Måltidsservice levererar mat till: - skolor och förskolor Hållbara måltider Måltidsservice bedriver verksamhet i 83 kök 45 tillagningskök, 10 mottagningskök, 28 serveringskök Måltidsservice levererar mat till: - skolor och förskolor - äldreboenden
SMART- modellen S = Större andel vegetabilier M = Mindre andel "tomma kalorier" A = Andelen ekologiskt ökar R = Rätt kött och grönsaker T = Transportsnålt Att äta enligt S.M.A.R.T-modellen ger: Hälsovinster Som att må bra och få minskad risk för övervikt och flera sjukdomar. Miljövinster Exempelvis begränsad klimatpåverkan, att få andas frisk luft och leva i en giftfri miljö. Ekonomiska vinster Så som lägre matkostnader.
MÅL: Av de livsmedel som kommunen köper in är minst 50 % ekologiskt till 2020 2018: Inköp av ekologiska råvaror till grundskolor och förskolor ska uppgå till minst 40%. Inköp av ekologiska råvaror till Jämtlands gymnasium ska upp gå till minst 25%. Inköp av ekologiska råvaror till särskilda boenden ska uppgå till minst 34%. Resultat 2017: Andelen ökar och resultatet för 2017 är 32 %. Utbildning av Måltidsservice medarbetar
Matsvinn Mål 2015 Minska med 5 % jämfört med 2014 = 65 gram per elev
Minska kemikalier Mål 2015 Övergå till ftalatfria engångshandskar Byta produktval vid inköp av tre artiklar som används vid beredning eller servering Mål 2017 Serviceförvaltningen ska systematiskt och märkbart bidra till att giftiga kemikalier i förskolor och skolor minskas. Övrigt: Upphandling köksutrustning
VEGA Mer vegetariskt och mindre matsvinn i skolor genom samarbete och elevinflytande