Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vad är det som kryper?. Insekt ? Vuxen pinne Ägg Liten pinne Större pinne Ömsar skinn.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vad är det som kryper?. Insekt ? Vuxen pinne Ägg Liten pinne Större pinne Ömsar skinn."— Presentationens avskrift:

1 Vad är det som kryper?

2 Insekt ? Vuxen pinne Ägg Liten pinne Större pinne Ömsar skinn

3 Vandrande pinne Tillhör en familj av insekter i ordningen spökskräckor som har ett naturligt kamouflage som gör att de liknar torra trädkvistar.

4 Den börjar lägga ägg! De lägger ägg när de blivit vuxna och då är de cirka 8 cm långa. En vuxen pinne är cirka 3-4 månader gammal. Äggen är ovala och bruna med en svart knopp på och 2-3 mm höga.

5 En pinne föds! Placera äggen på ett lager sand eller på papper och spraya lite lagom med vatten då och då – och se efter några månader kläcks små vandrande pinnar.

6 Pinnen växer! När en pinne växer kryper den ur sitt skinn. Kostymen blir för trång!

7 Växer så det knakar! Nu är pinnen 2 cm lång och 1 månad gammal. Nu är pinnen 4 cm lång och cirka 2 månader gammal. En ruta på pappret är 1cm!

8 Vuxen pinne! Nu är pinnen som kläcktes för 3 månader sedan 8 cm lång.

9 Länkar – läs mer http://www.nrm.se/utstallningarcosmonova /jourhavandeforskare/jourhavandebiolog/ihttp://www.nrm.se/utstallningarcosmonova /jourhavandeforskare/jourhavandebiolog/i http://sv.wikipedia.org/wiki/Vandrande_pin narhttp://sv.wikipedia.org/wiki/Vandrande_pin nar

10 Källor Samtliga foton är egna bilder tagna i klassrummet http://sv.wikipedia.org/wiki/Vandrande_pin narhttp://sv.wikipedia.org/wiki/Vandrande_pin nar http://www.nrm.se/utstallningarcosmonova /jourhavandeforskare/jourhavandebiolog/ihttp://www.nrm.se/utstallningarcosmonova /jourhavandeforskare/jourhavandebiolog/i


Ladda ner ppt "Vad är det som kryper?. Insekt ? Vuxen pinne Ägg Liten pinne Större pinne Ömsar skinn."

Liknande presentationer


Google-annonser