Vi fostrar en ny generation av hjälpare Finlands Röda Kors ungdomsverksamhet.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Rasisminvastainen kampanja Attitydtalko Veckan mot rasism
Advertisements

Nya bibliotekslagens betydelse för personer med funktionsnedsättning Niclas Lindberg, generalsekreterare SDK:s jubileumskonferens 2013 Stockholm 29 november.
Framgångsfaktorer Ramhöjning av budgeten Inte projekt utan verksamhet
HITTA DITT SÄTT ATT HJÄLPA Rödakorsveckan 5– Osaa auttaa, osaa pelastaa.
Finlands Röda Kors verksamhet för barn
Kultur för alla – gäller det mig
Välkommen Barnet i rättsprocessen Brottsmål & Vårdnadsmål
Delta i Insamlingen Hungerdagen!
HJÄLP MED DIN HJÄLP Midvinter Finlands vänligaste beredskapsövning.
HITTA DITT EGET SÄTT ATT HJÄLPA rodakorset.fi. HITTA DITT EGET SÄTT ATT HJÄLPA rodakorset.fi Är det nån skillnad vad EN människa gör?
En del av Svenska Fotbollsförbundet
Handbok för Civilförsvarsförbundet
Är du intresserad? Vänd dig till KrAmi för mer information! Finna Få
Barnkonventionen Rätt att utvecklas som person
Mer ungdomar med! Finlands Röda Kors Rekrytering av unga frivilliga Mer ungdomar med!
Välkommen till Vision! September 2010 September 2011 Beslut Namnsajt 26/10 11:16:29 Fokusgrupper och tester Design Produktion Juridik.
Svenskt Friluftsliv har till uppgift att bevara och utveckla förutsättningarna för det svenska friluftslivet Stärka friluftsorganisationernas långsiktiga.
El Sistema En kort presentation av El Sistema –
Katrin Bartfai Jansson och Johanna Joneklav
Vi fostrar en ny generation av hjälpare Finlands Röda Kors FRÄMJANDE AV BARNS SÄKERHET INOM FRK.
Comenius.
Mer flygsport till fler! Riksidrottsförbundet har av regeringen fått 500 miljoner kronor för satsningar på idrottens barn- och ungdomsverksamhet i det.
VAD ÄR EN STUDIECIRKEL? INTRO
Det blir nog bra bara du hjälper Operation Hungerdagen 2012.
Välkommen till årets Ordförandeseminarium 4 – 5 oktober 2014 Här möts vi som vill göra skillnad! 1.
SKRIV SLAGORDET 16 pt t.ex. distrikt/avdelning, 1 Röda korsets ungdomsverksamhet Finlands Röda Kors Vad är ungdomsverksamhet inom Finlands Röda Kors? Varför.
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
SKRIV SLAGORDET 16 pt t.ex. distrikt/avdelning, 1 Kortvarig frivilligverksamhet Finlands Röda Kors Kortvarig frivilligverksamhet.
En vän hjälper i en ensam vardag
Alla har rätt till läsning Johanna v.Rutenberg
Europaåret för frivilligarbete 2011 ”Gör skillnad - engagera dig!” 1.
ISBN x VÅGA BRY DIG RÖDA KORSET I VÄRLDEN.
Välkommen till årsmöte 2013 Svensk Tennis Väst. Dagordning Genomförande av årsmöte Gratifikationer Tack till förutvarande i styrelsen Avslutning av årsmötet.
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Skolkampanj #Nätrespekt Hösten 2014 och våren 2015 Inför Safer Internet Day 10 feb 2015.
Strategi ATT HJÄLPA GER GLÄDJE Finlands Röda Kors strategi för åren 2015–2017 ATT HJÄLPA GER GLÄDJE.
Makupaloja monikulttuurisuudesta 2015 Smakprov på mångkulturalism Finlands Röda Kors.
ATT HJÄLPA GER GLÄDJE Rödakorsveckan Rödakorsveckan 4–
KAMPANJEN MOT RASISM Veckan mot rasism Attitydtalko.
SEO Manager för EPiServer LÅT REDAKTÖRERNA VARA REDAKTÖRER.
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
ATT HJÄLPA GER GLÄDJE 2015, 1 Röda Korsets principer 50 år Rödakors- och rödahalvmånerörelsens principers historia.
Mångfald börjar med oss Kursen INVANDRARENS VÄN OCH STÖD
Alla har rätt till läsning – läsombud gör det möjligt Johanna v.Rutenberg
LC Sibbo -Sipoo Ungdomsutbyte sommaren 2012 ! - språkkurs under sommaren under 3 – 6 veckor! - mottagarländer i snart sagt alla världsdelar! - skaffa dej.
Vision 2020/Danssporten vill ”På väg mot framtiden”
Svenska Missionskyrkans barn- och ungdomsorganisation SMU:s bekännelse är: Jesus Kristus är Herre SMU har nationell- och regionala organisationer för.
Barn och ungas rättigheter BRÅ
Nationell konferens för etablering av nyanlända på landsbygd 30 september 2014 UKK.
Ledarmöte Innehållsförteckning 1.Övergripande – Vår policy i stort 2.Att vara ledare inom SGoIF 3.Barnfotboll, upp till 12 år 4.Ungdomsfotboll,
SKYDDSNÄT BEHÖVS. BLI MEDLEM. Medlemsvärvning 2015.
STADGEVERKSTÄDER STADGEVERKSTÄDER Hurdant Röda Kors vill vi ha? Bakgrund och modell för arbetet.
Socialt entreprenörskap i ideell verksamhet En studie om de aktiva eldsjälarnas motivation och drivkraft som gör skillnad i samhället.
ATT HJÄLPA GER GLÄDJE Rödakorsveckan Rödakorsveckan 4–
Ungdomar med hiv - hivskola Christina Ralsgård Nyköping
YSTÄVYYS EI TUNNE RAJOJA Som frivillig inom Röda Korset VÄNSKAP KÄNNER INGA GRÄNSER.
Smakprov på mångkulturalism 2015 Smakprov på mångkulturalism Finlands Röda Kors.
Flykting-, invandrings-, samt mångkulturellt arbete inom Röda Korset
Lions internationella ungdomsläger Vill Du åka på ungdomsläger till Europa?
Vändagen 2017 Vi ses – vi ser..
Under veckan mot rasism påminner vi människor om betydelsen av jämlikhet och uppmuntrar dem att verka mot diskriminering och rasism. Röda Korsets kampanj.
Diskussion gällande scoutingens värderingar
Vändagskampanj 2018 Info till avdelningarna
Läkemedelsdagen 2018 Tema rationell läkemedelsbehandling År 2018 ordnas Läkemedelsdagen som en del av en omfattande kommunikationskampanj för genomförandeprogrammet.
Insamlingen Jul i Sinnet 2018
Vändagskampanjen 2019 Info för frivilliga
Vändagskampanjen 2019 Info för frivilliga
Välkomna till Ungoteket!
IF Friskis&Svettis Kalmar
Presentationens avskrift:

