Cannelloni med Gourmefärs

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Släng inte mat! Ta hand om den!
Advertisements

godare, snabbare och enklare!
MIDDAGSBUFFÉR Ett trevligt alternativ till sittande middag när man vill hinna umgås med alla LANDGÅNGEN SOS Smör ost och sill, 2 sorter handkavlat knäckebröd.
Syra dina grönsaker
MAT – OCH MATKULTUR I EUROPA Hkk, Vt-12 E. Segerdorf
DAGENS MIDDAGSTIPS HÄR HITTAR DU TIPS OCH IDEER PÅ MIDDAGAR LAGADE UTIFRÅN SORTIMENTET SOM FINNS I FJÄLLSTUGANS BUTIK Författare.
Vad ska ni äta för gott idag ?
Under första levnadsåret
EAN-scanning. Alternativ Program Alternativ Program.
Vecka 45 Experiment På måndagen kom Bibbi med en kasse. Vad kan det vara i den? Bibbi hade köpt en maskin som hette moster Hulda. Vad gör man med den ?
MENY VÅRTERMINEN 2014 SKOLA
GOURMETBURGARE MED GETOST OCH SYDFRANSKA ROSTADE GRÖNSAKER Portioner
MAT – OCH MATKULTUR I SYDAMERIKA Hkk, Vt-12 E. Segerdorf
MATSEDEL VÅRTERMINEN 2013 FÖRSKOLA MÅNDAGTISDAGONSDAGTORSDAGFREDAG v jan Köttbullar med pasta och ketchup Indiana JanssonLingonpanna v jan.
MATSEDEL VÅRTERMINEN 2012 FÖRSKOLA MÅNDAGTISDAGONSDAGTORSDAGFREDAG v jan Kökets val Kycklingköttbullar med makaroner, ketchup Shepards pieLingonpanna.
MENY VÅRTERMINEN 2014 FÖRSKOLA MÅNDAGTISDAGONSDAGTORSDAGFREDAG v jan Röd dag Trettondagen PlaneringsdagKöttbullar med pastaIndiana Jansson (gratäng.
MATCIRKELN OCH TALLRIKSMODELLEN
Hemtrivsel.
BBQ nuggets med tomat- och mangosallad - 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök BBQ nuggets Tomat- och mangosallad 2 mango 5 cm skalad gurka 4 plommontomater 1.
VI GÖR VÅFFLOR Hetta upp våffeljärnet. Vispa ner innehållet från en påse i 6 dl kallt vatten och 2tsk (tesked) bakpulver och vispa till en jämn smet. Servera.
Smulpaj med äpplen Vad vi behöver: Fyllning: 6 äpplen msk socker
Sesam nuggets med sobanudlar och marinerad ostronskivling 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Sesam nuggets Sobanudlar 1 pkt sobanudlar 1 strimlad morot 1 strimlad.
Från frukost till kvällsmål.
Hem- och konsumentkunskap Lektion 3
Mat och hälsa åk 6.
GOURMETBULLAR OCH KORV MED VINÄGERBRÄSERAD KÅL OCH SÖTSTARK SENAP 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Gourmetbullar 1 pkt Hälsans Kök Cocktailkorv 1 dl grönsaksbuljong.
Du är vad du äter Höstterminen 2011.
Vegetariska recept Borlänge november 2014.
Våga vegetariskt Gång 4. Dagens upplägg 8:00-9:00 Finns det några miljöfördelar med vegetariskt? Fundera i grupp och redovisa kort. Kika på bloggen; vad.
Matsmältningssystemet
matsmältningssystemet
Learning Study i Ämnet matlagningskunskap
JOHANS FAVORITFISK.
Burgare med paprikadressing - 4 portioner
Vad gör vi idag? Lek 1 Vad händer idag och varför?
Ladda för Lidingöloppet 10 bästa tipsen på bra löparmat!
MAT – OCH MATKULTUR I ASiEN Hkk, Vt-12 E. Segerdorf
MATSEDEL FÖRSKOLA HÖSTTERMINEN 2012 MÅNDAGTISDAGONSDAGTORSDAGFREDAG v aug Kökets val Köttbullar makaronerRaggmunk, keso och sylt v
Chokladmuffins.. med vaniljgrädde. ingredienser Chockladmuffins med Vaniljgrädde ! 10–12 muffinsformar 100 g mörk choklad, i bitar 200 g rumsvarmt smör.
Klyftpotatis. Du behöver: 3-4 stycken potatisar Olja Salt och/eller grillkrydda, lökpulver, vitlökspulver.
Kiwin har fått sitt namn efter en: Plats Växt 2. Fågel
SKOLMATSEDEL HÖSTTERMINEN 2013 MÅNDAGTISDAGONSDAGTORSDAGFREDAG v aug v aug Köttbullar med makaroner ketchup Sprödbakad fisk med kall.
Sojakorv med majs- och bönröra portioner
Baguette med Gourmetbullar 4 portioner 1 pkt Gourmetbullar, Hälsans Kök Gourmet 4 baguetter smör 4 salladsblad 1 liten purjolök 1 syrligt äpple 2 dl lätt.
Sveriges matkultur.
Kryssning med Hilja på onsdagen. Karaoke Vi sjöng utländska låtar. Hilja hade en mängd olika slags musik, så det blev jättemäktigt. Vi sjöng utländska.
Krossa, smälta, riva, garnera
Äppelpaj med egen vaniljsås. Sid: 268 och sås 269 HKK- boken
Tillred mat av din fisk.
Varma och kalla färger What's Hot, What's Not.
Obbola skola – med närhet till skog och hav…
1. Presentation 2. Presentation av ämnet nzXKR4 nzXKR4 3. Vad är HEM:
Matlagningsmetoder Metoder för hur man lagar mat.
.. Vi valde ett äpple som ikon därför att det passar till namnet (M L K) och temat. Det ser fräscht ut och representerar klokhet. Äpplet har en fin grön.
Kost och Prestation Kost Träning Vila Inställning.
Recept på bullar, bollar och järpar samt spreads
Gulaschsoppa och lite konsumentekonomi.
Mexikansk matkultur Soma Hartikainen.
Lök Syftet Öka elevernas kunskaper om Rotfrukter & lök - Historia - odling - förvaring - Tillagning - Näringsinnehåll Målet Elever ska ha kännedom.
Linguine San Marzano e Bufala 95 kr
Nina Barresjö Carpe Diem
Lektion 4 Fisk Paula Frösell, leg dietist och Brand manager Mat & Måltider och hälsa.
Lektion 1 Grönsaker, frukt och bär
Lektion 3 Frukost Paula Frösell, leg dietist och Brand manager Mat & Måltider och hälsa.
A lá Carte Förrätter Skagen á la Stallet, 130 kr Löjromstoast, 165 kr
CHILI-CHORIZO-GRYTA MED SPAGHETTI
Hur når vi våra gemensamma mål?
Tillred mat av din fisk.
Sammanställning enkät matdistribution 2018
Auberginerullar Tillagad med MandoChef Tillagning: Ingredienser
Presentationens avskrift:

