TAG DETTA BUDSKAP PÅ ALLVAR!

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
“Tänk över det här...” Klicka med musen för att se bildspelet...
Advertisements

Välkommen till sluta röka för gott! SLUTA RÖKA Dokumenterat hög effekt i kliniska tester DEMO.
Vad är feedback? Vad ska jag tänka på för att feedback ska bidra till studentens lärande?
Kanske Gud vill att vi ska träffa några människor som är fel för oss innan vi träffar den som är rätt, så att vi är medvetna om hur tacksamma vi ska vara.
Kopplingen mellan utredning och behandling – vad är det?
Jesper Petersson Neurologiska Kliniken Universitetssjukhuset MAS
Les meilleures photos de
VIKTIGT! TAG DETTA BUDSKAP PÅ ALLVAR!
Ett Brott Är Ett Brott... Av Lovisa Wirdemo.
BARA VI KOMMER HEM- PROJEKTET
Fredag 13 juli 2007 Jag önskar att få ut mera av livet Jag har tagit ett beslut !
Muntligt Jag kan….
VÄLKOMNA Till en eftermiddag när vi ska prata om
Skolbarn i sex till tolv årsålder behöver tio till elva timmars sömn.
Vägen till en bra novell
STUDIEMILJÖ Nu har du kommit till modul 2. Den handlar om din studiemiljö. Hur mycket har du egentligen tänkt på din fysiska studiemiljö? Har du funderat.
FÖRSTA LOPPET Tryck på pil-tangenten ner så startar bildspelet automatiskt.
Du är riktigt trött och frustrerad……
Centre for Research Ethics & Bioethics När det inte längre finns en bot - palliativmedicin inom barnonkologin Li Jalmsell, Doktorand i palliativ barnmedicin.
Ett arbetsområde om poesi
Vad är du för typ av person?
PIRATPARTIET Rubriksnitt: Impact, vanlig text Arial Här kan man lägga en lite ingressbetonad text på ett par tre meningar (men funkar även utan). Vill.

Tema: SJÄLVKÄNSLA Välkommen och presentation ca min
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Studieteknik och inlärning
Kvalitetsarbete med internetbehandling i reguljär vård Viktor Kaldo, leg psykolog, Docent Utvecklingsansvarig Psykiatri Sydväst.
Berättelser – det stora nordiska kriget Fånge. Hela dagen hade vi stridit vid Poltava. Ryssarna gjorde anfall på anfall mot våra ställningar. Krutröken.
Exempel på övning ”Dokumentärfilmen”
Behandlas varsamt! Spädbarn är otroligt starka men samtidigt mycket sköra Centrala Barnhälsovårdsenheten Göteborg Lena Holmberg.
Kultur – hjärna - lärande
Skador och nödsituationer
Vilka sjukdomar lider finländare av?
Maria Hamlin, Monica Jemsson, Ann-Sofie Rahm
Vad är våld i nära relationer, statistik och begrepp Haninge kommun.
Torsdagen den 3 december. Dagens lektion Fortsatt jobb med den muntliga presentationen (utformning, bilder, kanske lite träning om vi hinner) Boksamtal.
Att bygga meningar huvudsatser. Steg 1 det ska bli korrekt byggt minnet slog ner i henne som en blixt hon sjönk tillbaka i fåtöljen hon hade trott att.
ÖREBRO LÄNS LANDSTING Rädda Hjärnan - USÖ Förbättringsprojekt Thomas Carnell, ambulanssjuksköterska Kristian Thörn, ambulansöverläkare.
Hand i hand för tryggare utskrivningar Ett samverkansprojekt mellan Region och Norrköpings kommun Geriatriska kliniken ViN, Sigbritt och Susanne.
Nationellt höftfrakturmöte, Stockholm Ingela Wennman, Verksamhetsutvecklare Amb/SU Hjärnvägen ett snabbspår från Ambulans till Strokeenheten på.
Micke & Martin Mikael Thunblom Martin Larsson.
Lösningsfokus och tolk Sara Walsöe Pedersen Verksamhetschef Västmanlands Tolkservice ek förening Telefon: E-post:
COPD6-mätning sparar tid
Kommunikationsprocesser
Mätning: Arbetssätt som möjliggör sammanhållen vård i hemmet
Gruppindelning Blå Lucas David Aron Ludvig Å Röd
Föreläsning Svenska II
Föreläsning 16: Tentan, att förbereda sig…
Lukasevangeliet 9 Mat åt fem tusen Apostlarna kom tillbaka och berättade för Jesus om allt de hade gjort. Han tog dem med sig och drog sig undan till en.
Workshop Arbetsplatslärande.
Du är riktigt trött och frustrerad……
Träff 11 Välkomna!.
SMS Livräddare och Hjärtstartare
TAG DETTA BUDSKAP PÅ ALLVAR!
Du är riktigt trött och frustrerad……
Anpassad för barn till den som drabbats av en hjärnskakning
Du är riktigt trött och frustrerad……
Kartläggning av Patientens Väg I Tidig Samordning
TAG DETTA BUDSKAP PÅ ALLVAR!
Du är riktigt trött och frustrerad……
TAG DETTA BUDSKAP PÅ ALLVAR!
TAG DETTA BUDSKAP PÅ ALLVAR!
PALLIATIVT UTVECKLINGS CENTRUM
Tips för bättre kommunikation
- Integrated Palliativ Care Outcome Scale
Rädda Hjärnan Ett litet sjukhus perspektiv
TAG DETTA BUDSKAP PÅ ALLVAR!
Den här presentationen innehåller:
Du är riktigt trött och frustrerad……
TAG DETTA BUDSKAP PÅ ALLVAR!
Presentationens avskrift:

