Livsmedelslagstiftning

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Att finna rätt lokaler för vattenbruk! Jens Andersson Regionförbundet Jämtlands län.
Advertisements

Magnus Ivarsson Kvalitetssamordnare
Den nationella planen för kontrollen i livsmedelskedjan - mål, prioriteringar och ständiga förbättringar Presentation av Sveriges fleråriga plan för.
Informationscentrum för Ekologiska Produkter
Pyramis 19 mars Har alla rätt till arbete? Har alla rätt till arbete? Har man kanske skyldighet att arbeta och därmed öka tillväxten i kommunen/regionen/riket?
(CAP-) Övervakning av tvärvillkoren på mjölkproducerande gårdar Utbildning i tvärvillkoren för rådgivarna för systemet för jordbruksrådgivning Rådgivningsdel.
Ulf P Andersson Miljösamordnare Göteborgs universitet. HU GÖTEBORGS UNIVERSITET.
Qulturum Bergeling 2014 Frågor att besvara i varje steg av processen Vilken information behöver vi ha för att ta beslut om åtgärd i detta steg av processen?
Göteborgs universitet förnyas
Risk- och sårbarhetsanalyser Handlingsprogram
1 Använd gärna denna presentation! Presentationen beskriver arbetet i projektet som arbetar med det kommande fiskeriprogrammet Presentationen.
Kompetensfrågorna en del av kvaliteten
VÄLKOMMEN!!!.
Hygienen i ladugårdar Utbildning i tvärvillkoren för rådgivarna för systemet för jordbruksrådgivning Enheten för livsmedelshygien Avdelningen.
Modell för arbetsmiljöledningssystem
Klimat och Sårbarhetsutredningen Klimat- och sårbarhetsutredningen (M 2005:03) Utredare: Bengt Holgersson.
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet & Svenska Bilsportförbundet
Förskolans förutsättningar och aktuell lagstiftning.
Kartläggning av kundprocesser inom kommun och landsting
Bastaktikhandledarna Särskild händelse. Bastaktikhandledarna Särskild händelse 1.en befarad eller i förväg känd eller inträffad händelse som innefattar.
Detta händer i Miljösamverkan
Livsmedelskontrollen i Finland och General Audit 2009 Harriet Wallin, Evira Miljöchefsmöte i Helsingborg 7 – 8 april 2011.
Effektivare tillsyn mot underhållsverksamhet. Transportstyrelsens uppdrag Redovisa hur tillsynen mot järnvägsföretagens och infrastrukturförvaltarnas.
Livsmedelskontroll
Förskolans förutsättningar och aktuell lagstiftning.
Resurshantering med MS Project Server 2007
ABP Kerstin Edeen
GRUNDVATTENFÖREKOMSTER AV RIKSINTRESSE FÖR DRICKSVATTENFÖRSÖRJNINGEN
Gemensamma mål för samverkan Strategigrupp äldrevård Samverkansrutiner - primärvård, sjukhus och kommun Habo kommunMullsjö kommun.
Livsmedelskontrollen – det här tittar vi på Jenny Johansson Livsmedelsinspektör.
GS1 systemet för elmarknaden. © 2009 GS1 Sweden Mest kända produkt 2.
Kartläggning av kundprocesser inom kommun och landsting
Informationsträff Livsmedel Evertsbergs Bygdegård Välkomna!
Myndigheternas ansvar - marknadskontroll
Presentation vid gemensamt möte Svenska Kryddföreningen & Föreningen Svenska Aromtillverkare Kosta Bo Nilsson.
Regionalt råd – Hooks Herrgård Stabsuppbyggnad och avveckling.
Målövergripande kulturmiljöanalys FU15 Tillståndet i kulturmiljön Förutsättningar för att nå målen Behov av insatser Analysen tar sin utgångspunkt i: -Sammanfattning.
Landsbygdsnätverket Erfarenheter utbyts, information sprids, kontakter knyts, samarbeten uppstår, lärande exempel analyseras och metoder utvecklas.
Implementering Mårten Åhström 30 september 2015
Miljösamverkan Västra Götaland (MVG) Verksamhetsberättelse 2015 Foto: Martin Fransson.
OFFENTLIG, EGENKONTROLL & HACCP Syftet Öka kunskapen kring Egenkontrollens/HACCP olika delar genom teori och praktiska övningar Målet Eleven ska ha kännedom.
Ursprungsmärkning!. Om ursprungsmärkning Det finns regler för obligatorisk ursprungsmärkning för vissa livsmedel, vilket bl. a regleras i EG-förordningar.
Säker Nötkreaturshantering Stefan Wistrand Handledare, djurägare och fd arbetsmiljöinspektör.
LVD: Mellan 50V V för växelström och 75V V för likström Ej harmoniserat: Mindre än 50V ; Större än 1000V; bilaga II ATEX: Nej EMC: Nej TD:
Riksrevisionens årliga revision HfR 7-8 maj
Annika Davidsson Avdelningen för Redovisning och Intern revision 1 Intern styrning och kontroll i den svenska statsförvaltningen Annika Davidsson.
Sdfsajfdksadjflaskdfjsfd. Det var en gång …
Ett Stockholm som håller samman
Regelverk kring spårbarhet
Vad är informationssäkerhet?
Veckans fördjupning handlar om något som kan finnas på till exempel mat. Vet du vad? Lös den kluriga rebusen så får du en ledtråd.
Livsmedelskontrollen
Den nationella planen för kontrollen i livsmedelskedjan - mål och prioriteringar, samarbete och ständiga förbättringar.
Målövergripande kulturmiljöanalys FU15
Petra Bergkvist, Petra Fohgelberg Avdelning Styrning och uppföljning
Ny livsmedelslagstiftning 1/1 2006
Kick-off dag Amal Shabibi och Victor Muñoz.
Ackreditering SS-EN ISO 17025, allmänna kompetenskrav för provnings- och kalibreringslaboratorier SIS-CEN/TS 15675, applikation av SS-EN ISO SS-EN.
Case Frånvarokontroll
Vad kan du kontrollera hos en importör?
Portföljstyrning och Mätbarhet
VÄLKOMNA.
Försäkringskassans uppdrag
Kost En bra och balanserad kost innehåller: Kolhydrater Proteiner
Innehåll Jordbruksverkets styrning av kontroller och beslut
Den nationella planen för kontrollen i livsmedelskedjan - mål, prioriteringar och ständiga förbättringar Presentation av Sveriges fleråriga plan för.

