Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Av: Julia Almén Rådjur.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Av: Julia Almén Rådjur."— Presentationens avskrift:

1 Av: Julia Almén Rådjur

2 Utseende Rådjur är ett litet hjortdjur. Rådjuret kan väga upp till kg. Honan och hanen är lika stora och har kort rödbrun päls. Rådjurets bakben är längre än frambenen. Hanen heter bock och honan heter get eller hind och ungen heter kid. Kidet har vita prickar i pälsen också har den rödbrun päls. Bocken får nya horn varje år och tappar hornen varje år. Det är bara hanen som får horn. På vintern får rådjuret tjockare päls.

3 Utbredning Rådjuret finns i hela Sverige utom i fjällområden. Det finns ungefär 250 000 rådjur i Sverige. Rådjuret är bra på och anpassa sig. Rådjuret finns i hela Europa ända till Uralbergen i Ryssland. Rådjuret lever i skogar med lövträd och barrträd och trivs oftast på åkrar.

4 Föda Rådjuret äter buskar örter, lövträd, gräs och även kantareller och rådjuret gillar när maten är i hög kvalite. De äter även ekollon.

5 Levnadssätt Rådjuret bor i första hand i skogen men ibland inne i stan. Geten rådjursmamman försöker alltid försvara sitt kid. På vintern bor rådjuret i stora flockar med t ex 50 djur i flocken.

6 Fortplantning Kiden föds i maj-juni. Efter 10 månader i mammans mage föds kidet. Kidet är med sin mamma i ett år och sedan lever det själv. Rådjurshonan är cirka 2 år gammal när den får sina kid. Bocken är inte med och tar hand om kidet.


Ladda ner ppt "Av: Julia Almén Rådjur."

Liknande presentationer


Google-annonser