Vi fostrar en ny generation av hjälpare Finlands Röda Kors ungdomsverksamhet

Vi fostrar en ny generation av hjälpare Mål för fostran Organisationens mål för fostran: I Röda Korset växer barnet och den unga upp med värderingar som respekterar liv och främjar tolerans. Man vågar ställa sig på det godas sida, tro på empatiska gärningar och närvarons kraft. Man vågar hjälpa, tala för dem som behöver stöd och ta ställning – man vågar vara människa. Kuva: Jukka-Pekka Moilanen, 2011

Vi fostrar en ny generation av hjälpare Allmänt Ungdomsverksamhet för unga under 29 år 7-12 år gamla barn deltar i klubb- och lägerverksamheten. 13–17 år gamla ungdomar deltar i ungdoms- och första hjälpen-grupper samt läger, arrangerar och deltar i kortvariga jippon, kampanjer och projekt samt tar del av internationella läger, studieresor och grupputbyten. 18–28 år gamla unga vuxna arrangerar och deltar i kortvariga jippon, kampanjer och projekt, deltar i verksamhet inom humanitär rätt, första hjälpen-grupper, vänverksamhet, fungerar som ungdomsdelegater, deltar i internationell verksamhet samt verkar i olika ledar-, utbildnings- och förtroendeuppdrag.