Cannelloni med Gourmefärs 4 portioner 300 g Hälsans Kök Mince (färs) 2 vitlöksklyftor 1 msk smör 2 pkt färdig tomat- och paprikasås á 2 1/2 dl 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 tsk basilika 1 msk tomatpuré 1 dl hackade, marinerade soltorkade tomater 8 färska lasagneplattor 1 dl riven ost Skala och hacka vitlöken. Stek färs och vitlök i smör någon minut. Rör ner 1 dl sås, salt, peppar, basilika, tomatpuré och soltorkade tomater. Lägg röran på lasagneplattorna. Rulla ihop och skär varje rulle i 3 delar. Ställ rullarna i en smord ugnsäker form. Häll över resten av såsen och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen i 225°, ca 20 min.

Sesam nuggets med pestodip - 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Sesam nuggets 3 paprikor i olika färg 1 avokado 1 msk olivolja 1/2 msk balsamvinäger 1 krm salt 1 krm svartpeppar Pestodip 1 dl matlagningsyoghurt 1/2 dl pesto Severing 1/2 dl svarta oliver ruccolasallad Vitlöksbröd Dela paprikorna i halvor och kärna ur. Lägg dem med skinnsidan upp på en plåt. Sätt ugnen på grill och grilla dem på högsta värmen tills de börjar bli svarta, 15-20 min. Spola paprikorna i kallt vatten, dra bort skalen och skär dem i stora bitar. Dela, skala och skär avokadon i skivor. Blanda paprika och avokado med olja, vinäger, salt och peppar. Blanda yoghurt och pesto. Stek Sesam nuggets enligt anvisningen på förpackningen. Servera Sesam nuggets med pestodip, grillad paprika, oliver, sallad och varför inte lite grillat vitlöksbröd?

