Tillsammans för en idrott fri från alkohol, narkotika, doping och tobak Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad Föräldrar.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Drog policy ALKOHOL- OCH DROGPOLICY Som idrottsförening har vi ett stort socialt ansvar för vår verksamhet och hur vi formar idrottens attityder. Syftet.
Advertisements

Vision Nolltolerans 2.0 Framtid och kommande 3-års period.
Rökfria miljöer - skolan. Rökfri skola gäller Rökförbud gäller alla som vistas i skolan och på skolans område oavsett om man är elev eller personal, över.
Grundläggande Ledarskapsutbildning Sigtuna IF Innebandy.
Föräldraråd Nyvång Hälsa Det innefattar både ett fysiskt välbefinnande så som psykiskt och socialt.
Värdegrund för laget framtaget av spelarna i samband med anti mobbing kvällen. Spelarna har gemensamt kommit fram till de viktigaste värdeorden för: -Spelarna.
 Svensk Innebandys Utvecklingsmodell (SIU) gör det möjligt för alla att utvecklas och lyckas. På sin nivå, utifrån sina förutsättningar.  För att nå.
I samarbete med Nikolaus Koutakis Örebro universitet 1.
Landslagets Fotbollsskola 2013 Var och När – Alsike Konstgräs – 14/ /6 Deltagare – 61 barn Organisation – 2 rektorer – 7 huvudledare – 6 hjälpledare.
 MålvakterBackarForward  JohannaLozzanMatilda O Kapten  EllinorOliviaFanny B  ElinMiaJulia  Elin LAnnaEmma  ArvenHanna  MarieElin  Ebba TJozzan.
Mål, värderingar, syfte och förhållningssätt för Askim IK F97 Detta dokument beskriver hur vi, Askims IK flickor 97, ser på vårt fotbollsspelande.
Tobaksfri Duo - en framgångsrik metod för att förebygga tobaksbruk Anna Nicolaisen, Folkhälsocentrum Jämtlands läns landsting.
Föräldramöte – födda 2008 Välkomna! Sammanfattning säsongen 2015/2016 – så här långt 11 isträningar 3 av 7 Björnligor – med 3 matcher varje.
program Introduktion – Håkan Jonsson Sociala och psykologiska förhållningssätt – Stig Helling Rattfylla – ett särskilt problem Så här har man gjort inom.
Tillsammans för en idrott fri från alkohol, narkotika, doping och tobak Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad Aktiva under 12 år.
KIK Fotboll PF 05/06 Föräldramöte Agenda Lagets åtaganden Träning Seriespel Blandad info…
Röda tråden. Syfte Föreningen följer Svensk Innebandys Utvecklingsmodell nedan kallat SIU som ligger till grund för långsiktigt idrottsutövande. Aktuell.
STOCKHOLMSENKÄTEN 2012 ELEVERNA I GRUNDSKOLANS ÅR 9 OCH GYMNASIET ÅR 2 SIDAN 1 SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING BILAGA 1 – Redovisning av resultat från.
Utrota ungdomsfylleriet i Östersunds kommun Drogförebyggare Håkan Fransson1.
Välkommen till Sundsvall City IBC Träningstider P/F07 Tisdagar kl – i Hedbergskas gymnastikhall Medlems- och träningsavgift säsongen 2013/2014.
I samarbete med Nikolaus Koutakis Örebro universitet 2.
MÅL 2015 Vinna serien. Punkter för att nå vårt MÅL Ge järnet på träning Gör maximal insats i alla övningar och spelmoment på träningen. Använd samma energi,
Friluftsliv Lite inspiration... Lite inspiration... Lite inspiration...
Välkommen till föräldramöte för lag XXX
Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad
Föräldramöte – P
Har du frågor eller funderingar
Ungas drogvanor i Luleå Utveckling
Samsyn Västmanland.
Förhållningsregler Järfälla hC Team 07.
Föreningsträdet för fotbollsföräldrar
Klubbens vision Från liten till eliten. ÖGIF.
(antal enkäter = 229, antal svar = 196)
Föräldramöte SBK-F
P-05 Föräldramöte
Stenungsunds Handbollsklubb
VÄGEN TILL MÅLGÅNG"   MålGång är en programförklaring som ska verka som stöd för våra aktiva, ledare och föräldrar och hela GSK/MIFs gemensamma fotbollsverksamhet.
För säkrare och tryggare liv
Välkomna! INNEHÅLL Skolan berättar om vilka utmaningar de har haft under terminen. Socialtjänstens förebyggarteam presenterar vilka problem de upplever.
Föräldramöte 06 9 April 2017.
Alsike IF - Presentationsmall
Föräldramöte P/F f.11 och bollek
Föräldramöte 27 mars 2011 Lyckeskolans omklädningsrum
Den röda tråden inom Falköpings TK
IFK MARIEFRED VERKSAMHETSIDÉ VERKSAMHETSOMRÅDEN VÄRDEGRUND VISION MÅL
Hur mycket använder ungdomarna olika beroendeframkallande ämnen i Helsingborg, Skåne, Sverige & Europa? Arbetsmaterial med diskussionsfrågor i klassrummet,
Föräldramöte Fredrik fihn | linda helgesson | anders NÄS | ANNA JOHANSSON | mikael bergeby.
NYCKELFAKTORER Följande 10 faktorer är principer och verktyg som Svensk Innebandys Utvecklingsmodell bygger på.
Lions Pass the Plate #lionspasstheplate
Ung Cancer - Medlemsundersökning 2017, Närstående
Stockholmsenkäten 2014 – vad har ungdomarna svarat?
FRIIDROTT ÅR INTRODUKTION.
OBS! Lägg gärna in er föreningslogga på denna sidan!
Friidrott med glädje, sundhet och utveckling
SAMVERKAN FÖR EN POSITIV UTVECKLING I STOCKHOLM
Skolelevers drogvanor 2018
Antagen vid årsmötet Nynäshamn
Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad
Tobak - Lektion 2 Åk 4-6.
- Tobaksfri utmaning, för tobaksfria ungdomar
Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad
Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad
Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad
Rökfria utomhusmiljöer
Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad
P-11.
Vad tycker du om ishallen och faciliteterna i den?
Valbo HC på ungdomarnas villkor Hockeybibel Ledarträff 19/11
Välkommen till föräldramöte Lerkil P11/7 år
Att vara idrottsförälder Kick Off för FC Gute PF 05/06 8 mars 2018
Presentationens avskrift:

