Kriget tar slut på jorden ALLT PÅBÖRJADE NÄR BRITTERNA VANN SLAGET VID EL-ALAMEIN DÅ BRITTERNA VANN ALLA SLAG I AFRIKA EFTER DET OCH SÅ SNART VAR AFRIKA.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Andra Världskriget.
Advertisements

”BERÖMDA” SLAG UNDER WW2
Andra Världskriget.
NAPOLEON Föddes på Korsika Blev general vid 25 års ålder
En värld i lågor Andra Världskriget.
Mellankrigstiden.
REVOLUTIONERNAS ÅR 1848 OCH DAS KAPITAL
Kirik Viking.
Första världskriget
Kriget efter 1940.
Franska revolution 1 juli 1789 var det mycket oroligt i Paris.
Europa 1914 Länderna i Norden var neutrala. Ententen: Storbritannien
Förintelsen.
 Permittenttrafiken: man lät tyska soldater på permission, hem till Ty, resa med tåg genom Sverige.  Engelbrechtdivisionen: man lät en tysk armé ta sig.
”Grekland” vs Persien Rond 1
Andra världskriget
Kort sammanfattning Andra världskriget.
Kriget på östfronten för ryssarna till en början
USA under andra världskriget
Industriella revolutionen del 2
Andra världskriget
Andra Världskriget En värld i lågor
Andra världskriget En tidslinje.
Fakta om andravärdskriget
Andra världskriget.
Stormaktstiden
ANDRA VÄRLDSKRIGET VÄGEN Om hur Hitlers plan blir verklighet TILL KRIG.
Andra världskriget
Sovjetunionen och Andra Världskriget
Orsaker, viktiga händelser & konsekvenser
En värld i lågor Andra Världskriget.
Första världskriget.
TYSKLANDS RÄDSLA FÖR VAD SOM KUNDE HÄNDA Tyskarnas Schlieffenplan: Österrike håller borta Ryssland och besegrar Tyskarnas Schlieffenplan: Österrike.
Kolonialism s
Stormaktstiden
Andra Världskriget En värld i lågor
ANDRA VÄRLDSKRIGET KRIGET Om de allierades framgångar VÄNDER.
JÄRNRIDÅN FALLER ANDRA VÄRLDSKRIGET
Varför kallas det världskrig?
 Den misslyckade Versaillesfreden som Hitler utnyttjade till sin fördel  De nya länderna efter WW1  Den globala finanskrisen  Politisk oro i Tyskland.
Andra Världskriget Operation Barbarossa och Slaget vid Stalingrad
Franska revolutionen Levande historia 8: s
Orsaker, Viktiga händelser & konsekvenser
Slaget vid El-Alamein.
Krigslyckan vänder för Tyskland. Operation Barbarossa
Bild källan: ima+och+nagasaki&as_epq=&as_oq=&as_eq=&cr=&as_sitesearch=&safe=images&tbs=sur:fm#imgrc.
Molotov- Ribbentrop pakten
Karl XII & Stora Nordiska kriget
37 frågor om Andra Världskriget. Klicka på rätt alternativ. Lycka till! Klicka för att börja: Roger Rosbeck, S:t Örjans skolor, Stockholm –
Andra världskriget Tyskland och Sovjetunionens icke – angreppspakt. En överenskommelse om hur Tyskland och Sovjetunionen skulle dela Europa mellan sig.
Första världskriget När Österrike-Ungens ärkehertig Franz Ferdinand och hans hustru Sofie blev skjutna av den serbiska nationalisten Gavrilo.
Slaget vid Somme och Verdun 1916 Ryssland har dragit sig ur kriget Flera länder har påverkats, fastän man inte är med i kriget - T.ex. Sveriges matimport.
Vad gör att bomben går av och det blir krig?
Första världskriget Krig på flera fronter Västfronten Östfronten Ubåtskriget.
Västfronten Augusti 1914 Tyskland – Belgien (neutralt)Pressar sig ner mot Frankrike. Målet var att omringa fransmän och engelsmän. (Schlieffenplanen)
KRIGSFÖRLOPPET I KORTHET. ALLIANSER UNDER KRIGET DE FRÄMSTA MEDLEMMARNA DE ALLIERADE -STORBRITANNIEN -FRANKRIKE -USA AXELMAKTERNA -TYSKLAND -JAPAN -ITALIEN.
En värld i lågor Lars Hindrum, Prästängsskolan, Eksjö –
Skyttegrav = Gropar som soldater försvarar sig i Öst och västfronten = ”öst och väst om Tyskland” Trippelentanten = Frankrike, Ryssland, Storbritannien.
En värld i lågor Andra Världskriget.
Krig, folkmord, massförstörelsevapen
Andra världskriget.
Första världskriget
Hitler Hitlers viktigaste idéer Den orättvisa Versaillesfreden
De stora slagen.
37 frågor om Andra Världskriget. Klicka på rätt alternativ.
En värld i lågor Andra Världskriget.
Med betoning på Kina, Upplysningstiden och Franska revolutionen.
FÖRSTA VÄRLDSKRIGET
Andra Världskriget En värld i lågor
Den ryska revolutionen
Presentationens avskrift:

