Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Kajsa och mormor i Danmark av Cajsa och Hannes. Det var en fin sommardag. Kajsa skulle gå ut och sälja kolor på torget.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Kajsa och mormor i Danmark av Cajsa och Hannes. Det var en fin sommardag. Kajsa skulle gå ut och sälja kolor på torget."— Presentationens avskrift:

1 Kajsa och mormor i Danmark av Cajsa och Hannes

2 Det var en fin sommardag. Kajsa skulle gå ut och sälja kolor på torget.

3 Efter en stund kom en tjock man som ville ha 2 kolor.

4 - Ja, sa Kajsa. Han fick sina 2 kolor och gick stolt därifrån. Sedan kom en familj med 2 barn som ville leka med Kajsa. - Nej, sa Kajsa. Jag säljer kolor. Sedan kom den tjocka mannen tillbaka och sa att han heter Hildur. Då sa Kajsa: - Okej.

5 - Ja, sa Hildur, jag vill ha 2 kolor till. Efter en stund kom mormor och sa att Kajsa skulle gå hem. För nu var alla kolor slutsålda. Därför var Kajsa tvungen att sluta sälja kolor och gå hem med mormor. Hon plockade ihop och så gick dom därifrån. På vägen hem ser Kajsa en jättefin leksaksbil.

6 - Kajsa tyckte att den var jättefin. Hon skulle gärna vilja köpa den. Hon står stilla och drömmer om att ha den i sitt rum.

7 - Den skulle kunna stå framme dygnet runt. - Hallå! Kom nu! ropar mormor till henne. Kajsa sliter sig från skyltfönstret och följer med mormor hem. När de kommer hem leker Kajsa med en annan leksak. Då sa mormor: - Vi ska åka till Hornbäck i Danmark. De går till färjan och åker Stena Line som ska ta dem till Danmark. I Hornbäck träffar de en man som säger - Haelåe! Vad kom ni iferån?

8 - Kajsa och mormor förstår inte honom och går därifrån. När de fått sitt hotellrum i Hornbäck ramlar mormor på ett trappsteg. Då kommer personalen och ringer efter ambulans. Kajsa är ledsen men tycker att det är coolt att mormor får åka dansk ambulans. Kajsa fick sitta där fram i ambulansen och sätta på musik. Kajsa tyckte inte att det var bra musik i ambulansen.

9 När de kom till sjukhuset röntgade de mormor. Kajsa fick sätta på sig förkläde för att inte få en sjukdom. När bilderna kom fram visade det sig att mormor hade brutit benet. Då blev Kajsa orolig. Skulle de behöva åka hem från Danmark nu? - Nej, sa mormor, vi stannar här i en vecka till. Nu hade det gått en vecka. När de kom hem hade mormor beställt den fina leksaksbilen. Kajsa blev överlycklig när hon fick leka med den nya leksaksbilen.


Ladda ner ppt "Kajsa och mormor i Danmark av Cajsa och Hannes. Det var en fin sommardag. Kajsa skulle gå ut och sälja kolor på torget."

Liknande presentationer


Google-annonser