Ladda ner presentationen
Presentation laddar. Vänta.
Publicerades avKarin Hansson
1
Saccharomyces cerevisiae
5
”Surlut” från kok och tvätt Jästankar, 4 st 20 h uppehållstid Förindunstning Sprit- kondensat 10 % EtOH ”Mäsk” 1,2-1,5 % EtOH Destillation Metanolseparation Spritavdrivare Finspritavdrivare CO 2 SO 2 och vattenånga 17 % TS 25 % TS Återföring av jäst 25 % TS Vatten och EtOH, ingen torrsubstans Löst vedsubstans och kokkemikalier till in- dunstning,förbränning i sodapanna och där- efter kemikalieåtervinning Bottenuttag (drank) till biorening 94 % EtOH 95 % EtOH EtOH + MeOH till förbränning NaOH och NaBH 4 för att kunna separera aldehyder och färg 95 % EtOH NaOH-för pH-justering samt tillsats av närsalter (N, P, Mg) Bottenuttag till biorening Till SEKAB för tillverkning av acetaldehyd, ättiksyra, etyacetat och fordinsbränsle
6
Instuderingsfrågor jästhantering 1. Hur fortplantar sig jäst? 2. Vad är det för skillnad mellan syremiljö och syrefri vid tillväxt 3.Hur tillverkas bagerijäst? 4.Var finner man jästceller? 5. Vilken miljö är bäst för jästen? 6. Varför kan man inte få starksprit från jäsningen direkt? 7. Varför smakar vin vin? (svår fråga?) 8. Hur tillverkas mjöd? 9. Skriv reaktionsformeln för alkoholfermentering, syrefritt. 10. Hur tillverkas maskrosvin? Hur fungerar detta? 11. Varför har man jäst i degen?
Liknande presentationer
© 2024 SlidePlayer.se Inc.
All rights reserved.