Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Kvävets kretslopp. Kvävets kretslopp börjar i atmosfären. Luften är en blandning av gaser som består av 21% syre, 78% kväve och 1% andra gaser. Kväve.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Kvävets kretslopp. Kvävets kretslopp börjar i atmosfären. Luften är en blandning av gaser som består av 21% syre, 78% kväve och 1% andra gaser. Kväve."— Presentationens avskrift:

1 Kvävets kretslopp

2 Kvävets kretslopp börjar i atmosfären. Luften är en blandning av gaser som består av 21% syre, 78% kväve och 1% andra gaser. Kväve i luften reagerar inte med andra ämnen. Men lite hjälp från bakterier går det.

3 Kvävets kretslopp

4 Hur kväve lämnar atmosfären Kväve tas upp i jorden av en speciel typ av bakterie. Så här ser dem ut.

5 Hur kväve lämnar atmosfären Kväve tas upp via rötterna Klöverblommor är bland de växter som är rikast på kväve. Kor älskar att äta klöver. Så när växter har tagit upp kväve så är det inne i kretsloppet.

6 Kvävets kretslopp fortsättning Att djur behöver äta klöver är för att de ska kunna bilda nya och fler celler. Behövs till: Proteiner & DNA

7 Hur kväve kommer tillbaks till atmosfären Bakterier i marken omvandlar kväveföreningar till kvävgas igen.

8 Människans påverkan och ett rubbat kretslopp Kväveföreningar ifrån jordbruk, trafik och reningsverk hamnar i marken och vattnet och till slut i sjöar och hav. Leder till övergödning och algblomning


Ladda ner ppt "Kvävets kretslopp. Kvävets kretslopp börjar i atmosfären. Luften är en blandning av gaser som består av 21% syre, 78% kväve och 1% andra gaser. Kväve."

Liknande presentationer


Google-annonser