Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Hittar du historiens tvättbjörnar? Om propaganda.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Hittar du historiens tvättbjörnar? Om propaganda."— Presentationens avskrift:

1 Hittar du historiens tvättbjörnar? Om propaganda.
Övning Tid: 10 – 30 minuter

2 Se filmen: Det nya hotet

3 Syfte med övningen Filmen om tvättbjörnar visar hur man kan skapa rädsla och avståndstagande genom propaganda. Detta har skett många gånger i mänsklighetens historia och i värsta fall har det bidragit till att möjliggöra mördandet av tusentals människor. Syftet med övningen är att koppla filmens slutsatser med verkliga händelser. Detta görs genom att undersöka hur olika grupper av människor har utpekats från det samhälle de lever i.

4 Arbeta i grupper Uppgiften är att jämföra de metoder som används i filmen med någon faktisk händelse: Se först filmen ”Det nya hotet”

5 Arbeta i grupper Undersök verkliga händelser i historien.
Hur går det till när man piskar upp stämningen mot en viss grupp människor? Vilka metoder används? Används samma metoder som i filmen om tvättbjörnar? Ge exempel.

6 Arbeta i grupper Händelser som kan undersökas:
Propagandan mot judar i Nazityskland på 1930-talet Propagandan som föregick folkmordet i Rwanda 1994 Svenska statens syn på romer under och 1940-talet Propagandan mellan grupperna i kriget på Balkan på 1990-talet Den ugandiska statens syn på homosexualitet i Uganda idag Den ryska statens syn på homosexualitet i Ryssland idag


Ladda ner ppt "Hittar du historiens tvättbjörnar? Om propaganda."

Liknande presentationer


Google-annonser