Skor och inlägg.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Idrottsskador Idrottsskador är samma som arbetsskador och andra former av skador. Rörelserna du utför i idrottssammanhang sker ofta med maximal insats.
Advertisements

TRYCK Här får du lära dig: Vad menas med tryck
Tipspromenad Vårdhygien
Ann Åkesson Öl Infektionskliniken
Sortera Ordna följande bråk så att det minsta kommer först:
Frisörer - handeksem Handeksem 2-3 ggr vanligare Blondering Hårfärger
Kort om | Funktionsmembran
Kort om | Skinn. Skinn är ett levande material och varje hud har sina märken och karaktär. Ytans struktur kan variera. Vanligt är att man trycker ett.
Att göra: Nyhetsartikel
Ergonomi på arbetsplatsen
Fotvalv.
Arbetsmiljö Arbetsställningar Lyft-och bärteknik
Bättre liv för våra äldre
Av: Johan, Adam och Caroline =)
Raka rör - så här kommunicerar vi på webben
Principer för arbetsställningar
Egenvård Virus eller bakterie? Förkylning Lunginflammation Halsfluss
Paketerad lösning för upp till 40 användare
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen, som visas nedan och klicka på den. Klicka var som.
Rekvirera arbetsgivarstöd via internet
Matsmältningssystemet
”Att skriva recept” En metod för individuell ordination av fysisk aktivitet.
Skador och nödsituationer
Idrottsskador Uppkomst och behandling
Att hålla sig ren och fräsch
Garagegolv Varför Många garagegolv har gått sönder, det samlas vatten och det blir värre och värre Två golv har åtgärdats på prov, det har fungerat bra.
Uppvärmning?.
Mullvad Mullvaden är ett djur som inte tycker om människor. Mullvaden är perfekt anpassad till ett liv under marken i gångar.
Version 1.11 Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen, som visas nedan och klicka på den. Klicka.
Vad är styrka? Styrka är den förmågan musklerna har att dras samman
Information till Dig som har diabetes,
MÄNNISKOKROPPEN.
Industriella Revolutionen
 SYFTE: Utveckla kunskaper om och intresse för arbete, ekonomi och konsumtion i hemmet.  Utveckla kunskaper om konsumtionens villkor, om sparande, krediter.
Att skydda sig Första hjälpen.
Lathund PowerPoint 2007 Lathund
Sundsvalls DFF Tips hur vi förbereder våra målvakter till träning och match el Psst! Kolla detta!
Grundläggande första hjälpen
AT-dag diabetes Diabetesfoten.
I DROTT OCH HÄLSA F ÖREBYGGA SKADOR. S YFTE Genom undervisningen ska eleven ges förutsättningar att utveckla sin förmåga att: förebygga risker vid fysisk.
Systematisk problemlösning enligt EPA-modellen -MÖJLIGHETER OCH UTMANINGAR.
Skrivardagar januari Artikel - Reportage - Nyhet - Notis - Inledare/ledare - Krönika - Insändare - Debattartikel - Pressmeddelande.
Lars Weidenhielm Ortopedkliniken KS
Kommentar: Vinterkräksjuka-Calicivirus orsakar stora återkommande, årliga epidemier, framförallt på vinterhalvåret. Finns i hela världen. Kommentar: Calicivirus.
ÖVNINGSBANK – PASSNING & MOTTAGNING STEG 1: Individuell träning passningar 1. Cirkelträning – PassningarTränarcirkeln Inlärningsfas med fokus på passningstekniken.
Elena Wuorimaa, Claudia Holmqvist, Ronja Talala 9c
Hygien i puberteten.
Din säkerhet på sjukhus
Så här anmäler du dig till högskolan VT18
Vad är styrka? Styrka är den förmågan musklerna har att dras samman
Och vecka 8 A BE LJUD ® BrucElvis
Kort om | Funktionsmembran
Ultraljudsbad!.
Gratis testkonto med egen inloggning
”Att göra gott och leva ett gott liv”
Bild/Svenska – HT 2017 Klass 3B Björktjära Skola
Mail med länk.
Hur klonar man i Photoshop??
Förebyggande av skador
Så här anmäler du dig till högskolan HT18
Förebyggande arbete för att minska risken för smittspridning
Namn på det lokala distriktet/kundområdet
Validera hjärtstartare i Sveriges Hjärtstartarregister
Det går att förebygga trycksår
Tips för bättre kommunikation
Logga in på din Nacka-sida. Sök på Varbi i sökrutan
Artvise Kundtjänst Handläggarutbildning -Mobile.
SoL övningskompendie Tema: Speluppfattning
SoL övningskompendie Tema: Avslut
Presentationens avskrift:

Skor och inlägg

Riskgrupp 2-4 Vad vi rekommenderar: Gå aldrig barfota, skor även inne och inte öppna skor utomhus. Ha alltid stumpor i skorna och byt helst varje dag. (gärna utan resår och sömmar) Rymliga skor utan sömmar, gärna med rullsula. Rodnad ovanpå tår, på sidan av stortå/lilltå eller sidan av framfoten tyder på att skorna är för trånga. Vi kan hjälpa till att punklästa om det bara är en punkt där det är för trångt. Har man förhårdnader, rodnad eller smärta i fötterna kan inlägg hjälpa. Begränsad rörlighet i fotled eller tåleder kan leda till ökat tryck. Ofta hjälper en rullsula. Man kan också bygga upp i skon under hälen vid för liten ledrörlighet i ankeln. Är huden torr, smörj in fötterna på kvällen men inte mellan tårna där det redan är ett fuktigt klimat.

Tips vid val av skor Lita inte på att fötterna säger ifrån. Använd ögon och händer, Ta ut innersulan och lägg under foten. Sulan ska inte vara smalare än foten och minst 7 mm längre än foten. Undvik sömmar, speciellt där man har lätt att få skav. Sömmar töjer sej inte. Prov helst inte ut skor på morgonen. Fötterna kan bli större under dagen. Fötterna har inte vuxit färdigt bara för att man är vuxen! Att foten sjunker, sväller och broskbildningar gör att fötterna blir större.

Alla är välkomna till vår butik Egenvård Alla är välkomna till vår butik Bra om kunden talar om att han/hon är diabetiker och om känseln är nedsatt. Vi har skomodeller utan skavande sömmar. Utbud av prefabricerade och individuella inlägg. Strumpor utan resår och sömmar Stödstrumpor Fotvårdsprodukter som salvor och tådelare. Ortoser

Rekvisition för att få landstingsbidrag Diabetes med Neuropati Sår Fotdeformitet Vid behov möjlighet till två par per år Egenavgift Skor 600:- Inlägg 300:- Vi kan hjälpa till att skicka ner rekvisitionsförfrågan till ortopeden Vi behöver namn, personnummer, beskrivning av neuropatin/såret/deformiteten och beskrivning av behov.

Aktuella funktionspaket 102 Endast sko för användning sommartid och inneskor 104 Endast sko för vintertid 101 Komplett lösning skor för användning sommartid och inneskor 103 Komplett lösning skor för användning vintertid 107 Inlägg 106 Komplett lösning behandlingsskor/ortosskor

SÅR Varför har såret uppstått? Tillfällig skada Tryck Skav Ischemi Behandla inte bara såret utan leta orsak Undersidan av foten – behov av inlägg och anpassade skor Andra delar av foten – något som skaver? Är skorna för små? Rörelseinskränkning – skon kan behöva anpassas för t.ex. stel stortå

Vad gör vi vid sår? Inlägg Skor Ortoser Rullsulor, vinklar, bygger upp under hälen Förmedla gärna hur såret ser ut Vårt block Patienten kan ta kort med sin telefon? Ring eller e-post till oss

Metoder för individuella inlägg Avtryckslåda Gipsavgjutning Scanning

TACK