Mozhgan( Mona) Zeiae Mehr Programhantering JBKompetens

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Livsmedelsverket om fisk och hälsa
Advertisements

Zoologi - Läran om djuren
Zoologi Läran om djuren
Matsedelsplanering samt
De farliga kosttillskotten!?
Hur mycket äter vi? Bara vart femte barn får i sig så mycket frukt och grönt som kroppen behöver för att må bra. Vi borde äta dubbelt så mycket jämfört.
Fallint! I Västerbotten uppmärksammas fallolyckor bland personer över 65 år med en veckolång kampanj. Kampanjen startar 1 oktober på FN:s internationella.
Vitamin D Nordiska näringsrekommendationer (NNR 12)
Energigivande näringsämnen
Resultat från en nationell undersökning, Riksmaten vuxna
Det svenska kulturarvet
DET HÄR BEHÖVER VI FÖR ATT MÅ BRA:
Hem – och konsumentkunskap Sjöfruskolan VT-12
NATIONAL FOOD ADMINISTRATION Riskkommunikation - hur nås konsumenterna? Karin Gustafsson Avdelningen för information och nutrition Livsmedelsverket.
Mat och hälsa åk 8.
Mat och hälsa åk 8.
Landstingsstyrelsens utbildningsdag , K Sandberg Att vara barn, ungdom, vuxen eller äldre i Norrbotten? Hälsosamtalen åk 4, åk 7 och gymnasium.
Näring och individuella behov åk 8
Målområde 10: Goda matvanor och säkra livsmedel Trender och förändringar Ammade barn vid 4 och 6 månaders ålder: Variationerna i amningsfrekvens är stora.
Näringsämnen i kroppen
Sjuksköterskors samtal om levnadsvanor
Mat Hur och vad ska vi äta?.
Min hälsa Nu och i framtiden!!! Varför skall vi träna/röra på oss?
Mat och hälsa åk 6.
Ryggradsdjur Fiskar Groddjur Kräldjur Fåglar Däggdjur.
Skriv på raderna till höger:
Fysiskt aktiva individer löper lägre risk att drabbas av bland annat benskörhet, blodpropp, fetma och psykisk ohälsa. Källa:
Matsmältningssystemet
matsmältningssystemet
Linné delade in djuren och växterna
Johanna Olausson, Norrängsskolan, Huskvarna –
RYGGRADSDJUR Har utvecklats från ett liv i vatten till landliv
Äldres mat och hälsa Undernäring och hälsoekonomi
Vilken kemi behöver vi för att leva?
En undersökning om hälsa och livsvillkor Norrland 2010.
Vård, forskning, utbildning för äldres hälsa
Hälsa på lika villor? Befolkningsundersökning Norrland - Norrbotten 2010 Sandberg, K
Matkemi Då skall du hänga med på den här kursen!
Hälsofrämjande förskola - Nora 4 mars 2011
Hur ska man planera upp sina måltider?
Matkemi Då skall du hänga med på den här kursen!
Fysisk aktivitet, kost och hälsa
Kost i sport Tartu 2014 Ilja-Ülo Nukka Siavash Ehsan Rosta.
Sveriges matkultur.
Mineraler och vitaminer
Energigivande näringsämnen
Vad betyder växelvarm, könsväxlare &
Kost och Hälsa Då är det två timmar med kost och hälsa, Socialstyrelsens nationella riktlinjer för levnadsvanor när det gäller kosten, patientfall, Dietistens.
Passion för livet utvecklas och stödjs av Region Jönköpings län
Vem är jag? Jenny Gadell 33 år
Näring - hälsa SYFTE: Fördjupa er i näringslära /hälsa.
ATT BLI EN IDROTTARE.
OVERdrive ™.  OVERdrive bidrar dels till att maximera uthålligheten under intensiv fysisk aktivitet, dels till mer energi och snabbare återhämtning.
Skillnad livsmedel och näringsämne
Vegetariskt.
Repetition av näringslära
Barnfetma: Hur kan vi påverka? Betydelsen av - matvanor - fysisk aktivitet Claude Marcus Rikscentrum för Barnfetma Karolinska Universitetssjukhuset 2005.
KOST Varför måste vi äta och dricka? En bil behöver bränsle för att fungera. Med kroppen är det likadant, den behöver bränsle för att orka leka, springa,
PRESTATIONSTRIANGELN - GRUNDEN FÖR EN GOD PRESTATION
Äta för att behålla en god hälsa
Pharmanex® Bone Formula
Mat, måltider & hälsa Årskurs 7.
Fiskar.
Viktiga faktorer för att du ska må bra.
Kost 2 Presentera ämnet kort! Det handlar om mat för idrott, hur du som idrottare kan prestera bättre genom att tänka på vad och hur du äter!
Matcirkeln, tallriksmodellen och näringslära
Träff 11 Välkomna!.
Vitaminer.
Feber hos barn.
Bra matvanor för den nyblivna mamman
Presentationens avskrift:

Mozhgan( Mona) Zeiae Mehr Programhantering JBKompetens 1 2013-12-15

Fiskar är en orankad grupp vattenlevande ryggradsdjur med fenor, som indelas i benfiskar, broskfiskar och käklösa fiskar. De flesta arter andas med gälar och är växelvarma. Undantaget är lungfiskar varur landryggradsdjuren har uppstått. fiskar 2 2013-12-15

LIVSMEDELSVERKETS KOSTRÅD För både barn och vuxna är det bra att äta fisk två till tre gånger i veckan, och att välja olika sorter. Däremot rekommenderas barn, både flickor och pojkar, kvinnor i barnafödande ålder, gravida och ammande att inte äta fisk som kan innehålla höga halter dioxin och PCB oftare än två till tre gånger per år.

2013-12-15 4

Fisk och hälsa Näringsämnen i fisk Vi behöver äta fisk hela livet - Protein Vitaminer Mineralämnen Fett Vi behöver äta fisk hela livet - för att må bra! Fisk - ett nödvändigt livsmedel för vår hälsa. Det har varit känt i årtionden att vad vi äter påverkar vår hälsa i positiv eller negativ riktning. En ensidig och obalanserad kosthållning med livsmedel som ger oss lite av de näringsämnen vår kropp behöver för att fungera kan orsaka en rad problem: övervikt, ökad risk för hjärtkärlsjukdomar och diabetes. 4 2013-12- 5 2013-12-15

Vitaminer Fisk innehåller flera olika vitaminer. De fettlösliga vitaminerna A, D och E finns i fisk. E-vitaminet är en viktig antioxidant och D- vitamin är nödvändigt för att kroppen ska ta upp kalcium från maten. För vissa personer är det svårt att få tillräckligt med D-vitamin. Det gäller framförallt äldre människor och andra som sällan vistas utomhus. Av solljus kan huden själv bilda D-vitamin. 6 2013-12-15 6 2013-12-15

Tack för den här kursen Med vänlig och hälsning Mozhgan( Mona)