Mat
Punkter vi tar upp om maten Ekologisk mat Närproducerat Vegetarisk mat Våra förslag till en mer energisparande matsal. Lista över matens koldioxidutsläpp.
Ekologisk mat Ekologisk mat innebär i korthet att inga kemiska bekämpningsmedel eller konstgödsel används vid odlingen. Till exempel nötkött och mjölk som är ekologisk kräver att korna ska få vara ute och äta ekologiskt foder, och inga genmodifierade organismer (GMO)
Varför är ekologisk mat energisparande? Tillverkning av bekämpningsmedel och konstgödsel är mycket energikrävande. Kött från kravmärkta kor äter bara foder från den egna gården, istället för importerat konstfoder som det går åt mycket energi åt att göra.
Fördelar Nackdelar Dyrare Det finns ett stort urval av ekologisk mat. Energisparande. Inga kemikalier. Nackdelar Dyrare
Vegetariskt Vegetarisk är energisparande eftersom vegetarisk mat ligger lägre i näringskedjan. Innehåller mycket av det vi behöver äta mer av
Närproducerat Närproducerad mat har inte stora koldioxidutsläpp Det är miljövänligt
Lista över matprodukter i kg och deras koldioxidutsläpp 11 6,9 3,9 3,1 2,2 0,96 0,59 0,45 0,40 Tropisk frukt Kokt nötkött Fläsk Kyckling Grönsaker Pasta Ris Mjölk Kokt potatis
Muntligt till bilden före
Våra förslag till energisnål mat En kombination av närproducerad, ekologisk och vegetarisk mat skulle resultera i så lite utsläpp som möjligt angående maten.