TAG DETTA BUDSKAP PÅ ALLVAR! VIKTIGT! TAG DETTA BUDSKAP PÅ ALLVAR! Detta är ett mycket viktigt budskap som kan rädda livet på en person

Här en nyttig historia: Under en grillfest snubblade en deltagare och föll mjukt ner på marken. Hon försäkrade att hon mådde bra (de andra var redan färdiga att kalla på ambulans) och att hon bara snubblat på en stenplatta för hon hade nya skor. Vännerna hjälpte upp henne och gav henne en ny tallrik med mat – hon verkade något yr, men bestämde sig för att fortsätta som om inget hänt. Senare ringde hennes man till vännerna och sa att hon hade förts till sjukhus - (kl. 6:00 em avled hon) Hon hade drabbats av en hjärnblödning under grillfesten. Om hennes man och vännerna hade vetat hur diagnosticera en hjärnblödning, hade hon kanske ännu varit i livet.

Det tar bara en minut att läsa detta Att bota en hjärnblödning eller stroke En neurolog bekräftar att om man ringer honom inom de första tre timmarna så kan han bota helt effekten av en hjärnblödning eller propp, s k stroke. Han säger att konsten är att känna igen symtomerna och göra en enkel diagnos inom dessa tre timmar. HUR KÄNNA IGEN EN STROKE? Ofta är det svårt att känna igen symtomen av en hjärnblödning eller propp i hjärnan. Tyvärr kan bristen på kunskap visa sig fatal. Offret kan lida hjärnskador om hjälparna inte lyckas känna igen symtomerna av en stroke.

Läkarna har enats om en metod att känna igen stroke genom tre enkla frågor: 1. *Be patienten att LE. 2. *Be patienten att LYFTA UPP BÅDA ARMARNA. 3. *Be patienten att SÄGA EN ENKEL MENING (sammanhängande) (till exempel “I dag skiner solen”) Om hon/han har svårigheter med någon av de tre uppgifterna, tillkalla genast läkare och ambulans (ring 112) och beskriv symtomerna .

Läkarna som härigenom har upptäckt att en grupp lekmän kan identifiera symtom som svaghet i ansiktsmusklerna, svaghet i armar och talsvårigheter, vädjar till allmänheten att lära sig dessa tre steg. En vidare användning av dessa steg kan möjliggöra en snabb diagnos och behandling av stroke och undvika hjärnskador. En läkare har sagt att om var och en som får denna email vidaresänder den till 10 personer bör åtminstone ett liv räddas.

INFORMATION TILL SÅ MÅNGA VÄNNER SOM MÖJLIGT, VAR EN GOD VÄN OCH DELA MED DIG DENNA INFORMATION TILL SÅ MÅNGA VÄNNER SOM MÖJLIGT, - det kan rädda deras liv.