Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Gothenburg Project 2008. Nya Ullevi Först gick vi till Nya Ullevi. Ullevi är en stor arena där det spelas fotbollsmatcher, friidrott och stora konserter.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Gothenburg Project 2008. Nya Ullevi Först gick vi till Nya Ullevi. Ullevi är en stor arena där det spelas fotbollsmatcher, friidrott och stora konserter."— Presentationens avskrift:

1 Gothenburg Project 2008

2 Nya Ullevi Först gick vi till Nya Ullevi. Ullevi är en stor arena där det spelas fotbollsmatcher, friidrott och stora konserter.

3 Gamla Ullevi Här är vi utanför det Gamla Ullevi. Gamla Ullevi revs 2007 och byggs nu om till en helt ny arena.

4 Trädgårdsföreningen Här är vi utanför trädgårdsföreningen. Den bildades 1842 av Carl XIV. Trädgårdsföreningen är en stor park mitt i Göteborg där det finns många caféer, där man kan fika, lyssna på musik, och titta på många olika sorters blommor och växter.

5 Carl Von Linné Carl von Linné är en väldigt känd person i Sverige. Han namngav de svenska växterna på latin. Han skrev mer än 70 böcker.

6 Gustav Adolfs Torg Sen gick vi till Gustav Adolfs Torg. Gustav Adolf var en svensk kung på 1500- talet. Gustav Adolf grundande Göteborg, och statyn är rest till hans ära år 1854.

7 Domkyrkan Här är vi vid Domkyrkan. Den ligger i centrala Göteborg. Den har brunnit ner två gånger, den första byggdes år 1633, den andra år 1732 och den nuvarande år 1815.

8 Saluhallen Saluhallen är som en stor marknad fast inomhus, där man kan köpa olika delikatesser från olika länder. Saluhallen byggdes år 1889.

9 Chalmers Här var vi utanför Chalmers. Chalmers är ett stort tekniskt universitet med inriktningen naturvetenskap. På Chalmers kan du studera kemi, fysik, teknik, matte m.m.

10 Sahlgrenska Sjukhus Här är vi utanför Jubileumskliniken vid Sahlgrenska. Sahlgrenska är norra Europas största sjukhus.

11 Sjöfartsmuseet Här är vi utanför Sjöfartsmuseet. I sjöfartsmuseet berättar om svensk sjöhistoria under 400 år. På museet finns det också ett akvarium med många olika sorters fiskar.

12 Botaniska Trädgården Här står vi utanför Botaniska trädgårdens entré. Botaniska trädgården är som en stor park, där man kan titta på många olika fridlysta blommor och växter.

13 Naturhistoriska museet. Här är vi utanför naturhistoriska museet. I museet kan man titta på många uppstoppade djur, både fridlysta och vanliga.

14 Kronhusbodarna Kronhusbodarna är Göteborgs äldsta hus, de är byggda mellan 1642-1654. Kanoner och annat materiel som staden behövde till sitt försvar, förvarades i förrådshuset.

15 TACK TILL JOHAN MICHAEL LISEN ANNE NATHALIE OCH MATTIAS


Ladda ner ppt "Gothenburg Project 2008. Nya Ullevi Först gick vi till Nya Ullevi. Ullevi är en stor arena där det spelas fotbollsmatcher, friidrott och stora konserter."

Liknande presentationer


Google-annonser