Mozhgan( Mona) Zeiae Mehr Programhantering JBKompetens 1 2013-12-15
Fiskar är en orankad grupp vattenlevande ryggradsdjur med fenor, som indelas i benfiskar, broskfiskar och käklösa fiskar. De flesta arter andas med gälar och är växelvarma. Undantaget är lungfiskar varur landryggradsdjuren har uppstått. fiskar 2 2013-12-15
LIVSMEDELSVERKETS KOSTRÅD För både barn och vuxna är det bra att äta fisk två till tre gånger i veckan, och att välja olika sorter. Däremot rekommenderas barn, både flickor och pojkar, kvinnor i barnafödande ålder, gravida och ammande att inte äta fisk som kan innehålla höga halter dioxin och PCB oftare än två till tre gånger per år.
2013-12-15 4
Fisk och hälsa Näringsämnen i fisk Vi behöver äta fisk hela livet - Protein Vitaminer Mineralämnen Fett Vi behöver äta fisk hela livet - för att må bra! Fisk - ett nödvändigt livsmedel för vår hälsa. Det har varit känt i årtionden att vad vi äter påverkar vår hälsa i positiv eller negativ riktning. En ensidig och obalanserad kosthållning med livsmedel som ger oss lite av de näringsämnen vår kropp behöver för att fungera kan orsaka en rad problem: övervikt, ökad risk för hjärtkärlsjukdomar och diabetes. 4 2013-12- 5 2013-12-15
Vitaminer Fisk innehåller flera olika vitaminer. De fettlösliga vitaminerna A, D och E finns i fisk. E-vitaminet är en viktig antioxidant och D- vitamin är nödvändigt för att kroppen ska ta upp kalcium från maten. För vissa personer är det svårt att få tillräckligt med D-vitamin. Det gäller framförallt äldre människor och andra som sällan vistas utomhus. Av solljus kan huden själv bilda D-vitamin. 6 2013-12-15 6 2013-12-15
Tack för den här kursen Med vänlig och hälsning Mozhgan( Mona)