Vi fostrar en ny generation av hjälpare Strategi för ungdomsverksamheten ”Vi hjälper unga i behov av stöd och fostrar en ny generation av hjälpare.” Strategiska mål: Vi stöder socialt stärkande och välmående bland barn och unga. De unga är en del av hjälpberedskapen. De unga påverkar i samhället och inom organisationen.

Vi fostrar en ny generation av hjälpare Reddie Kids Målgrupp barn i åldern 7–12 Regelbunden och långsiktig verksamhet som ordnas av lokalavdelningen. Klubben leds av en minst 15 år gammal, utbildad ledare. Genom klubbverksamheten bekantar sig barnen med Röda Korsets värderingar och verksamhet. Tre huvudteman Röda Korset, första hjälpen, mångfald. Ledarutbildning och handbok.

Vi fostrar en ny generation av hjälpare Ungdomsgruppverksamhet Handbok för ungdomsgruppverksamhet. Erbjuder unga i åldern möjligheten att påverka sin näromgivning samt ta ställning för en bättre vardag och de utsatta. En ungdomspromo kan leda en ungdomsgrupp. Ungdomspromoutbildning.

Vi fostrar en ny generation av hjälpare Internationell ungdomsverksamhet Tanken är att öka de ungas internationella växelverkan, samförstånd samt tolerans. De internationella möjligheterna för FRK:s unga främjas och finansieras med hjälp av Folke Bernadottes minnesfond. Internationella läger: FRK:s medlemmar kan söka till internationella läger som ordnas av andra länders nationella föreningar. Vi bjuder också deltagare från andra nationella föreningar med på internationella läger som ordnas i Finland. Studieresor: utbildning och konferenser samt studieresor för olika frivilliggrupper. Studieresorna har alltid ett tema och en begränsad arbetstid. Målet är att dela med information och god praxis samt öka växelverkan mellan unga från olika länder. Samarbete med närområden: centralbyrån och distrikten i fråga koordinerar samarbetet mellan närområden. För tillfället Savolax- Karelen (samarbete med Karelens RK) och Lappland (med Barents- länderna).

Vi fostrar en ny generation av hjälpare Ungdomsdelegatverksamheten Till utbildningen väljs 18–28 år gamla ungdomsmedlemmar i FRK, vilka har goda kunskaper i engelska samt erfarenhet av organisations- och frivilligarbete. Organisationsutvecklingsarbetet är lokal verksamhet som finansieras med bl.a. katastroffondens finanser. Målet är att hjälpa en annan nationell förening i att utveckla sin ungdomsverksamhet och dess strukturer. FRK har samarbetsprojekt med andra nationella föreningar kring olika teman. Ungdomsdelegaterna verkar också aktivt inom hemlandets verksamhet samt som frivilliga ledare på studieresor.

Vi fostrar en ny generation av hjälpare De ungas vänverksamhet De unga fungerar som ungas vänner unga vuxna fungerar som åldringars vänner i enstaka uppgifter t.ex. Iloa ystävyydestä-evenemang, erövring av ålderdomshem man bekantar sig med vänverksamheten i läroanstalter de unga är vänverksamhetens kunder (de ungas skyddshus).

Vi fostrar en ny generation av hjälpare Lägerverksamheten Arrangeras av avdelningarna och distrikten olika teman och innehåll ordnas för barn, unga och familjer lägerverksamhetens utbildning lägerledare lägerchef Kuva: Santtu Hyytinen, 2011

Vi fostrar en ny generation av hjälpare Kommunikation Nätsida: nga nga Blogg Henry goes live Facebook: FRC youth, Punaisen Ristin Nuoret Rednet Broschyr om ungdomsverksamheten Broschyren ”Mera ungdomar med”

Vi fostrar en ny generation av hjälpare Utbildningar Reddie Kids-ledarutbildning ungdomspromoutbildning utbildning inom lägerverksamheten(läger- ledare, lägerchefer) ungdomsutbildare ca. 40 utbildarutbildning Kuva: Alejandro Lorenzo, 2011

Vi fostrar en ny generation av hjälpare Förtroendeverksamhet Ungdomarnas årsmöte varje höst den riksomfattande ungdomskommittén distriktens ungdomsutskott och -kommittéer distriktens ungdomsforum anvisningar åt distriktens ungdomskommittéer Kuva: Jani Rutanen, 2014