Grön Osso buco - 4 portioner 300 g Hälsans kök Vegebitar (till grytor) 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 morötter 1 msk smör 1 burk hela tomater, ca 400 g 1 dl vitt matlagningsvin 1 grönsaksbuljongtärning 1 tsk rosmarin Gremolata: 1 msk rivet citronskal 1 finhackad vitlöksklyfta 2 msk hackad persilja Skala och hacka lök och vitlök. Skala morötterna och skär dem i små tärningar. Fräs allt i hälften av smöret i en gryta. Häll i tomaterna med spad och tillsätt vinet. Lägg i buljongtärningen och rosmarin. Låt grytan koka på svag värme ca 10 min. Stek Vegebitarna i resten av smöret och rör ner dem i grytan. Blanda citronskal, vitlök och persilja. Servera grytan med ris, gärna saffransris, och strö över gremolatan.

Getostvegeschnitzel med potatisgratäng - 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Vegeschnitzel 100 g fransk getost 1 tsk rosmarin Gratäng 8-10 potatisar, ca 3/4 kg 250 g fryst bladspenat 2 vitlöksklyftor 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 2 1/2 dl mellangrädde 1/2 dl pinjenötter Servering Sallad Sätt ugnen på 200°C. Skala och skiva potatisen. Grovhacka spenaten. Skala och hacka vitlöken. Varva potatis, spenat, vitlök, salt och peppar i en smord, ugnssäker form. Häll över grädden och strö över nötterna. Grädda i nedre delen av ugnen 40-45 min. Stek Vegeschnitzlarna enligt anvisningen på förpackningen. Smula över getost och rosmarin. Servera gärna en krispig sallad till.

Schnitzel med rostade grönsaker - 4 portioner 4 Hälsans kök Vegeschnitzlar 3/4 kg färsk delikatesspotatis 2 paprikor i olika färger 3 rödlökar 1 msk olivolja 1 tsk salt, gärna gourmetsalt 1 krm svartpeppar 1 tsk timjan 200 g blandad sallad, gärna ruccola Dressing: 3 msk olivolja 1 msk balsamvinäger 1 pressad vitlöksklyfta Tvätta potatisen. Kärna ur paprikorna och skär dem i stora bitar. Skala och dela löken i klyftor.Klyfta potatisen. Lägg potatis, paprika och lök på ett oljat bakplåtspapper i en långpanna. Krydda med salt, peppar och timjan. Stek i mitten av ugnen i 225°, ca 10 min. Lägg schnitzlarna bredvid grönsakerna och sänk värmen till 200°. Stek ca 8 min. Vänd schnitzlarna och stek ytterligare 8 min. Blanda ihop dressingen i en stor skål. Lägg i salladen och de ugnstekta grönsakerna och blanda runt. Lägg på Vegeschnitzlarna.

Blue cheese Vegeschnitzel med klyftpotatis - 4 portioner 4 st Hälsans Kök Vegeschnitzlar 200 g ädelost t ex Blue cheese 1 kg potatis olja till stekning Mangosallad: 1 mogen mango 1 röd chili 2 vårlökar 2 msk rapsolja 1 msk äppelcidervinäger salt nymald svartpeppar 1 gurka Lägg schnitzlarna i en ugnsfast form och smula över osten. Skala och skär potatisen i klyftor, lägg dem på en plåt och slå lite olja och salt över. Blanda om så att oljan fördelas och ugnsbaka i ca 40 min på 225°. Rör om ett par gånger under stektiden. Sätt in formen med schnitzlarna i ugnen när det återstår 15 min. Skala och hacka mangon. Hacka chilin fint och skiva löken tunt. Blanda allt i en skål, slå över olja, vinäger och smaka av med salt och peppar. Skiva gurkan på längden med en osthyvel och forma längderna till rullar med ett hål i mitten och fördela mangosalladen i. Servera Vegeschnitzel med klyftpotatis och mangosallad.

Vegefärsspett med dijonsenap och färsk dragon 4 portioner Grillspett 1 pkt Hälsans Kök Vegefärs 1 finhackad vitlöksklyfta 1 msk dijonsenap 1/2 dl finhackad, färsk dragon 1 msk crème fraiche 1 tsk salt nymald svartpeppar 8 grillspett av trä Ljummen potatissallad 1 kg färskpotatis 200 g haricots verts 1 rödlök 3 msk rapsolja 2 msk vitvinsvinäger 1 msk hackad, färsk dragon salt 1 tsk socker fortsettelse neste side >

Vegefärsspett med dijonsenap och färsk dragon Blötlägg spetten. Sätt ugnen på 200°C. Blanda Vegefärs, vitlök, senap, dragon, crème fraiche, salt och svartpeppar. Forma till rullar och stick spetten igenom. Lägg spetten på en långpanna täckt med bakplåtspapper och stek i ugn ca 15 min. Koka potatisen och dela i mindre bitar, förväll bönorna och skär dem i fyra cm långa bitar. Skiva löken tunt. Blanda olja, vinäger, dragon, salt, peppar och socker i en skål. Vänd ner potatis, lök och bönor.