Programförklaring 2007-2008 Eksjö Gamla Sta’n Rotaryklubb Ola Stålebrink.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Protokoll föräldraråd Plats: Bjälbotullsförskola Tid: 17,30 •Tankar efter mötet med våra politiker. Finns det politiska frågor som vill lyfta.
Advertisements

Medlemsutveckling Distriktsseminarium D1380 Olavi Wetterstrand Assistant to Membership Coordinator.
Utvärdering Fördjupad samordnarutbildning Öppen utbildning april Utbildare: Harriet Östgren Plats: Consensus Örebro Utvärderingen är baserad.
Harley Owners Group Gothenburg Chapter Sweden.
Ett filter i huvet Här följer ett stolpmanus för föreläsningen. Du kan även ladda hem manuset på om du vill ha manuset separat. Om du.
Vi utvecklar människor. Människor utvecklar företag Utvärdering Projektledarutbildning, steg 2 Öppen utbildning Vt-2010 Utbildare: Jesper Olsson Plats:
Learning Study / Stöd för genomförande och dokumentation
HALVLEKSTANKAR. "Bra att utbyta erfarenheter och idéer med andra skolbibliotekarier och fackbibliotekarier!"
ROTARY FOUNDATION VART GÅR VÅRA BIDRAG OCH HUR KAN KLUBBARNA UTNYTTJA ROTARY FOUNDATION? Tähän muistiinpanoja.
Betydelsen av nyklubbildning EX-545A.SW. 2Lions Clubs InternationalBetydelsen av nyklubbildning Varför är nyklubbildning viktigt? •Att förnya och öka.
”DU KAN ENDAST BLI BÄTTRE PÅ ATT SKRIVA GENOM ATT FAKTISKT SKRIVA” Doris Lessing – Nobelpristagare 2008.
HANDSLAGET •År tkr •År tkr •År tkr •År tkr (ej klart)
Servicekunskap Lektion 1 s 7-14
DI21 Mål Vilja Våga Verka Zonta International District 21 ▪ Sweden & Latvia 1.
Våra barns skolmiljö: Omfattar allt ifrån trafikmiljö till miljön i klassrummen. Det kan gälla alltifrån övergångsställen till hur stora elevgrupperna.
Dahlstiernska Gymnasiet i Mellerud - den lilla skolan med de stora möjligheterna.
Välkomna till en träff om LEO. •Ge möjlighet till ungdomar att få en aktiv fritid. •Få ett intresse för Lions bland unga. •Få in yngre medlemmar i lionrörelsen.
Ungdomsutbytet MÅNADEN FÖR NYA GENERATIONER Presentation Datum Rotarydistrikt 1410.
Mapping. Vad, vem och varför KLUSTER av KONKURRENTER inom affärsrådgivning ASTER (Bologna, Emilia-Romagna, ITALY) 5 universitet, 2 offentliga forskningsorgaisationer,
Studenter Lär Av Studenter ”SLAS”
Ränta och inflation Företagen Ränta Konsumenter
Ränta och inflation Företagen Konsumenter Ränta
Svenskt Friluftsliv har till uppgift att bevara och utveckla förutsättningarna för det svenska friluftslivet Stärka friluftsorganisationernas långsiktiga.
Z-klubbar och Golden Z-klubbar Vad är det? Varför är de viktiga? Vi reder ut begreppen.
IKT i nöd och lust! Hur får man eleverna att ta eget ansvar? Hur får man dem att samarbeta? Och hur får man lärare att vilja jobba ämnesövergripande?
Forum För Redovisning Konstituerande möte
ZONTA INTERNATIONAL FOUNDATION. ZIF  bildades 1984, inkorporerades i ZI 1985  får sina omkostnader betalda via våra.
Bakgrund och syfte Ska ses i ljuset av tidigare utredningar Organisationers önskan om ett annat och bättre sätt att samverka Regeringen vill erkänna,
Jaha… vad kan nu detta vara? LCIF Lions Clubs International Foundation.
Folkbildning som del av energi- och klimatstrategi.
Internationella programkontoret för utbildningsområdet.
Välkommen till årets Ordförandeseminarium 4 – 5 oktober 2014 Här möts vi som vill göra skillnad! 1.
11. Leda transnationella projekt. Att leda transnationella projekt Det är bäst om partnerna möts innan ansökan görs Det är mycket viktigt att komma överens.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
The first serviceorganization in the world Service above self
I 80 kommuner finns någon form av lokal paraplyorganisation
S © Synovate Sweden AB. Allmänhetens syn på bankerna 2008 April 2008 Project #:
Berga hem- och skola. Därför en hem- och skolaförening! En ideell och fristående förening som aktivt arbetar för samarbetet mellan föräldrar-skola-samhälle.
Välkommen till Studiefrämjandets ledarintroduktion!
Idébanken Företag.
Samhällsvetenskapliga metoder
Kalyan Banerjee RI-president
Rotarys Golfdag 4 juni Syfte Skapa en årlig aktivitet för insamling till Rotary Foundation eller annat väldefinierat ändamål Inte konkurrerar med.
Projekt Yrkestjänsten Båda Rotaryklubbarna i Eksjö representerar en mängd olika yrken. Detta tas tillvara genom att olika yrkes- kårer informerar om sina.
Respect Hållbarhet och klimat Otto During Mirja Harryson.
Linnéuniversitetets alumnverksamhet. Utredning gjord En utredningsgrupp tillsattes våren Gruppen bestod av representanter från - Samtliga institutioner.
BARNS BÄSTA -klart att vi alla vill barnens bästa eller?
DSG-stipendiet och exempel på projekt Distrikt 1410 DRFCC Matti Urho Höstseminariet Hämeenkyrö.
- nytt bidragssystem från
V RETAGYMNASIETS H ÄSTFÖRENING Ungdomssektionen. V AD Ungdomssektionen är där vi ungdomar kan vara med och bestämma. Där kan vi vara med och påverka resten.
Vår Framtid sitter just nu på skolbänken Vad skall jag bli när jag blir stor Tänk om vi kan vara med och inspirera och påverka den ?!
FIRST LEGO LEAGUE 2015 PRESENTATÖR, DATUM. Sedan starten år 2000 har FIRST Scandinavia haft som målsättning att ge barn och ungdomar goda inlärningsupplevelser.
Support från Rotary International Klubb- och distriktssupport PETS för presidenter
SÅ GÖR VI EN VERKSAMHETPLAN- UTIFRÅN SPF SENIORERNAS MÅL OCH RIKTLINJER 1.
Välkomna Till LC XX Reviderat av Finn Bangsgaard & Sune Karlsson
Välkomna till en träff om LEO. Ge möjlighet till ungdomar att få en aktiv fritid.Ge möjlighet till ungdomar att få en aktiv fritid. Få ett intresse för.
BLI REDO FÖR HUNDRAÅRSJUBILEET GETTING READY FOR CENTENNIAL.SW.
Hållbart engagemang. Vad ska vi prata om? Ideellt engagemang Hållbart engagemang (övning) KASAM UNFs policy för ett hållbart engagemang.
Skapa medvetenhet Att öka kunskap och förståelse genom att dela med sig av information eller erfarenhet 1 Utbildning för distriktets jubileumskoordinator.
Syyskokous Säkylä Pentti Aspila
Rotary Foundations nya bidragsmodell
VÄLKOMMEN TILL HÖSTSEMINARIET
PETS Eurajoki Pentti Aspila
Rotary Doctors Sweden 30 år Upprop 1:a kvartalet 2018
Rotarys Läkarbank.
Rotary Doctors Sweden 30 år Upprop 2:a kvartalet 2018
Förslag: Projekt ”utveckla forum för samråd” sektor utbildning – process, systematik, röd tråd, fokus, lokalt-centralt ”So-undervisning mitt ibland oss”
Rotary Doctors Sweden 30 år Upprop 3:e kvartalet 2018
Distrikt 2370 Presidentutbildning – PETS 2019 PDG Anna König.
Presentationens avskrift:

Programförklaring Eksjö Gamla Sta’n Rotaryklubb Ola Stålebrink

Mål Utveckla det internationella deltagandet Synliggöra Rotary lokalt Lärorika, roliga och spännande program med det goda exemplet som röd tråd

Utveckla det internationella deltagandet Vår Rotary Foundationkunskap är för dålig och måste förbättras Vi betalar in en summa varje år och är nöjda med detta Till vad går dessa pengar?

Utveckla det internationella deltagandet Årliga programfonden

Utveckla det internationella deltagandet 100 USD räcker till –Undervisning och skolböcker i 1 år för 2 barn i Sri Lanka –17 preparerade myggnät för malariaprevention i Uganda 500 USD räcker till –Mat i 10 månader för ett barn i Nigeria 1000 USD räcker till –Rent dricksvatten för drygt 300 personer i Haiti –En plantskola och kurser för hur man handhar betesmark och miljö i Mongoliet

Varför Rotary Foundation? Projekt väljs utav rotarianer 50% av bidraget kommer tillbaka till distriktet efter 3 år för att användas till utbildningen eller humanitära projekt 50% till Världsfonden för den internationella tjänsten

SHARE-investeringscykeln

Mer kunskap ger ökat engagemang och motivation Fler Paul Harris Fellow i klubben Man kan bli en ”Varje rotarian, varje år- klubb” Man kan också bli en 100% Paul Harris Fellow-klubb

Göra Rotary mer synligt lokalt Självklart ska man ha Rotarynålen på sig när man kommer på mötet och i andra sammanhang Öka vår profilering utåt så folk vet att han/hon är rotarian Ta med gäster på våra möten är ett perfekt sätt att sprida kunskap om oss Kom gärna med idéer

Samla in pengar till projekt Det bästa sättet att få någon att bidra med medel –De vet att det går till något välgörande projekt –De får något erkännande på att de bidragit –De ska vara trevligt att göra det så en kombination med en aktivitet där man mer än gärna deltar Ska inte konkurrera med andra välgörenhetsorganisationer

Årets program Programmet för veckomötena är jätteviktigt Temat i år är ”Det goda exemplet” Det finns inget mer inspirerande än att höra om positiva erfarenheter Det finns överallt (affärsvärlden, vård, skola m m)

Styrelsen Både nya och gamla Kommer att bli ett kanonteam

Mål Utveckla det internationella deltagandet Synliggöra Rotary lokalt Lärorika, roliga och spännande program med det goda exemplet som röd tråd