Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

1.SÄNKA UPPLÖSNINGEN 2.MINSKA STORLEKEN 3.LÄGGA PÅ SKÄRPA 4.VÄLJA ”SPARA SOM” ( SÅ ORGINALBILDEN INTE PÅVERKAS )

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "1.SÄNKA UPPLÖSNINGEN 2.MINSKA STORLEKEN 3.LÄGGA PÅ SKÄRPA 4.VÄLJA ”SPARA SOM” ( SÅ ORGINALBILDEN INTE PÅVERKAS )"— Presentationens avskrift:

1

2 1.SÄNKA UPPLÖSNINGEN 2.MINSKA STORLEKEN 3.LÄGGA PÅ SKÄRPA 4.VÄLJA ”SPARA SOM” ( SÅ ORGINALBILDEN INTE PÅVERKAS )

3  EN BILD SOM INTE ÄR ANPASSAD ÄR FÖR STOR OCH TUNG FÖR SERVRAR OCH WEBBLÄSARE.  DÄRFÖR BEHÖVER BILDER GÖRAS SMÅ SÅ ATT HEMSIDOR KAN LADDAS LÄTT OCH SNABBT.  MAN SKA MINSKA BILDENS STORLEK GENOM ATT ÄNDRA ANTALET PIXLAR ISTÄLLET FÖR CENTIMETER, DÄRFÖR ATT WEBBEN LÄSER PIXLAR.

4  GÖR BILDERNA SÅ SMÅ SOM MÖJLIGT. HELTS SKA BILDERNA VARA MINDRE ÄN 900 PIXLAR HÖG OCH BRED.  STANDRARMÅTT FÖR DATORSKÄRMAR ÄR BREDD 960 PIXLAR, SÅ BILDEN BEHÖVER ALDRIG VARA STÖRRE ÄN SKÄRMENS BREDD.

5  PIXLAR KALLAS ÄVEN FÖR BILDPUKTER. PIXLAR ÄR PYTTESMÅ BILDPUNKTER SOM TILLSAMMANS SKAPAR EN BILD.

6  DET ÄR HUR TÄTT PIXLARNA SITTER. DESSTO TÄTTARE DE SITTER JU HÖGRE KVALITE BLIR DET PÅ BILDEN. Låg Hög

7  ÖPPNA PHOTOSHOP OCH GÅ TILL ARKIV. VÄLJ SEDAN ÖPPNA OCH VÄLJ EN AV DINA PORTFOLIO-BILDER.  FÖRST SKA VI ÄNDRA BILDENS UPPLÖSNING.  GÅ TILL MENYN I PHOTOSHOP OCH VÄLJ BILD. GÅ SEDAN NER TILL BILDSTORLEK OCH ÖPPNA DEN.

8 DÅ KOMMER DEN HÄR RUTAN UPP..

9  LÄNGST NER TILL VÄNSTRA HÖRNET FINNS RUTAN: ÄNDRA BILDUPPLÖSNING BOCKA AV RUTAN.

10 • NÄR DU BOCKAT AV RUTAN KOMMER EN ANNAN RUTA UPP: OM DET INTE STÅR 72 I RUTAN UPPLÖSNING, SKRIV IN DET. ANNARS KRYSSAR DU I ÄNDRA BILDUPPLÖSNING IGEN. TRYCK SEDAN PÅ OK

11  NU HAR BILDEN BLIVIT MINDRE…  FÖR ATT SE BILDEN STÖRRE I EN STORLEK SOM PASSAR SKÄRMEN. GÅ TILL ÖVRE MENYN OCH VÄLJ VISA.  KLICKA SEDAN PÅ ANPASSA TILL SKÄRM.  NU HAR DU ÄNRAT UPPLÖSSNINGEN PÅ BILDEN.

12  GÅ TILL DEN ÖVRE MENYN I PHOTOSHOP OCH VÄLJ BILD.  GÅ SEDAN NER OCH KLICKA BILDSTORLEK.  TA BORT DET GAMLA VÄRDET FÖR PIXLARAN OCH SKRIV IN ETT NYTT. (MAX RUNT 1000 PIXLA).  SE TILL ATT BEHÅLL PROPORTIONER ÄR I KRYSSAD.

13


Ladda ner ppt "1.SÄNKA UPPLÖSNINGEN 2.MINSKA STORLEKEN 3.LÄGGA PÅ SKÄRPA 4.VÄLJA ”SPARA SOM” ( SÅ ORGINALBILDEN INTE PÅVERKAS )"

Liknande presentationer


Google-annonser