7 märkliga uppfinningar som världen lärt sig att älska! Succé eller flopp – vem bestämmer? Steve Jobs: ”Många gånger vet inte folk vad de vill ha förrän.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Samtala om böcker.
Advertisements

Råd till barn och föräldrar
Lee Esselström 2002 Min egen julkalender - stickade sockor på rad
Marknadsekonomi eller planekonomi?
PACK Pack är ett elakt litet monster. Han är orange och har ett gult öga. Hans favoritsak att göra är att sno godis. Det är ingen mening att du gömmer.
MELLANKRIGSTIDEN.
Övningsbank – IK SödraDal
BEFOLKNING Johannes Olsson, Annan, Övriga skolor –
Mobilskal med högtalare!!
Tema: Uppfinning Av Thomas Mesumbe.
Bedömning för lärande Workshop för nyckelpersoner i Sundsvalls kommun
Spisens historia.
Design/eget företagande
Spelförståelse 1 ”Spelförståelse är att förstå spelet. Det handlar inte om att förstå ett speciellt spel utan spel i allmänhet – sitt eget och motståndarnas.
Att skriva en artikel.
Garnteknologi 1 Camilla Byggmästar 25318
PowerPoint av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
En berättelse i 6 kapitel
- Vikten av att kunna sälja in sin idé
Kunskapskrav betyg E Geografi åk 6
Vi är med i Grön flagg. Varför är vi med och hur funkar Grön flagg?
Marknadsförarens mall för att skapa köpares persona!
Designanalys Branschen för energieffektiviseringar Marcus Jahnke Mia Leterius Tony Ludvigsen.
FÖRSVARSSPEL Högt försvarsspel
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Pitch Min uppfinning är/heter: Sjungande robot säng (till alla åldrar) Jag tänkte såhär, om man har det svårt att sova, då kan man skaffa en sjungande.
Republiken Kongo I djupaste Afrika… Så här ser flaggan ut *
Marknadsförarens mall för att skapa köpares persona!
Dagens schema: Gå igenom dagens schema
Optiska instrument och ögat
Industriella revolutionen
Johanna Olausson, Norrängsskolan, Huskvarna –
Den industriella revolutionen
Atomfysik Mälarhöjdens skola Ht 15.
Hur ser universum ut? När vi tittar upp på himlen en natt så kan vi med blotta ögat se ett antal små prickar & ofta en större prick, månen. Den del av.
Elev loggbok.
Hur får vi Sigbox att bli en helhet? BFL, SUA, IKT.
På vissa datorer behöver du trycka på F5 för att starta bildspelet.
Vad är fattigdom? Fattigdom kan mätas på många sätt. UNICEF anser att barn kan räknas som fattiga när de går miste om sina grundläggande rättigheter till.
 Prata om två former av demokrati.  Prata om vad ett parti har för uppgift och hur de jobbar.  Diskutera begreppet lycka och uttrycket ”största möjliga.
 a) Elevsvar 1 (E)  ”Vi blev mer bofasta eftersom vi skulle skörda maten som vi sått var vi tvungna att stanna kvar där eller komma tillbaks.”  Kommentar:
En kartläggning av skyddsvärda insekter på sandmarker och torrängar Inventering av Nybro kommun Niklas Johansson, Baskarp.
När jag var liten fanns det BÖCKER hemma hos oss Mamma LÄSTE HÖGT och jag LÄSTE SJÄLV Vi PRATADE om böckerna vi båda hade läst.
Källor och källkritik. Källa? En plats där du kan få information –Böcker –Tidning –Faktatexter –TV –Radio –Intervju med någon –Dagböcker från förr i tiden.
Kroki Kroki (av franska croquis ’skiss’) är en skissartad teckning efter levande modell. Krokiteckning har utgjort en central roll inom konstnärlig utbildning.
Vatten En förutsättning för liv Vad ska vi behandla? Vattenfördelning Vattnets kretslopp Vattenverk Hoten mot Östersjön.
Du ska inom arbetsområdet lära dig att Tolka och förenkla uttryck med bokstäver Lösa enkla ekvationer Upptäcka och använda mönster och samband Skriva och.
När jag var liten fanns det BÖCKER hemma hos oss Mamma LÄSTE HÖGT och jag LÄSTE SJÄLV Vi PRATADE om böckerna vi båda hade läst.
För mer information, kontakta:
och visar vecka 05 BE ® BrucElvis
Partnering Erfarenheter/ Visioner från Skövde kommun
6. Hur påverkas politikerna?
Atomfysik Mälarhöjdens skola Ht 15.
Bild – HT 2017 Klass 3B Björktjära Skola
De fyra Grundpelarna Placering i målet
SPELSÄTT GEFLE IF F03 ANFALLSSPEL FÖRSVARSSPEL BOLLVINST BOLLFÖRLUST
Filmtajm!.
Påverka klotets egenskaper med…
Momentbeskrivning Geografi Naturens förutsättningar för jordens befolkning, år 7 Jordens klimat- och vegetationszoner samt på vilka sätt klimatet påverkar.
Det som kommer att hända är att moderniserade och förenklade regler kommer att införas från Jan efter beslut sommaren 2018 och att en gemensam världshandicap.
Geografi Henrik Carlsson.
Geografi / samhällskunskap
Intro: Det är enkelt och kul att vara med och göra skillnad! Sam Edgecombe är ambassadör för Fairtrade och har bl.a. valt att engagera sig för Fairtrade.
There is no such thing as a free lunch!
Jordens inre.
Transport & handel.
Berätta kort vem du är och varför du är på besök idag?
EXEMPEL Ökade välfärdskostnader 1 2 Brännpunkt Konsekvenser för staden
Hit har vi kommit! Nu går vi vidare!.
Den här presentationen innehåller:
Presentationens avskrift:

