Gruppinformation till jordbrukare Seminariet är kostnadsfritt men fika och lunch bekostas av deltagarna på plats. Anmälan: Senast 8 februari på www.kompass.lrf.se.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Den här dagen är bara för dig!. Utställare som är där för dig. –Universitet/högskolor –Yrkeshögskolor –Folkhögskolor –Företag •Rekrytering på kort sikt.
Advertisements

Inbjudan till resa 9-16 januari 2014 med bl. a
Välkommen till Studenthälsan!
Harley Owners Group Gothenburg Chapter Sweden.
Utbildning Avantra AB ä r mer ä n leverant ö r av marknadens ledande upphandlingssystem Vi erbjuder ä ven konsulttj ä nster och utbildningar inom upphandlingsomr.
SENIORNET SWEDEN Grundad medlemmar Opolitisk För att hjälpa äldre in i IT-världen Äldre skall lära äldre.
_______________ _____ ____________ __________
Hasta la Vista Vinn en äventyrsresa med Microsoft till Spanien.
Sandra Lindström Hushållningssällskapet Projekt 2009 Kompetensutveckling inom Landsbygdsprogrammet Mitten av april? Nationella projektstöd inom Landsbygdsprogrammet.
Praktisk arbetslivsorientering
Är du intresserad? Vänd dig till KrAmi för mer information! Finna Få
Energiintelligent Dalarna Nätverksträff Dalakommunernas Energi- och klimatgrupp 30 januari 2014.
Välkomna på information om gymnasievalet!.  Valet görs på  I januari får alla elever i åk 9 inloggningsuppgifter.
Ämneskommitté Vatten Välkomna till en mötesplats för att synliggöra kunskapsbehov och för att främja samverkan i fältförsöksverksamheten inom områdena:
Anna-Karin Abrahamsson Bostadsforum 22 november 2012 Plan-, bygg- och bostadsdagarna 2012 Björn Adolfson och Anna-Karin Abrahamsson Plan- och.
Grundkursen Jordbruket och klimatet Pernilla Kvarmo, Torben Kudsk Jordbruksverket.
Instruktioner BF12A – BF12B
Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Mark Särskilt boende.
Kurser för rådgivare och lantbrukare Stina Olofsson,
Praktisk arbetslivsorientering
Känna till och ha provat metoder och verktyg för processledning
Idébanken Företag.
Kognitiv rehabilitering Arbetsterapi/sjukgymnastik med
Pressmeddelande för Gävleborg augusti 2010
Välkomna till Gripens RF Tävlingsmöte ALLSVENSKAN 2015 Division på våren Division på hösten Intresseanmälan Ex. antal för att anmäla.
Välkomna till nationell utbilning i SKÅNE
VÄLKOMNA TILL Länsplandag Klimatanpassning i den fysiska planeringen 17 april 2012.
Lektionsmaterial Inför ert deltagande i Energikicken 2015.
Sina rötter! Att lära känna Sl ä ktforskarna i Norrk ö ping
Alltid någon att prata med… För många kan universitetsstudier och livet som student kännas nytt och obekant. Om du vill ha någon att prata med om din studiesituation.
Bollnäs Fotboll pojkar-04 Säsongen Kvällens innehåll Kommande säsong – träningstider och match Cupspelande Medlemsavgift Möjlighet till bättre ekonomi.
Herman & Brita Resultat av Hermans & Britas dag. Besökare 225 personer räknades komma in genom dörrarna. 117 svarade JA på frågan ”Skulle du rekommendera.
Modulerna är tillgängliga för utställarna från måndag 29 februari kl Nolia Karriär Umeå 18 feb kl Noliahallen.
Inbjudan till idédebatt
Instrument för att hantera tid och organisera aktiviteter
30 JANUARI KLOCKAN 9-16:00 I GUNNESALEN, ing 10
Kurs i allmänpatologi Välkomna till Västmanlands sjukhus, Västerås på kurs i allmänpatologi! Kursen vänder sig till ST- läkare. Kursen omfattar grundkunskap.
Erfarenheter från klimatkollen i praktiken – Vilka frågor ställs ofta
SOMMARFOTBOLLSSKOLA Vi ska både lära mer om fotboll
Häng med på sommarens roligaste orienteringsläger ! juni 2017!
det är viktigt att detta datum följs då
Årets ”mysigaste” tävling Sista utetävlingen för säsongen
Plats:Rimnershallen Uddevalla
Välkommen till Äventyrsbadets simskola
SoIK Hellas friidrottsskola
Omhändertagande av skador när olyckan är framme ombord på båten Temakväll i klubbhuset torsdag 23/ Ibland händer tyvärr det som inte ska.
Helgen 16-17/ anmälan senast 8/9
Gåvstacupen för nybörjare i Badminton född U9 född U11 född U13 Gruppindelningen kan komma att ändras beroende på hur.
Träffpunkten v 2 Kom och låna cykeln för rullstol ,fika finns för 10 kr Måndag 9/1 öppet Magnus spelar på avd 1 kl Magnus spelar på avd.
Inbjudan Tuvecupen till 20:e upplagan av 1 maj års jubileum!
INFORMATIONSDAG ● ESTETISKA PROGRAMMET ●
NU KÖR VI ! Intresserad av rullstolsdans?
6A - LÄXOR v.6 Vad händer längre fram? Vad händer vecka 6?
BABYSÅNG Sjung med ditt barn. Nu startar vi för våren
NU KÖR VI ! Intresserad av rullstolsdans?
2010 Månadskalender Du kan skriva ut den här mallen och använda den som en väggkalender eller kopiera sidan för en viss månad och lägga till den i din.
VÄLKOMNA! Torsdag 21 dec Kl WE-kurs med Amelie
Plats:Rimnershallen Uddevalla
Plats:Rimnershallen Uddevalla
Fritidsaktiviteter för personer med funktionsnedsättning
Rådgivarnas kompetens
. Tisdag 11/7 Kl Bingo o kaffe Onsdag 12/7
Skördeutfall 2018 Gävleborg.
I samarbete med Länsstyrelsen Jämtlands län
Kost och träning! Balans Stress
Om du vill ändra kalenderns utseende kan du använda en ny designmall.
Erfarenheter från klimatkollen i praktiken – Vilka frågor ställs ofta
Plats:Rimnershallen Uddevalla
Välkommen – Dags att boka Rekryteringsmässan!
Luncherna äter vi på Helges!!
Presentationens avskrift:

Gruppinformation till jordbrukare Seminariet är kostnadsfritt men fika och lunch bekostas av deltagarna på plats. Anmälan: Senast 8 februari på med utbudskod eller Tel: Föreläsare: Else-Marie Karlsson Strese, intendent vid Nordiska museet och projektledare för ”Sparrisuppropet” inom Programmet för odlad mångfald (SLU). Var: Jädraås Bryggeri, Gammelboningsvägen 6, Jädraås När: Tisdag 10 mars kl ca Pris: 450 kr + moms per företag, inklusive lättare lunch. 100 kr+ moms för extra deltagare per företag. Anmälan: Senast 3 mars på med utbudskod eller tel: Vänd bladet….. Länsstyrelsen inbjuder till Ensilering och mjölkproduktion med Rolf Spörndly Växtnäring och gödsling (sidan 2) Odling av humle Aktiviteterna är delfinansierade med EU-medel eller Greppa Näringen Ensilering och mjölkproduktion Torsdagen 12 februari kl kommer forskningsledare Rolf Spörndly till First hotell Statt, Söderhamn. Rolf är en duktig föreläsare med stort praktiskt kunnande om ensilering och utfodring av mjölkkor, så ta chansen och kom och lyssna och ställ frågor till honom. Punkter på programmet: * Hantering av rundbalar och risk för mögel * Strålängdens betydelse i ensilaget * Bredspridning eller strängläggning? * Förluster i olika silosystem * Producera mjölk på bara vall och spannmål Humleodling Ölbryggning i mindre skala har blivit populärt men det är brist på inhemskt odlad humle. Kan vi producera humle i vårt län? Else-Marie Karlsson Strese lär oss om växtmaterial och vad som är viktigt att tänka på vid odling. Vi håller till hos Jädraöl och får möjlighet att besöka bryggeriet.

Gruppinformation till jordbrukare Lär dig mer om växtnäring och gör din egen gödslingsplan Länsstyrelsen och Greppa Näringen inbjuder till kurser om växtnäring och gödsling. Vi träffas 2 eller 3 gånger för att lära oss grundläggande växtnäringslära, göra gödslings- och växtodlingsplan och räkna på gödselsorter. Kursen vänder sig till jordbrukare som inte har gått grundläggande lantbruksutbildning men alla intresserade är välkomna. Kurserna är tänkta att pågå mellan klockan 10 och 15. Det är kostnadsfritt att delta men eventuell fika och mat betalas av deltagarna. Det är möjligt att delta i bara första eller tredje träffen, men ange då det vid anmälan. Första träffen går vi igenom grundläggande växtnäringslära och grödornas gödslingsbehov samt diskuterar vad marken kan leverera. Andra träffen gör du din egen gödslings- och växtodlingsplan och räknar på växtnäringspriset i olika gödselsorter. Om intresse finns kan en tredje träff ordnas där vi diskuterar utsäde, sortval och växtföljd, alternativt jordbruk och klimatpåverkan. Kurserna har planerats för dagtid, men kan ändras till andra tider och utökas till andra platser om önskemål finns. Planerade platser: Träff 1Träff 2 Västerbergs Folkhögskola, Storvik (onsd.) 4 februari 18 februari Via, Nordanstigs kommun (tisdagar) 3 februari 17 februari Bollnästrakten (torsdagar) 5 februari 19 februari Anmälan på eller tel: Storvik senast torsdag 29 jan på utbudskod 22593www.kompass.lrf.se Nordanstig senast torsdag 29 januari på utbudskod 22594www.kompass.lrf.se Bollnäs senast måndag 2 feb på utbudskod 22595www.kompass.lrf.se Se erbjudanden på nästa sida….