Livsmedelslagstiftning
Totalt närmare 250 olika rättsakter! Säkra livsmedel Redlig hantering EU:s Livsmedelslag 178/2002 Allmänna märkningsregler Allmänna hygienregler Hygien/Hantering 852/2004 Information 1169/2011 Särskilda hygienregler 853/2004 Spårbarhet Närings- och Hälsopåståenden Skyddade beteckningar Ursprungs-märkning Nöt Kosttillskott Djupfryst Mikrobiologiska kriterier Dricksvatten Choklad Fruktjuice Ursprungs-märkning Fisk Sylt, gelé och marmelad Salmonella Mineralvatten Fritt från… Ursprungsmärkning Får, Get, Svin och Fjäderfä Animaliska Biprodukter Modermjölks-ersättning etcetera.. Totalt närmare 250 olika rättsakter!
Kontrollförordningen 882/2004 Effektiv Riskbaserad Ändamålsenligt Rättssäker Inspektion Revision Provtagning Operativ kontroll Laboratorie-kapacitet Planering & Uppföljning Operativa förutsättningar Rutiner & Instruktioner Beredskap Intern-revision Personella resurser Finansiering Kompetenskrav Grundförutsättningar för kontroll Kontrollförordningen 882/2004