7 märkliga uppfinningar som världen lärt sig att älska! Succé eller flopp – vem bestämmer? Steve Jobs: ”Många gånger vet inte folk vad de vill ha förrän de ser det.”

1. The ostricht Pillow The Ostrich Pillow är kudden som gör att du kan ta en tupplur var du även befinner dig. Produkten introducerades på Kickstarter 2012 och överträffade snabbt sitt mål och fick in över dollar. Kuddens melon-liknande form och dess skyddande dynor gör att användaren innesluts mjukt. Det finns även två hål för att vila händerna. Företaget som ligger bakom kudden, Studio Banana Things, har även gjort olika spinoff-produkter som Ostrich Mini för att kunna vila armarna och Ostrich Light, som är en bärbar produkt för nacken.

2. Necomimi Necomimi är ett headset i form av ett par kattöron. Det visar fyra känslor: avslappnad, svagt intresserad, starkt intresserad och fokuserad. Det här sker genom en inbyggd sensor som använder EEG för att läsa och översätta känslor utifrån mönster i hjärnvågor.

3. Bidéer som rensar Japanerna har utvecklat bidéer som blöter och rensar i stället för att bara torka efteråt som extrafunktion. ???

4. Osynlig hjälm med airbag Den svenska produkten Hövding är en "osynlig hjälm" som huvudsakligen består av ett airbag-system som används för nacken. När airbag:en är fullt utlöst ser användaren ut ungefär som att man bär på ett luftskepp. Hjälmen vann 2011 Index: design award och skaparna har fått in 13 miljoner i riskkapital och även utvecklat en förbättrad modell. Den senaste modellen säljs i sportkedjor över hela Europa.

5. Pricka insekter med saltgevär Bug-A-Salt laddas med bordssalt och produkten har marknadsförts som ett renare och enklare sätt för att bli av med flugor, myggor och andra insekter än genom sprayer och liknande. Förutom renheten har det blivit lite av en sport att pricka insekter. Lorenzo Maggiore fick in en halv miljoner dollar 2012 och har precis kommit med en uppföljare, Camofly 2.0, som använder mer salt och även gör att man kan prickskjuta på längre avstånd.

6. The selfie stick The selfie-stick passar den som verkligen är riktigt förtjust i sig själv. Rent praktiskt kan man ta bredare bilder, ha större djup och därmed få in mer bakgrund och även vänner i bilden om man nu vill det. En ytterligare fördel är att man kan ta extremvarianten - en bild ovanför huvudet.

7. Gå samtidigt som du jobbar The treadmill desk innebär att man använder ett löpband för att gå framför sitt skrivbord samtidigt som man jobbar. Fetma-forskaren James Levine ligger bakom produkten. Produkten har blivit en hit bland kändisar, författare och vetenskapsmän och flera bolag ger anställda möjligheten att "gå igenom sina uppgifter".