Porthälla gymnasium Modellskola, lärande för hållbar utveckling.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Välkomna på information om gymnasievalet!
Advertisements

Förskolan Körsbäret Handlingsplan Ht-10, Vt-11
Kvalitetsredovosning  Analys och bedömning av måluppfyllelse i verksamheten som helhet  Prioriterade mål och åtgärder
Nya Elementar!.
Summering av brainstorm 2
Dahlstiernska Gymnasiet i Mellerud - den lilla skolan med de stora möjligheterna.
Lerums vision Att vara Sveriges ledande miljökommun om 11 år.
Välkomna på information om gymnasievalet!.  Valet görs på  I januari får alla elever i åk 9 inloggningsuppgifter.
Lesson Study i kemi 1 och fysik 1 läsåret 13/14
Kärnvärden.
FRAMTIDSBARN IV Detta är... En fortbildning av pedagoger mot ett forskande arbetssätt med IT-stöd.
IKT i nöd och lust! Hur får man eleverna att ta eget ansvar? Hur får man dem att samarbeta? Och hur får man lärare att vilja jobba ämnesövergripande?
Föräldramöte augusti 2014.
Del 1: Naturvetenskap s. 6-7
Hållbar utveckling Vad är det för något? Vad handlar det om?
- fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner
Göteborgsregionens kommunalförbund: Ale|Alingsås|Göteborg|Härryda|Kungsbacka|Kungälv|Lerum|LillaEdet|Mölndal|Partille|Stenungsund|Tjörn|Öckerö Elevdemokrati.
Elevdemokrati i praktiken
Elin Ståhl Johansson och Ulla Lindström
Kvalitetsgranskning 2010 Christina Lindh & IngBeth Larsson
Rektor/förskolechefens roll i införandet av ny läroplan
Caroline Hansson, Pilbäckskolan
Svenska Balettskolan - Åk Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar.
Jättestensskolan - Gamla Lundby gymnasium - Åk Göteborgs Stad
Skårsskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Lillekärrskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Backatorpsskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Nya Lundenskolan - Åk Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Lerlyckeskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Sjumilaskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Kungsladugårdsskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad
Assaredsskolan - Åk Göteborgs Stad
Trollängsskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Centrum - Åk 4-9- Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar skolan.
Flatåsskolan - Åk Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Bärbyskolan F-6 - Åk Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Gärdsmosseskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad
Nya Långedragsskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad
Centrina - Åk Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Bräckeskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad
Lövgärdesskolan - Åk Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Flatåsskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Backatorpsskolan - Åk Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Björlandagården - Åk F-3 - Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Björlandagården - Åk Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Svartedalsskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Hammarkullsskolan - Åk Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar.
Ramsdalsskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad
Lindåsskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Kärraskolan - Åk Göteborgs Stad
Solbackeskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad
Lerlyckeskolan - Åk Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Bjurslättsskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Hjällboskolan - Åk Göteborgs Stad
Skogomeskolan - Åk Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Talldungeskolan - Åk Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Lgr 11 - fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner.
Bergums skola - Åk Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
”Allt färre elever söker sig till gymnasiernas yrkesprogram, trots att möjligheten till jobb efter studenten är god” DN.se ”Sverige har en hög ungdomsarbetslöshet.
Naturvårdstrender "Vi ska utnyttja solen och vindarna och jorden till att skapa bränsle till våra bilar och driva våra fabriker. Och vi ska förvandla.
Skolinspektionen Bra tillsyn – bättre skola - Det pedagogiska ledarskapet.
FMS gör skillnad! FMS erbjuder verktyg som gör det möjligt för alla på din skola att arbeta tillsammans med hälsa och livsstil för att förbättra skolresultaten.
Västra Göteborg - Åk F-3 - Göteborgs Stad
BESÖK OSS PÅ EDGYMNASIET.SE ELLER FACEBOOK
BESÖK OSS PÅ EDGYMNASIET.SE OCH FACEBOOK
Kontaktpersoner Bedömning & Betyg
Göteborgs Stads väg till e-samhället – HPL 2017 CSG Augusti 2016
Bubblan i Bibblan Bibliotopia 2019 Robert Hagström Enhetschef Bibliotek och Bubblan samt Folkhälsostrateg.
Presentationens avskrift:

Porthälla gymnasium Modellskola, lärande för hållbar utveckling

Program på skolan Naturvetenskapligt program –natur, miljö, musik, idrott Samhällsvetenskapligt program –samhälle, ekonomi, musik och idrott Hundprogrammet – hund och företagande Skapande Teknik – ljud- och ljusteknik Byggprogrammet –Byggprogrammet med naturvetenskaplig profil Fordonsprogrammet Elprogrammet Lärlingsutbildning Individuellt program Gymnasiesärskola Dessutom: Fotbollsgymnasium Handbollsgymnasium Ishockeygymnasium

Porthälla gymnasium Partille kommun, invånare En del av Göteborgsregionen Nästan som en stadsdel till Göteborg En gymnasieskolan som gått från en liten skola till en medelstor skola Idag ca 930 elever, mindre än 50% elever från Partille Omkring 70 lärare 4 rektorer En skola som har renoverats och byggts om under

Porthälla 2005

Aulan

2008!

Kemi

Hundprogrammet

Ekonomerna besöker handelspartners i USA

Samhällare och naturare i Kenya

Eleven skall synas på Porthälla!!

Detta står Porthälla gymnasium för! ”Varje elev skall bli sedd”’ Lärandet Elevinflytande/ delaktighet Jämställdhet och tolerans Miljö och hälsa

Lärande för hållbar utveckling! Vad har vi? Vad talar för att vi är en bra modellskola? Miljöråd personal Miljöråd elever Baseline på gång Dont drink and drive Gränser Systerskap/broderskap Miljöplaner/planer för hållbar utveckling i ämnena Individuella studieplaner Ny gymnasieutbildning inom hållbar utveckling från 2010 APU-uppdrag Besök ekocentrum i Göteborg Återvinning LAP Internationella kontakter Ung företagsamhetÅterkommande tema sex och samlevnad

Detta är nästa steg… Nya dynamiska informationspunkter där goda exempel lyfts fram, såväl elevarbeten, miljöframsteg på skolan, miljöframsteg i världen. Utbilda miljörådet Bygga friggebodar som passivhus Förbättra betyg och bedömning

Lärande för hållbar utveckling Reflektioner Svårt att hitta en gemensam definition på begreppet. Att smalna av det så att vi hittar vårt fokus. Det är lätt att fastna i miljöskoletänket. Att gå från miljöskola till en skola som breddar tänkande från att återvinna burkar till att arbeta för lärande hela livet, hela jordklotet. En del har lätt för att ställa om och bli delaktiga, andra har svårare. Många känner att tiden inte räcker till för planering och genomförande av aktiviteter, ändrat kursinnehåll mm. Att få det immanent hos var och en är en stor utmaning. Andra svårigheter handlar om detta att utvärdera och kritiskt granska sitt eget arbete. Elevmedverkan är klurigt. Vi förutsätter att eleverna längtar efter att få inflytande och möjlighet att påverka. Men ibland känns det som att vi först måste skapa engagemanget innan vi kan börja jobba med det. Framgångsfaktorer är definitivt engagerade nyckelpersoner, en bred förankring,