Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Hur kan vi förändra attityder till psykisk ohälsa?

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Hur kan vi förändra attityder till psykisk ohälsa?"— Presentationens avskrift:

1 Hur kan vi förändra attityder till psykisk ohälsa?

2 Det är dags att psykisk ohälsa blir ett skolämne!
Möt Charlie Eriksson som grundat sajten Aldrig ensam och efterlyser större öppenhet om en av våra folksjukdomar.

3 Diskutera Charlie Eriksson har en hel del tankar om vad som behöver göras både för att förändra bilden av personer med psykisk ohälsa och för att öppna upp för samtal om psykisk ohälsa i olika delar av samhället. Vilka olika sätt ser Charlie som vägar för att förändra bilden och våga prata om psykisk ohälsa? Vilka av dessa – eller andra – vägar tror ni skulle kunna vara framgångsrika?

4 Sluta sprida fördomar om psykiskt sjuka, GW
Möt psykiatrikern Christian Rück som uppmanar tv-profilen och professorn Leif GW Persson att sluta sprida fördomar om personer med psykiska funktionsnedsättningar.

5 Diskutera debattartikeln
Vilket ansvar tycker ni att media har när det kommer till att spegla psykisk ohälsa? Vilket ansvar anser ni att Leif GW Persson har?

6 Cecilia Forss och Paul Jerndal om psykisk ohälsa i TV4 Nyhetsmorgon
Gå till filmklippet på YouTube om det inte visas här. Där kan klippet ses i helskärm.

7 Diskutera filmklippet
Cecilia Forss säger i intervjun att hon tycker man har en uppgift som offentlig person – om man kan – att göra skillnad. Håller ni med? Varför/varför inte? Både Cecilia Forss och Paul Jerndal tar upp vårt mobilberoende och att vi hela tiden matas med bilder av perfekta liv genom sociala medier som ett problem. Vad tänker ni om det?

8 Arbeta vidare Skriv ett utredande PM med rubriken ”Hur kan vi förändra attityder till psykisk ohälsa?”. Utgå från artiklar och klipp som finns i spåret men sök även annan, kompletterande information. Du bör i ditt PM få med följande delar: Inledning där du introducerar ämnet och ger exempel eller förklaringar på vad psykisk ohälsa kan innebära. Utredning där du sakligt och med källhänvisningar ger exempel på olika sätt att arbeta för att öka medvetenheten och förändra attityder till psykisk ohälsa. Avslutning där du diskuterar, resonerar och drar slutsatser kring de resultat som kommit fram i din utredning.

9


Ladda ner ppt "Hur kan vi förändra attityder till psykisk ohälsa?"

Liknande presentationer


Google-annonser