra. Men det räknas inte som en av de tre obligatoriska referenserna.

3 Antal ord? Antalet ord gäller för hela frågan, dvs alla frågans delar (a+b). Se antalet ord som ett riktmärke och inte en absolut gräns. Skriver ni 1050 ord är det helt okej t ex. Vad är det för skillnad på tentafråga 1 och seminarieuppgiften? Tentafrågan handlar om styrmedel. Seminarieuppgiften handlar styrlogiker. Dessa båda uppgifter fokuserar olika litteratur.

4 Räknas läroplanen och litteraturen från GUL in i de obligatoriska referenserna? Ja. All litteratur i litteturlistan räknas in. Går det att lämna in flera versioner av tentan? Ja, fram till sista inlämningsdag. Vi rättar den senast inkomna versionen. Behöver man lämna in någon skrivuppgift om man missat något seminarium? Nej. Mappen Uppsamling 1 på GUL är till för dem som missade inlämningsuppgiften (Kalle och dockorna). Om man inte närvarat på ett seminarium går man på uppsamlingsseminariet den 29 maj.

5 TENTAFRÅGA 2 Så här ser frågan ut: Staten styr förskolans verksamhet och förskollärarprofessionen genom läroplanen. (a) Hur ser denna styrning ut genom utformningen av den nuvarande versionen av läroplanen (Lpfö98)? (b) Hur har det förändrats över tid? Detta kan också uttryckas: (a) Staten styr förskolans verksamhet och förskollärarprofessionens verksamhet genom läroplanen. I läroplanen finns formulerat förväntningar som ska realiseras i verksamheten. Vad är det för förväntningarna på vad förskolan ska åstadkomma som går att utläsa av den nuvarande utformningen av läroplanen? (b) hur har (utformningen av) läroplaner (i vid bemärkelse, även pedagogiskt riktningsgivande texter) och styrningen av verksamheten för de yngre barnen förändrats över tid? Detta går att besvara enbart som en läroplansteorifråga, men det går också fint att lägga till styrningslitteratur.


Ladda ner ppt "FRÅGESTUND TENTAMEN LÖK20G VT 2017"

Liknande presentationer


Google-annonser