Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Markera/välj bilden till höger och kopiera den till klippbordet med ctrl-c. Flytta till Photoshop och öppna ett nytt dokument i menyn <File> eller med.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Markera/välj bilden till höger och kopiera den till klippbordet med ctrl-c. Flytta till Photoshop och öppna ett nytt dokument i menyn <File> eller med."— Presentationens avskrift:

1 Markera/välj bilden till höger och kopiera den till klippbordet med ctrl-c.
Flytta till Photoshop och öppna ett nytt dokument i menyn <File> eller med kortkommandot ctrl-n. Storleken på det nya dokumentet blir automatiskt anpassad efter bilden du har i klippbordets minne om du inte väljer annat. Klistra in bilden i dokumentet med ctrl-v.

2 Prova att zooma in och ut med snabbkommandona ctrl-+ och ctrl– (ctrl-minustecken).
Prova också ctrl-0 (noll). När du zoomat in så mycket att bilden inte ryms på skärmen kan du prova att förflytta dig i bilden genom att hålla in mellanslagsknappen (space) och dra med musen.

3 Så här ser fönstret ”layers” ut i Photoshop
Så här ser fönstret ”layers” ut i Photoshop. Om det inte är synligt så öppna det i menyn <windows>. Bilden du just kopierat in har blivit ett nytt lager ovanpå det gamla. Prova att göra ett nytt lager med knappen som pilen pekar ut.

4 Välj penselverktyget och använd verktygets inställningar direkt under menyn för att göra penseln lagom stor och suddig i kanterna. Välj färg genom att dubbelklicka på färgväljaren i verktygslådan Spraya något på väggen Ångra med ctrl-z om det blir fel Prova att använda inställningen för ”opacitet” i fönstret ”layers”. Prova olika blandningslägen med pilknappen där det står ”normal”.

5 Ta bort den turkosa färgen på väggen med hjälp av verktyget ”replace color”.

6 Välj flera olika turkosa toner med pipetten med plustecken, överst.
Dra i spaken ”fuzziness” och se på Den lilla svartvita bilden hur stor del av bilden du valt. Justera sedan färg och färgmättnad med spakarna nederst. Hue är kulören Saturation är färgmättnaden

7 kopiera bilden till höger till klippbordet.
Klistra in bilden i den indiska bilden med ctrl-v.

8 Markera det vita runt om asken genom att klicka på den vita färgen med trollspöet i verktygslådan.
Trollspöet får du fram genom att trycka på den lilla hörnpilen på knappen ”quick-selection tool”. Om trollspöet markerar alldeles för mycket eller för lite så justera ”tolerans” i verktygsinställningarna närmast under menyn till ungefär 20.

9 Finjustera markeringen med hjälp av verktyget ”Refine edge” i menyn <select>. Följ instruktionerna längst ned i fönstret som kommer fram. När det vita är perfekt markerat så tar du bort det med deleteknappen. Ta sedan bort markeringen med snabbkommandot ctrl-d. Är du inte nöjd med resultatet så backa några steg med snabbkommandot ctrl-alt-z och försök igen.

10 Justera lådans storlek, placering och form med verktyget ”free transform” som finns i menyn <edit>, eller tas fram med snabbkommandot ctrl-t. När du aktiverar ”transform” så syns en ram runt lådan som du kan dra i för att förändra dess form. Högerklicka på skärmen för att se de olika verktyg du kan välja bland. Prova de olika funktionerna. Avbryt med knappen <esc> om du vill börja om din omvandling Bekräfta med <enter> när du är nöjd.

11 ”sudda bort” sex-and-the-city-loggan med hjälp av verktyget klonstämpel.
Välj en lagom stor penselstorlek i verktygsinställningarna direkt under menyn. ”plocka upp” färgen och mönstret på lådans lock genom att klicka med vänsterknappen med <alt> nedtryckt.

12 Kopiera in loggan nedan och placera den på lådan med hjälp av transform.
Klipp inte bort det vita utan testa istället olika blandningslägen för logotypens lager. Läget ”multiply” adderar färgerna till de som finns i lagret under. Vitt blir därför osynligt.

13 Justera lådans färg så att den bättre matchar mannens t-shirt och lådans nya logotyp.
Använd alla tre spakarna i verktyget ”hue-saturation” i menyn <image> <adjust>.

14 Lägg samman lådans och logotypens lager genom att markera båda med shift-knappen intryckt och sedan högerklicka på lagermenyn och välja ”merge layers”. Dubbelklicka på lagret för att öppna fönstret ”layer-effects”. Kryssa i och välj verktyget ”gradient” i listan till vänster. Ge lådan en tonad skugga som passar med bildens ljus. Prova dig fram, eller ta hjälp av inställningarna på bilden. Ge lådan lite skugga mot marken med hjälp av verktyget ”drop-shadow”. En eller två punkter storlek är lagom.


Ladda ner ppt "Markera/välj bilden till höger och kopiera den till klippbordet med ctrl-c. Flytta till Photoshop och öppna ett nytt dokument i menyn <File> eller med."

Liknande presentationer


Google-annonser