Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

VULKANER. När smält sten från jorden tränger sig ut så blir det vulkanutbrott. Tillsammans med lava kommer ofta heta gaser och bildar rökmoln. Gaserna.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "VULKANER. När smält sten från jorden tränger sig ut så blir det vulkanutbrott. Tillsammans med lava kommer ofta heta gaser och bildar rökmoln. Gaserna."— Presentationens avskrift:

1 VULKANER

2 När smält sten från jorden tränger sig ut så blir det vulkanutbrott. Tillsammans med lava kommer ofta heta gaser och bildar rökmoln. Gaserna och lavan tränger upp igenom ett rör i marken. Som bildas av het magma och magma står för väldigt varmt. Lava är lika varmt som magman. VULKANUTBROTT.

3

4 Sveriges gamla vulkan platser: Alnön i sundsval, Allarps, Skåne, Lillö och Rallate. Men det finns inga vulkaner i Sverige nu men i andra länder. Det fanns vulkaner i Sverige när dinosaurierna fanns. Sveriges vulkan SVERIGES GAMLA VULKAN PLATSER.

5 Vulkan utbrott i Hawaii. HAWAII

6 Här ser ni några bilder en är på stelnad lava en är på två vulkaner som får utbrott och en är på en stad och en vulkan. VULKANER

7 SLUT! https://www.youtube.com/watch?v=rVT-YN4hdBs


Ladda ner ppt "VULKANER. När smält sten från jorden tränger sig ut så blir det vulkanutbrott. Tillsammans med lava kommer ofta heta gaser och bildar rökmoln. Gaserna."

Liknande presentationer


Google-annonser