Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Nyttan med IMD! Att mäta individuellt ger en signal till boende/medlemmar om att hushålla med el, värme och varmvatten!

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Nyttan med IMD! Att mäta individuellt ger en signal till boende/medlemmar om att hushålla med el, värme och varmvatten!"— Presentationens avskrift:

1 Nyttan med IMD! Att mäta individuellt ger en signal till boende/medlemmar om att hushålla med el, värme och varmvatten!

2 Bygga bort höga elnätskostnader!
Från ett läge till ett annat! Före Efter Flera fastighetsabonnemang Översyn av fastighetsabonnemang Ett abonnemang per lgh (ca 1500 kr/år) Bygga bort lgh-abonnemang (stor besparing)

3 Handla el till alla medlemmar!
Medlemmar slipper fakturor från elhandels- och elnätsbolag. Kostnader för el direkt på hyres-/avgiftsavin Storkund hos elhandelsföretag

4 Extrem kort återbetalningstid på IMD-investeringar!
Vanligtvis förekommande IMD-El 2-5 år IMD-Vv 3-6 år Avskrivning 15 år

5 IMD-Varmvatten, varför? När vatten är gratis!!!!!
Idag betalar småförbrukarna garanterat för storförbrukarnas slöseri av varmvatten! Sänk varmvattenförbrukningen totalt – minst 6% besparing på fjv-fakturan. Rättvis fördelning av förbrukningen (IMD-VV) – ger automatiskt besparing på de gemensamma kostnaderna för Fjv.

6 Referenstemperaturmätning i varje lgh!
Ger nästintill online-rapport till styrelse, förvaltare över temperaturläget i alla lgh. Unikt verktyg att styra driftsekonomin för fastigheter. Förhindrar onödigt ”spring” av förvaltaren att mäta rumstemp vid klagomål från medlemmar. Ger en tydlig signal när värmesystemet bör strypas in (stora variationer).

7 Ställ krav på IMD-Systemen!
Välj alltid öppna std-system som finns på marknaden. NEJ TILL Properitära* system! (Inlåsningseffekt och dyrbart för brf) Kommunicera alltid dina mätvärden via protokollet M-Bus! M-Bus är en Europa-std. *Properitära system är ej standardsystem på marknaden, leverantören är ensam om att leverera mätare och kom.lösn.

8 Ställ krav på IMD-Systemen!
Tydlig offertpresentation Inga dolda kostnader. Inga överraskningar. Offertbeloppet skall innefatta en driftklar och färdigkonfigurerad anläggning.

9 Viktigt att tänka på! MEDLEMSNYTTA Förvaltningsorg med digitalt utbud!
Styrelse med nytänk! Förvaltningsorg med digitalt utbud! Använda medl. pengar på rätt sätt! Webbaserade system för övervakning! Automatisera Kommunicera via Europa-std M-BUS Betala endast för sin egen förbrukning! Rättvist debiteringssystem! Lämna det gamla – Bli digital – Börja investera!

10 Tack för oss! Lycka till med IMD och framtida besparingar.


Ladda ner ppt "Nyttan med IMD! Att mäta individuellt ger en signal till boende/medlemmar om att hushålla med el, värme och varmvatten!"

Liknande presentationer


Google-annonser