Stickprov inom investering
Sveriges nationella kontrollplan för livsmedelskedjan
Vatten i regionplaneringen – nu och i framtiden
Presentationens avskrift:

Livsmedelslagstiftning

Totalt närmare 250 olika rättsakter! Säkra livsmedel Redlig hantering EU:s Livsmedelslag 178/2002 Allmänna märkningsregler Allmänna hygienregler Hygien/Hantering 852/2004 Information 1169/2011 Särskilda hygienregler 853/2004 Spårbarhet Närings- och Hälsopåståenden Skyddade beteckningar Ursprungs-märkning Nöt Kosttillskott Djupfryst Mikrobiologiska kriterier Dricksvatten Choklad Fruktjuice Ursprungs-märkning Fisk Sylt, gelé och marmelad Salmonella Mineralvatten Fritt från… Ursprungsmärkning Får, Get, Svin och Fjäderfä Animaliska Biprodukter Modermjölks-ersättning etcetera.. Totalt närmare 250 olika rättsakter!

Kontrollförordningen 882/2004 Effektiv Riskbaserad Ändamålsenligt Rättssäker Inspektion Revision Provtagning Operativ kontroll Laboratorie-kapacitet Planering & Uppföljning Operativa förutsättningar Rutiner & Instruktioner Beredskap Intern-revision Personella resurser Finansiering Kompetenskrav Grundförutsättningar för kontroll Kontrollförordningen 882/2004