Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Civilförsvarsförbundet

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Civilförsvarsförbundet"— Presentationens avskrift:

1 Civilförsvarsförbundet
Civilförsvarsförbundet är en medborgarrörelse vars mål är att förebygga otrygghet i samhället. Det gör vi genom hjälpinsatser, utbildning av barn och vuxna, information samt opinionsbildning.

2 Civilförsvarsförbundet
Arbetar lokalt. Finns där människorna finns Vänder oss till vuxna och barn Vår styrka: medlemmarnas kompetens + engagemang Är cirka medlemmar i närmare 200 lokalföreningar Kansliet ligger i Solna (Smidesvägen 12)

3

4 FRG hjälper lokalsamhället
Förstärkningsresurs vid kris men även till vardags Finns i 131 kommuner (45% av Sveriges kommuner, september 2012) Civilförsvarsförbundet är navet och har utbildningsansvaret Max ger överblick över resurser 30-minutersmetoden ger möjlighet att ta hand om spontanfrivilliga.

5

6 ”Hjärta att hjälpa” En person i timmen dör av plötsligt hjärtstopp
Rätt hjälp snabbt ökar chansen att överleva med 70% Defibrillering enda sättet att starta om hjärtat Defibrillator = hjärtstartare Över hjärtstartare utplacerade visar var hjärtstartarna finns. Allt görs på ideell basis.

7 Akutgrupper Akutgruppen finns till hands vid evenemang där det behövs beredskap för olycksfall Akutgruppen kan ta hand om allt från skavsår till hjärtstopp Civilförsvarsförbundets akutgrupper finns än så länge i följande län: Örebro, Värmland, Östergötland, Västra Götaland, Blekinge och Skåne.

8 Säkerhet till vardags och vid kris
Civilförsvarsförbundets självskyddskoncept ”Din trygghet” hjälper människor att själva förebygga och förbereda sig samt hantera olyckor och kriser. Finns för både vuxna och barn.

9 Andra utbildningar Energiinformation för allmänheten.
Blackout är ett krishanteringsspel framtaget av Civilförsvarsförbundet. Syftet med spelet är att lära sig hantera de situationer som uppstår vid längre elavbrott. Utbildning i HLR (hjärt- lungräddning) och D-HLR (HLR med scenarioträning med hjärtstartare) och första hjälpen.

10 Informationsverksamhet
Civilförsvarsförbundets webbplats ger råd och tips till allmänheten vid händelser som kan uppstå såväl till vardags som vid kris. Civilförsvarsförbundet hjälper även andra organisationer att sprida samhällsviktig information.

11 Opinionsbildning Civilförsvarsförbundet kontinuerligt arbetar på olika sätt för att lyfta fram de civila frågorna. Det sker genom kontakter med politiker och andra beslutsfattare och via debattartiklar, insändare och liknande.

12 Kontaktuppgifter Webb: www.civil.se
Anders J Andersson, kommunikationsansvarig ,


Ladda ner ppt "Civilförsvarsförbundet"

Liknande presentationer


Google-annonser