Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Nämndmöte 8 september På gång…...

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Nämndmöte 8 september På gång…..."— Presentationens avskrift:

1 Nämndmöte 8 september På gång…..

2 Basåret: Antalet garantiplatser ses över då studentantalet ökats med en grupp, ca 30 studenter Linköping 3 klasser 92 studenter Norrköping 1 klass 36 studenter Likvärdighetsfrågan Linköping/Norrköping - Togs upp till diskussion vid ett lärarmöte i augusti - Examinatorerna har fått i uppdrag att redogöra för oss hur de under läsåret kommer jobba med frågan för att försöka säkerställa att examinationen blir så likvärdig som möjligt.

3 Analys av våra masterprogram:
Vi fick i uppdrag av fakultetsledningen att analysera våra masterprogram (ECO, ETH, KOS) enligt en fastställd mall som ett led i fakultetens kvalitetssäkringssystem. Kort programbeskrivning, övergripande programmål, programmet i ett större sammanhang Rekrytering och studentpopulation (programmets attraktionskraft och studentpopulationens sammansättning) Ekonomi och resurser (programmets ekonomi) Utfall (studenternas prestationer och programmets/studenternas relevans för arbetsmarknaden) Starka/svaga sidor Andra överväganden och slutsatser Har genomförts tillsammans med IFM (M. Laska (ETH), P. Milberg (ECO), P. Konradsson och P. Nilsson (KOS)).

4 Upprop internationella masterprogram:
ECO: 7 (varav 1 osäker dispens), jfr ETH: 16, jfr KOS: 5 (vara 1 osäker dispens), jfr Generellt senare besked från Migrationsverket, så fler ”osäkra” kort. Absolut sista dag 15/9.

5 Rekryteringsanalys: Vi har fått i uppdrag av LiTH-styrelsen att försöka göra en rekryteringsanalys på programnämndsnivå. Hur ser ansökningssiffror och registreringssiffror ut över tid? Trender? Möjlig orsak till trenderna? Jämförelse med andra lärosäten Pågående utvecklingsinsatser? Framåt – vad gör vi? Generellt: Ungdomskullarna inte så stora, ungdomsarbets-lösheten på väg ner, Stockholm drar, regional rekrytering ökar, tillgång till bostäder REDOVISAS FÖR STYRELSEN 22/9

6 Positivt och negativt:
+ : Det lilla kandidatprogrammet i kemi har blivit större - : Högskoleingenjörsprogrammet i kemisk analysteknik har blivit mindre Enligt vår alumniundersökning från 2015: - 94,5% av KA-alumnerna har jobb - 91,5% av KA-alumnerna jobbar inom relevant område - Lärarna i analytisk kemi blir uppringda av företag som letar arbetskraft inom området - Rebecka Dovega, Dfind Science & Engineering, hade med analytiska kemister på listan över yrken där det råder brist Vi har en del avhopp under programmets gång VAD GÖRA? Försöker få med KA i en speciell höstkampanj

7 Kandidatprogrammet i biologi:
Vi har dragit igång ett arbete med att revidera kandidat-programmet i biologi. Vad krävs av en biolog idag? Ekonomiska förutsättningar Pensionsavgångar Nya kompetenser in Söktryck Studenternas intresse / val …. Ca 40 studenter per år – inga eller få reserver Vi har i dagsläget en skiss på ett nytt upplägg som ska diskuteras på biologiavdelningen under hösten.

8 Alumnienkät biologi: Avslutad, men ännu ej analyserad
Svarsfrekvens på ca 50% Kan ge input inför programöversynen ÅTERKOMMER

9 Masterprofilen Sensorer och material i biomedicinen
TB: KB: IBP SMB PST Generellt: Återhämtning PST & SMB efter att vi jobbat med informationen inför profilvalet och skaffat oss bättre kunskap om arbetsmarknaden. PST har även förändrats en del: En obligatorisk ny kurs inom området ”Industriell proteinteknik”, en valbar kurs ”Läkemedelsutveckling”,

10 Industrial Biotechnology
Chemical Biology (engineering) ~50 students Engineering ~35 students Protein Science and Technology Devices and Materials in Biomedicine Industrial Biotechnology and Production

11 Programnämndsbroschyren:
Har beslutats att kommunikatörsgruppen på LiTH i framtiden ska ta ett större ansvar för programnämndsbroschyrerna så vi kommunicerar på ett mer likvärdigt sätt. Sara Sethson jobbar med vår broschyr och just nu är det mest uppdatering av bilder och miniintervjuer. Budgeten för den här delen av vår marknadsföring har lyfts av.

12 Besök och studieresa: 19-20 oktober får vi besök av Danish University College Zealland som generellt vill veta mer om CDIO och hur vi jobbar med det inom bioteknikprogram. Kia jobbar med att få ihop ett intressant program. 1-2 december åker några från KB-nämnden och några från EF-nämnden samt en person från kandidatprogrammet i medicinsk biologi på studieresa till University of Twente för att titta på två av deras utbildningsprogram, Biomedical Engineering och Technical Medicine.


Ladda ner ppt "Nämndmöte 8 september På gång…..."

Liknande presentationer


Google-annonser