Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Ledtråd: Världens starkaste björn

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Ledtråd: Världens starkaste björn"— Presentationens avskrift:

1 Ledtråd: Världens starkaste björn

2 BAMSE Tecknad björn . En seriefigur som föddes 1966.
Bamses pappa som hittade på serien heter Rune Andréasson. Bamse blir stark av dunderhonung som farmor lagar. Andra får ont i magen i tre dagar. Bamses barn heter Nalle-Maja, Teddy, Brum och Brumma. Bamses bästa kompisar heter Lille Skutt och Skalman. Bamse är stark men snäll och tycker inte om att slåss.

3 Bamses bästa kompisar heter Lille Skutt och Skalman.
Lille Skutt är en kanin som är rädd för allt men väldigt snabb. Skalman är en sköldpadda. Uppfinner saker. Har en mat-och sovklocka i sitt skal.

4 -Bamse blir stark när han äter dunderhonung.
-Farmor lagar dunderhonungen som Bamse blir stark av. Bamses dotter Nalle-Maja blir också stark av honungen. -Alla som äter av dunderhonungen förutom Bamse, biet Surre och jätten Gluff Gluff får ont i magen i tre dagar.

5 Bamses familj; Brummelisa, fyra ungar, farmor

6 Bovar i Bamses värld Kända Bamseskurkar; Krösus Sork, Vargkusinerna, Sjörövarna, Knocke och Smocke, räven Reinard. Motto; ingen blir snäll av stryk. En gång kastade Bamse upp några elaka troll i toppen på en gran.

7 Bamse frågor: Vad är Bamse och hans familj för djur
Bamse frågor: Vad är Bamse och hans familj för djur? Vad äter Bamse för att bli stark? Vad heter Bamses bästa kompisar? Vad händer om någon äter av dunderhonungen? Hur tycker Bamse att man ska vara mot andra personer? Vad gjorde Bamse med de busiga trollen? Vad heter Bamses flicka som också blir stark av dunderhonung? Vad heter bovarna i Bamses värld?


Ladda ner ppt "Ledtråd: Världens starkaste björn"

Liknande presentationer


Google-annonser