Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Hemläxa: att se positioner i systemet Reglab: Lärprojekt Integration – regionernas roll Skapa din egen ”system- och relationskarta” enligt instruktionerna.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Hemläxa: att se positioner i systemet Reglab: Lärprojekt Integration – regionernas roll Skapa din egen ”system- och relationskarta” enligt instruktionerna."— Presentationens avskrift:

1 Hemläxa: att se positioner i systemet Reglab: Lärprojekt Integration – regionernas roll Skapa din egen ”system- och relationskarta” enligt instruktionerna som följer. Ta med dig kartan till vår nästa träff, den 17 november i Stockholm.

2 Bakgrund – varför gör vi detta? Att synliggöra aktörssystem är viktigt för att förstå regionens roll i helheten Att förstå det aktörssystem vi är en del av är viktigt för att förstå hur vi kan/borde/vill agera. Aktörssystemet består av många olika aktörer och ser troligtvis olika ut i olika regioner. Att titta på våra olika system och prata om vad som fungerar bra/ mindre bra kan hjälpa oss i diskussionerna framåt. Att synliggöra relationer är viktigt för att förstå vad vi behöver förstärka En viktig del av aktörssystemet är relationerna mellan aktörerna. Även dessa ser olika ut och vi kan ibland behöva reflektera kring – vilka relationer är verkligen viktiga? Hur ser relationerna ut idag? Vilka behöver vi förstärka och hur kan vi göra det? Bilden som alla ritar inför vår nästa träff kommer vi alltså att arbeta vidare med när vi ses.

3 Gör så här: Skapa en matris på ett A3-papper likt den på nästföljande bild. Placera in dig själv och din egen organisation/avdelning/enhet. Placera också in de aktörer du arbetar med. Tänk på att placera in de aktörer du verkligen arbetar med (exempelvis kan vi ju samarbeta bra med en del av Länsstyrelsen/Arbetsförmedlingen och mindre med en annan del). När du har lagt in de aktörer du arbetar med (eller också borde arbeta med), rita in länkar mellan aktörerna: Befintliga starka länkar/relationer (röd penna) Befintliga svaga länkar/relationer (Grön penna) Önskade länkar/relationer (Svart penna)

4 Samhällsnivå (dvs. vad vi arbetar gentemot i arbetet, i detta fall insatser och projekt som riktar sig mot samhälleliga (övergripande) strukturer Policy (dvs strategiska övergripande frågor och perspektiv) Individ (dvs vad vi arbetar gentemot i våra insatser, i detta fall insatser och projekt som riktar sig mot individer) Praktik (dvs konkreta insatser och projekt)

5 Samhällsnivå Policy Individ Praktik EXEMPEL Tobias Läns- styrelsen Badminton- förening Kommun x xxx


Ladda ner ppt "Hemläxa: att se positioner i systemet Reglab: Lärprojekt Integration – regionernas roll Skapa din egen ”system- och relationskarta” enligt instruktionerna."

Liknande presentationer


Google-annonser