Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vad kan jag göra?.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vad kan jag göra?."— Presentationens avskrift:

1 Vad kan jag göra?

2 Verksamhet vid asylförläggningar
Som vän till asylsökande Gruppverksamhet (matlagningsklubb, handarbetscirklar samtidigt med barnklubbar, motion, utflykter, besök, språkklubbar) Färdigheter i första hjälpen för dig själv och de asylsökande (samarbete med första hjälpen-grupperna) I samarbete med andra organisationer och grupper All Röda Korsets verksamhet kan tillämpas och användas som modell inom asylförläggningsverksamheten. Fundera tillsammans med personalen vid asylförläggningen på hurdan verksamhet som skulle behövas.

3 Som stöd för asylförläggningar
Sortering av donationer (även i Kontti-varuhusen och på FRK:s loppmarknader) Första omsorgen (bespisning, utdelning av kläder m.m.) av nyanlända Psykiskt stöd Ordnande och samordning av insamlingar, transport av varor Samordning av frivilligverksamheten vid asylförläggningen tillsammans med personalen

4 Som stöd för avdelningen
Erbjud avdelningen din hjälp och uttryck din vilja att antingen inleda ny verksamhet eller stöda befintlig verksamhet. Ta med asylsökande och flyktingar i frivilligverksamheten (t.ex. insamlingar och första hjälpen kräver inga språkkunskaper) Ordna verksamhet även utanför asylförläggningen – så blir de nyanlända bekanta med omgivningen! Bjud in de övriga verksamhetsgrupperna vid avdelningen Stöd verksamheten genom att bli medlem Källa: ?

5 Påverkan på den egna orten
Flyktingtältkampanj för alla sinnen – sätt upp ett tält tillsammans Verksamhet mot rasism, – frågelek, skolmaterial och kampanj Attitydverktyg som stöd och bakgrund i påverkningsarbetet – varför ska man motarbeta rasism? Påverkan är växelverkan och den äger rum även i vardagligt umgänge Som frivillig kan du tala för mänsklighet i den egna närkretsen, på den egna orten och även på en bredare front. Röda Korsets material och anställda hjälper och stöder dig i detta arbete. Tig inte utan var modig och inled diskussion – ge nya perspektiv, tala för mänsklighet, sök efter rätt information. Mer information om flyktingtältkampanjen och reservationer: Federico Ferrara, Material för arbete mot rasism och Attitydverktyg:

6 BEHOVET KOMMER INTE ATT UPPHÖRA INOM DEN NÄRMASTE FRAMTIDEN
BEHOVET KOMMER INTE ATT UPPHÖRA INOM DEN NÄRMASTE FRAMTIDEN. DÄRFÖR ÄR DET BRA ATT SE TILL VERKSAMHETENS KONTINUITET. Vad händer nästa vecka, nästa månad, nästa år? Grunda ”en idébank” – skriv upp planer för alla goda idéer, aktiviteter och hjälperbjudanden som uppstår. Inled inte allt samtidigt, även om viljan att hjälpa just nu är som störst, för stöd behövs även senare. Idébanken är en bra plats att hämta inspiration och aktörer ifrån när de första grupperna har kommit i gång. Information och samarbete är viktigt --> tillsammans får vi mer till stånd.


Ladda ner ppt "Vad kan jag göra?."

Liknande presentationer


Google-annonser