Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

80 hp-kravet försvinner ersätts med förkunskapskrav på kursnivå

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "80 hp-kravet försvinner ersätts med förkunskapskrav på kursnivå"— Presentationens avskrift:

1 80 hp-kravet försvinner ersätts med förkunskapskrav på kursnivå

2 Byggteknik med arkitektur (IBYA)
För att påbörja Byggnadsfysik i åk 2 krävs det att man har klarat Husbyggnadsteknik i åk 1. För att påbörja projektkurserna i åk 3 krävs det att man har klarat Byggprocessen med företagsekonomi eller Byggprocessen med entreprenadrätt i åk 2.

3 Byggteknik- inriktning järnvägsteknik (IBYI)
För att påbörja Planering -och projekteringsmetodik av järnvägsanläggningar i åk 3 krävs det att man har klarat Transport och Samhälle eller Väg -och järnvägsteknik i åk 1. För att påbörja Samverkan/ fordon/bana-spårfordonsteknik i åk 3 krävs det att man har klarat Väg-och järnvägsteknik i åk 1.

4 Byggteknik-inriktning väg-och trafikteknik (IBYV)
För att påbörja Trafikens effekter i åk 2 och Kollektivtrafik(valfri kurs) i åk 3 krävs det att man har klarat Transport och Samhälle i åk 1 eller Trafikteknik, Lund. För att påbörja Drift och underhåll och Utformning av vägar i åk 3 krävs det att man har klarat Väg -och järnvägsteknik i åk 1 eller Vägbyggnad, Lund

5 Andra förändringar inom programmen ht17
Programförändringar Byte av kurskoder och kursnamn.

6 Programförändringar IBYA
Ny kurs; Byggprocessen med entreprenadrätt, åk 2 Valfria kurser; Industriell ekonomi, åk 3 IBYI Ny kurs; Byggprocessen med entreprenadrätt ersätter grundläggande avtal och entreprenadrätt, åk3. Tillkommer valfria kurser; Företagsförlagd praktik och Kollektivtrafik, åk 3 CAD-väg och järnväg och drift och underhåll tas bort, åk 3 IBYV Ny kurs; Byggprocessen med entreprenadrätt och Vägkonstruktion och Va-system, Design av väg och gaturummet(1 poäng mer), åk2. Trafikens effekter tas bort i åk 2.

7 Byte av kurskoder och kursnamn
Geomatik, introduktion- Geodetisk mätningsteknik Materiallära – Byggnadsmaterial Projektkurser i åk 3 (IBYA) byggprojektering, programarbete och bygglov, Projektering och beräkningssystem, Byggstyrning Modellbaserad projektering för arkitekter och ingenjörer Järnväg i ett europeiskt internationellt perspektiv

8 Ny utbildningssamordnare/studievägledare läsåret 17/18
Lidija Lindoff,


Ladda ner ppt "80 hp-kravet försvinner ersätts med förkunskapskrav på kursnivå"

Liknande presentationer


Google-annonser