Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Entreprenörer gör livet lättare

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Entreprenörer gör livet lättare"— Presentationens avskrift:

1

2 Entreprenörer gör livet lättare
KAPITEL 1 Entreprenörer gör livet lättare Färgsätt som i boken. På varje bild ska det stå: Goodwill företagsekonomi 1 Blockets namn kapitelnr + kapitelnamn Bilderna har jag lagt in som förslag. Byt om du vill och placera dem som så som du tycker blir bäst på sidan.

3 KAPITEL 1 Vad är ett företag? ”…en organisation av människor som arbetar tillsammans med en idé och säljer varor eller tjänster.”

4 ”Den som får något gjort.”
KAPITEL 1 Vad är en entreprenör? Entreprenörer är bland annat: nyfikna nytänkande kreativa problemlösare självständiga ”Den som får något gjort.”

5 Idéer – exempel på nyskapande
KAPITEL 1 Idéer – exempel på nyskapande

6 Entreprenörer I ett eget företag
KAPITEL 1 Entreprenörer I ett eget företag större handlingsfrihet – men en ekonomisk risk Anställd i ett företag intraprenör – om arbetsgivaren ger den anställde möjlighet och frihet att skapa nya idéer

7 Från jordbruks- till informationssamhälle
KAPITEL 1 Från jordbruks- till informationssamhälle Sverige för 150 år sedan: ett av de fattigaste länderna i Europa Industrialiseringen på 1800-talet ökade efterfrågan av råvaror Exportinkomster av framför allt järn- och trävaror bidrog till att utveckla den svenska industrin Slutet av 1800-talet och början av 1900-talet: verkstadsföretag som blivit stora internationella koncerner: Aga (fyren), Alfa Laval (mjölkseparatorn), LM Ericsson (telefonen), Nobel (dynamiten) och SKF (kullagret)

8 Svenska exportframgångar
KAPITEL 1 Svenska exportframgångar Verkstadsindustri: ABB, Alfa Laval, Atlas Copco, SKF, Volvo Papper och pappersmassa sedan 1800-talet, senare förädlade pappersprodukter Handelsföretag sedan 1940-talet: Ikea och H&M IT och telekomindustrin: Ericsson, Spotify, Skype Musik: Abba, Roxette, Avicii och Seinabo Sey Dataspel: Digital Illusions och Mojang Bioteknik: läkemedel, vaccinationer, behandlingar


Ladda ner ppt "Entreprenörer gör livet lättare"

Liknande presentationer


Google-annonser