Kriget tar slut på jorden ALLT PÅBÖRJADE NÄR BRITTERNA VANN SLAGET VID EL-ALAMEIN DÅ BRITTERNA VANN ALLA SLAG I AFRIKA EFTER DET OCH SÅ SNART VAR AFRIKA BEFRIAT FRÅN TYSKARNA. OCH ENGLAND FORTSATTE PÅ ATT BEFRIA AFRIKA MEN SÅ SNART SÅ VAR DET DAGS FÖR ENGLAND ATT GÖRA SITT ATTACK. MOT TYSKARNA I FRANKRIKE DET ÄR VAD VI IDAG KALLAR THE D DAGEN NÄR ENGLAND ÅKTE ÖVER DEN ENGELSKA KANALEN OCH BÖRJADE SITT ANFALL I FRANSKA KUSTEN. OCH ENGLAND VANN SLAGET OCH SÅ SNART EFTER DET SÅ TOG DOM TILLBAKA PARIS FRÅN TYSKARNA.

Italien kapitulerar  Ja efter England befriade Afrika så riktade England och Amerika sig mot Italien. Fast Italien var trött på kriget och alla i Italien var trötta och dom vill avsluta kriget så Italien gjorde så att dom kapitulerade. För dom vill inte spilla mer blod av sitt folk. fast tyska trupper dom var kvar i Italien tills krigets slut.

Sista slaget i Europa  Nu så har Ryssarna tagit tillbaka Polen och England tagit franska land. Amerikanerna och Engelsmän har tagit över Italien och nu så marscherar dom alla mot sitt sanna mål som är Berlin. Som ligger bakom sin defensiv linje fast efter några dagar så var alla utanför Berlin. Fast innan dom attackerade. så möter alla dom upp vid floden Elbe och senare så marscherar dom mot Berlin. nu börjar det och på den 7 och 8 May så förlorade dom Berlin och då så splittrade ryssarna Europa med Amerikanerna och Engelsmän.

Slutet på kriget är här  Nu när kriget i Europa är över och Hitler tog självmord i sin bunker i Berlin. Nu är han rike borta för alltid fast Japanerna i öst strider fortfarande mot Ryssarna. Engelsmännen och Amerikanerna fast nu är kriget snart slut. Och Amerikanerna har ett nytt vapen som dom testar ut på Japanerna. Som dom testade på staderna Hiroshima som dom släppte den 6 augusti. Och då så dödades tusen japaner i bomben och sen så släppt dom en till bomb över staden Nagasaki. Och efter sex dagar senare så sa Japans kejsare att Japan har gett upp för dom vill inte förlora mer av sitt folk. Slut