Tillsammans för en idrott fri från alkohol, narkotika, doping och tobak Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad Föräldrar

För oss ingår alkohol, narkotika, doping och tobak inte i en sådan miljö! Vi vill främja positiva och trygga miljöer där alla får möjlighet att utvecklas idrottsligt, socialt och kulturellt.

Därför har vi nu en gemensam ANDT- policy tillsammans med andra föreningar i Mölndals stad Nu möts alla våra medlemmar av samma budskap, oavsett vilken förening de engagerar sig i!

Med policyn hoppas vi kunna: Bidra till att minska risken för att ungdomar och vuxna råkar ut för skador och problem relaterat till ANDT Stärka våra medlemmar att göra hälsosamma val och undvika ANDT Bidra till att öka kunskap om de negativa effekterna av ANDT på idrott och samhälle

Riktlinjer som berör föräldrar Vi strävar efter att inte prata positivt om alkohol och tobak i samband med föreningens verksamhet. Vi pratar inte positivt om narkotika och doping. Vi följer de regler och lagar som finns i svensk lagstiftning gällande alkohol, narkotika, doping och tobak.

Alkohol Riktlinjer som berör föräldrar Vi dricker inte alkohol när vi bär föreningens kläder/utrustning. Föräldrar dricker inte alkohol i samband med träningsläger, tävlingar, matcher eller annan verksamhet där man ansvarar för föreningens barn och ungdomar. Vi har nolltolerans mot alkoholkonsumtion i samband med skjutsning till matcher, träningar och tävlingar. Tänk på att det du druckit kvällen innan kan påverka din körförmåga.

Narkotika, doping och tobak Riktlinjer som berör föräldrar Narkotika- och dopingklassade substanser får aldrig förekomma på något sätt i vår verksamhet. Vi uppmuntrar våra medlemmar att värna om nikotinfria miljöer och en kultur utan tobak. Våra myndiga ledare, tränare och idrottsutövare strävar efter att avstå från tobak under träning, tävling eller match och hanterar sitt tobaksbruk med omdöme inför andra.