GOTD Tredimensionell bild. Hologram Holografi/ hologram uppfanns 1947 av den ungerske fysikern Dennis Gabor. För detta tilldelades han Nobelpriset i fysik.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Tack. Inte nog för att jag är supersnygg. Nu kan jag även flyga. Inga dåliga uppgraderingar UFO- killen gav oss. HAHAHAHA!!! Sweet mother of fuck,
Advertisements

Markeringar Positiv markering Negativ markering
Om att läsa på annat sätt Jenny Nilsson, TPB Äppelhyllor – en dag om specialmedier Göteborg
Lee Esselström 2002 Min egen julkalender - stickade sockor på rad
1:a person 2:a person 3:e person singular/plural
A day as the opposite sex
Ödehuset Måndag Det var en gång en familj. En pappa som hette Peter och en mamma som hette Mia. De hade två barn som hette Max och Tilda. En dag hade Max.
KKME – Livsfrågor Oktober 2007
Nordiska språk lektion3.
Börja blogga! Så här skapar du en hemsida för att börja blogga.
När blir ett ord svenskt då?
Resmål och resvägar Val av transport.
En bild säger mer än tusen ord !
Gävle Centrumsamverkan QR-utbildning. Möjligheterna med QR.
Bilders uttryck En presentation om hur olika färger och vinklar kan påverka uttrycket i en bild.
BILDSPRÅK Bilder har olika syfte Reklambild Konstbilder.
Om en stund kommer du in i magins värld.... …Du kommer att bevittna en sällsynt händelse.
Fysik Föreläsning Optik 2.
Teknologi.
Vad vet vi om ljuset??? Färgen sänds inte ut från något.
ÅRSKURS 5.
Tommy blev på sprungen av en rånare. Han fick ett litet skrubbsår på armbågen.. Flisen och Tommy hitta en lapp. På den står det sven östgök. Tommy och.
Alfred NOBEL.
Geometri.
Att Skapa Serier.
Olika vinklar Bilder kan framställas ur olika vinklar. Du kan genom att framställa bilder ur olika vinklar få samma objekt att ge olika uttryck. På följande.
Skriftlig framställning
Ditt intresse kan bli nästa cirkel!
Likt ISS GOTD.
Fröken My. My Sara Ann Fagerstedt (Nordström) Lilla My föddes den 18 februari 1980 Halvirländska 2 barn (11 och 7) Bor i Spånga i villa Älskar att virka.
HEJ! Nu ska jag visa en presentation som jag har gjort. Hoppas du gillar den :)
Smslån utan uc Vare sig du vill låna pengar utan inkomst eller om du vill låna pengar utan uc med betalningsanmärkning är fixcash.se det ställe du bör.
Ledtråd: Kan gå upp i rök!
TEATER FÖR SERIE, FILM OCH SPELFIGURER!. COSPLA Y Cosplay är en tävling som går ut på att man ska göra en kostym av en serie, film eller spelfigur. Sedan.
Uppdrag motverka mäns våld mot kvinnor Introduktion till filmen Vill du välja färg och/eller layout? Klicka på den lilla pilen under knappen ”Ny bild”
Källor och källkritik. Källa? En plats där du kan få information –Böcker –Tidning –Faktatexter –TV –Radio –Intervju med någon –Dagböcker från förr i tiden.
Köttbullar sås och potatis Recept till lektion 2 Receptet fotograferat från Hem- och konsumentkunskap ÅK 6-9 Förlag Interskol.
Sociala medier källkritik. Att kunna kommentera under ett flöde Bloggar inklusive kommentarsfält Twitter Facebook, Google+ eller Linkedin. fotosidor som.
Läskalas och jubileumsyra! av Katinka Borg, Regionbibliotek Region Jönköping Det är mörkt klockan sju i november. Oavsett om det är morgon eller kväll.
R EDOVISNINGS AFFISCH V ETENSKAPLIG POSTER. A FFISCHEN Affischen är en sammanfattning av en kurs eller projekt för att väcka intresse och ge en snabb.
Lektion 1, grundkurs. Färgerna är rangordnade Spader(högsta färgen) Hjärter Ruter Klöver.
Du har fått mail O Kolla din elevmail O Du har fått ett mail från Inläsningstjänst O Här hittar du länk till deras sida samt det användarnamn och lösenord.
Källor Ett samarbete mellan svenska och religionskunskap ht- 15.
Public service ÄGANDESTRUKTURER. Public service Olika synsätt:  I allmänhetens tjänst  Marknadskrafterna styr Fördelar/nackdelar.
Övning Tid: 30 minuter + hemuppgift
Att tänka på: En koncentrerad sammanfattning En utvecklad sammanfattning En tydlig struktur Ett varierat och precist ordval Inledning och avslut som hänger.
Ledtråd: ett vasst vårtecken!
Analys Fördjupning SLAO Utb 3-4 Peter Warnberg 2012 Copyright
KÄLLKRITIK Då man bedömer källor är det viktigt att man är källkritisk. Det blir allt viktigare ju mer information som samlas i molnet, i internet.
Fast vi tänker ju bara visa vecka………
Ett bild och text repotage
Visning av bildspelet.
26 BE Gå vidare genom att klicka på musen ! ® BrucElvis.
På den här bilden, marken (vattnet) stannar där linjen är
Jenny Manning Åsa Gårdsskola
SV: 9:05-9:45 Tyst läsning Presentationsteknik
Introduktion källkritik
Klassiker.
Snapchat – the fastest way to share a moment Ungas medievanor
Optisk illusion Rör det på sig, eller inte? Går det upp, eller ned? Finns det där, eller inte? Man tappar verkligen begreppet om saker och ting.
Ledtråd: ett vasst vårtecken!
Här kommer en mall på hur du kan skapa en Grej of the Day
Stort problem i släktforskning
Y Ekvationer En ekvation är en likhet som innehåller minst ett obekant tal. Värdet av det som står till vänster om likhetstecknet.
Veckans fördjupning handlar om en filmserie där en ny film snart släpps. Vet du vilken filmserie det är? Lös den kluriga rebusen för att få en ledtråd.
Utspel och spelteknik Lektion 4.
Nallemottagning på Söderleken!
Börja med att skriva in alla tävlandes namn i resultattabellen
Presentationens avskrift:

GOTD Tredimensionell bild

Hologram Holografi/ hologram uppfanns 1947 av den ungerske fysikern Dennis Gabor. För detta tilldelades han Nobelpriset i fysik Hologram är en tredimensionell bild som skapas av laser. Användningsområden för hologram är mätteknik och optiska datorer.

Kuriosa Hologram är också vanliga inom science fiction, som till exempel Star Trek TV serierna. Du har säkert sett bilder som ändrar färg när man vrider på dem. Du kanske till och med har sett bilder som "sticker ut" och ändrar utseende när du tittar på dem ur olika vinklar. Sådana tredimensionella bilder kallas för hologram. Ett mycket enkelt hologram kan du hitta på ett VISA kort. Det är en bild på en fågel som ändrar färg beroende på hur du vrider kortet. Tittar du noga på fågeln ser det ut som om den är på väg att flyga ut ur kortet.

Hologram Nu ska ni göra ett eget – kolla här hur det kan se uthär