Bergvretenskolan 4A Klasslärare Helena Saari Elevcoach Philip Edman

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Året var 2004, I en liten stad vid namn Laholm
Advertisements

Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Hur kan vi arbeta mot mobbning. eller Hur kan vi arbeta för vänskap
Sagostig – sagoäventyr På Viaskolan i Nynäshamn ”finns” ett Viatroll.
Sagan om Piffy.

Tips och råd som hjälper dig läsa, lära och plugga
Ett filter i huvet …är bättre än ett i datorn!
Ett bildspel om dig och dina kompisar.
Föräldrautbildning Schysst på nätet
Ett filter i huvet Här följer ett stolpmanus för föreläsningen. Du kan även ladda hem manuset på om du vill ha manuset separat. Om du.
Barnanpassad utredning
Att träna Läsförståelse
BILD
Svenska som andraspråk
Kamratstödjar konferens 5/ Dagen startade för kamratstödjarna när de anlände till Munkedals folkets hus. Kamratstödjarna blev incheckade och fick.
Metodstöd.
Textrespons Vad är bra i berättelsen? En händelse? En formulering
KKME – Livsfrågor Oktober 2007
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
1) Ni har kommit överens om att barnet ska ta bort sin tallrik från bordet efter måltider. Det går bra ibland och ibland inte. Den här gången går ditt.
Ett Brott Är Ett Brott... Av Lovisa Wirdemo.
Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling
Nätmobbning
Instruktioner Vilken grupp av frågor känner du att du instämmer mest med? Instämmer du i hög grad med de första 10 frågorna är din självkänsla lägre.
Plug In riktar sig till elever som avbrutit eller riskerar att av bryta gymnasieskolan. Nationellt är frånvaron hög, närmare 30 %, för Västerbotten ligger.
Luncha & lär! Indirekt tal ii.
Samma fast olika eller olika fast samma?
Malin Junerfält Mitt Syslöjdsarbete.
Samma fast olika eller olika fast samma?
Röd & Grön Zon I RÖD ZON Pratar jag till … DIG! I GRÖN ZON
Klok filosofi.
K ALLE K ARLSSON IUP vt J AG GÅR I SKOLAN FÖR ATT …
Känner du igen denna logotyp? 1.Ja 2.Nej 3.Kanske?
Hur arbetar vi och vad har vi gjort hittills?
Den oroliga chefen kollar på klockan, Hans bästa arbetare är sen, Och snart börjar ett viktigt möte. Chefen bestämmer sig för att ringa hem till honom.
Askersunds kommun
EVA OCH CLAES – En berättelse om våld och brott i nära relationer.
Att skriva efter en litteraturdiskussion
The Blue Day Book Bradley Trevor Greive (ISBN: )
Debattera.
Att sälja Lions Quest-kurser till skolor /14.
ATT BLI EN EXPERTLÄSARE.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Nätmobbing/Cyberbullying
Ordkunskap Ord och begrepp som används för att uttrycka känslor, kunskaper och åsikter. Ords och begrepps nyanser och värdeladdning.
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Röd zon Grön zon Grön zon Röd zon.
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Luncha & lär! Tänka, tycka eller tro?.
SIM TEAM.
Händerna 1 Idé Ben Furman.
Den magiska dörren.
DEN MAGISKA DÖRREN.
Enkäten Arbetsmiljöundersökning. Enkät - Massor med problem  Er ”klient” har massor med problem. Ta fram de tre viktigaste.
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Johanna Olausson, Norrängsskolan, Huskvarna –
Etik & moral Etik = beskriver vilka riktlinjer vi ska välja för hur vi ska handla, val vi ställs inför. När man funderar över skillnader i vad som anses.
Annika Hultén Vem skriver vad till vem och i vilket syfte? Några källkritiska tips när du använder nätet.
Tema: Vänskap och relationer Att känna sig trygg och att trivas på förskolan är en grundläggande rättighet. Hur kan man som förälder hjälpa sitt barn.
Cyberbullying/ Nätmobbning
MAKTLEKAR.
Sammanställning av enkätsvar ang
Motivationen att lära sig svenska
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Trivselregler P07-Furulund
Det är eftermiddag och Wilma och Hugo har precis kommit hem ifrån skolan. De ska snart iväg till sin träning, men måste göra sin läxa först. – Vi måste.
Anpassad för barn till den som drabbats av en hjärnskakning
Välkommen till mitt utvecklingssamtal Sätt in en bild på dig själv här ÅK 5 VT 2018.
Presentationens avskrift:

Bergvretenskolan 4A Klasslärare Helena Saari Elevcoach Philip Edman Vad säger eleverna? Bergvretenskolan 4A Klasslärare Helena Saari Elevcoach Philip Edman

Varför är någon ledsen? Mobbad. Inga kompisar. Kan inte koncentrera sig. Det har hänt något man funderar på. Ett husdjur har dött. Nervöst inför prov. Stressad. Känner att man inte kan något.

Hur märks det att några mår dåligt? De är tysta. De går ensamma.

Vad kan man göra? Bjuda in att vara med. Säga att den kan vara med i lekarna. Peppa, trösta. Stötta, säga snälla saker. Ta reda på vem som mobbar. Säga till den som mobbar och en fröken. Säga till, testa. Vara sams.

Vad kan man göra? Tipsa någon vuxen. I värsta fall säga till en fröken. Man ska inte bli för hjälpsam för då kan man göra det värre genom att om man pratar om det kan kompisen bli ännu mer nertryckt. Försöka bli en närmare kompis. Fråga om den vill vara med på en lek. Fråga om den vill leka efter skolan.

Vad kan man göra? Fråga vad som har hänt. Fråga hur det är med honom/henne. Fråga vad som hänt. Sen försöka reda ut det som hänt. Om det är en person så kan man fråga han eller hon. Peppa att du klarar det. Inte skämta för då kan den uppfatta skämtet fel.

Vad kan man göra? Kolla om man kan hjälpa på något sätt. Säga imorgon är det över och vi gör något kul och glömmer det. Säga kom igen, imorgon är det över. Om den är ensam gå till den och fråga om den vill göra något. Försöka få den som är ledsen att prata med någon.

Vad kan man göra? Fråga om den vill vara med då kanske den glömmer att den är ledsen ett tag. Om man har med sig frukt kan man dela med sig. Om nån blir mobbad kan man säga till en fröken vem som mobbar. Bjuda in kompisen om den känner sig utanför. Bjuda in till det man gör.

Vad kan man göra? Försöka få den på humör t.ex. man kan säga något roligt. Säga vad är det? Fråga om hen vill vara med i leken. Säga förlåt om du har gjort något. Krama den som är ledsen. Säga till en fröken. Fråga varför hen är ledsen.

Vad kan man göra? Försöka hjälpa den personen och fixa det problemet. Hjälpa den att bli glad. Vara med den som är själv. Om den blir mobbad kan man hjälpa att berätta för en vuxen. Fråga om man ska säga till fröken. Säga ngt bra om den som är ledsen.

Vad kan man göra? Säga ifrån till den som gjorde något dumt (helst om den gjorde det med meningen).

Strategier att inte bli så stressad Strategi = hur ska jag göra? Tips hur man pluggar. Plugga litet i taget. Dela upp inför prov.